مشهد- ايرنا- معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي از رشد 120 درصدي تشكل هاي مردمي در دولت يازدهم خبر داد و گفت:در گذشته، تشكل ها بيشتر در راستاي خيريه و مذهبي فعال بودند اما بايد در عرصه هاي ديگر هم فعال شوند.

سيد جواد حسيني روز دوشنبه در نشست شوراي اداري كاشمر افزود: محيط زيست، كاهش آسيب هاي اجتماعي، آموزشي، فرهنگي، كشاورزي، صنعت، صادرات و واردات نيز مي تواند محور فعاليت تشكل ها قرار گيرد.
وي با اعلام اينكه در دولت يازدهم فعاليت تشكل هاي غير دولتي از پنج به 17 محور افزايش يافته كه هنوز هم قابل افزايش است، گفت: معتقديم تشكل ها علاوه براينكه حوزه فعاليت خود را گسترده تر كنند بايد منطقه فعاليت خود را نيز گسترش كنند و به شهرهاي كوچك نيز توجه ويژه داشته باشند.
حسيني با بيان اينكه مشاركت نظام مند مردم در امر توسعه يكي از سياست هاي دولت است، گفت: تهيه نظام نامه تعامل تشكل هاي غير دولتي با دولت در دستور كار قرار گرفته و پيش نويس اين طرح نوشته شده و درمراحل تصويب است.
وي افزود: هر چند براساس اصل 44 قانون اساسي برخي فعاليت هاي ادارات بايد به بخش خصوصي واگذار شود ولي در نظام نامه تشكل هاي غير دولتي و در راستاي تعامل با دولت؛ مجموعه فعاليت هاي قابل واگذاري از سوي دولت به مردم شناسايي شده است.
وي بيان كرد: منشور حقوق شهروندي از سوي رياست جمهوري تدوين شده و يكي از حقوق ملت اين است كه به مردم زمينه مشاركت بدهيم و آنها را به صورت تشكيلاتي به بدنه دولت متصل كنيم.
وي با اعلام اينكه اساس نگاه رهبري اين نظام بر اين است كه به مردم تكيه كنيم، افزود: يك سوم قانون اساسي مربوطه به حقوق ملت است كه بايد به آنها توجه شود.
وي اظهار كرد: آرامش در عرصه سياسي، آسايش در عرصه اقتصادي و امنيت در عرصه فرهنگي شعار دولت است ضمن اينكه اين دولت اهتمام ويژه اي به بخش اقتصادي دارد.
به گفته او اين دولت در راستاي حركت تكاملي دولت هاي بعد از انقلاب تلاش كرده و معتقد است؛ تمامي دولت هايي كه تاكنون روي كار آمده اند خدماتي ارائه داده اند.
وي گفت: با وجود همه آسيب ها، ظرفيتهاي بي بديلي در جامعه ايران شامل هويت ديني و انقلابي، هويت ملي، هويت خانوادگي و هويت علمي وجود دارد و مردم انقلاب خود را دوست دارند.
وي با بيان اينكه بايد روش ها اصلاح شود و در عرصه سياسي و اقتصاد با اصلاح روش ها آرامش ايجاد شود،اظهار كرد: مدعي هستيم كه انقلاب اسلامي مدل بي بديل اعتقادي، نظري، عملي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي ارائه مي دهد كه مي تواند به عنوان مبنايي براي حاكميت در جامعه باشد.
حسيني با بيان اينكه هر چند در اين دولت به آرامش كامل نرسيده ايم اما براي اولين بار است كه در دولت يازدهم از مديران اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدالي بهره برده ايم.
وي با اشاره به اينكه دولت يازدهم زيست سياسي مشترك را تجربه كرده است، گفت: هيچ دولتي، دولت راي دهندگان به خودش نيست بلكه دولت همه است و اين را بايد در عرصه عمل نشان دهيم.
وي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي مد نظر رهبري، نسخه شفا بخشي است كه دولت بر روي اين موضوع به طور ويژه تمركز كرده است، گفت: دولت يازدهم براي انجام راهبردهاي اقتصاد مقاومتي حريص است.
وي با اشاره به اينكه 24 ميليارد ريال قاچاق ارز و كالا به 12 ميليارد ريال كاهش يافته و60 درصد صنايع تعطيل، فعال شده اند افزود: اينكه عده اي همان 40 درصد غير فعال را نشان مي دهند جفا به نظام جمهوري اسلامي ايران مي كنند.
وي گفت: هشت سال در بهترين شرايط اقتصادي، بدترين وضعيت اقتصادي در كشوررا رقم زدند به طوري كه شاهد رشد منفي اقتصادي شش و هشت دهم درصدي و تورم بالاي 40 درصدي بوديم.
حسيني با اشاره به اينكه بايد در رشد و توسعه سهم خودمان را به عنوان مديران اجرايي به خوبي ايفا كنيم، اظهار كرد: كاشمر از ويژگي ها و ظرفيت هاي بسيار خوبي در بخش هاي مختلف برخوردار است كه سرمايه فرهنگي، انساني، اجتماعي، اقتصادي و طبيعي از آن جمله است.
وي با اعلام اينكه وضعيت فرهنگي منطقه كاشمر سرمايه متمايزي در مقايسه با ساير سرمايه ها است، گفت: دو و شش دهم درصد جمعيت استان مربوط به منطقه كاشمر هست در حالي كه با تقديم 652 شهيد از 17 هزار شهيد استان خراسان، سهم شهداي منطقه سه و هشت دهم درصد است و اين نشان دهنده روحيه تدين و انقلابي مردم است.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي همچنين از رزمندگان و جانبازان به عنوان ديگر سرمايه هاي فرهنگي شهرستان نام برد و گفت: رزمندگان اين شهرستان سه و 9 دهم درصد جمعيت جانبازان و آزادگان استان را تشكيل مي دهند.
وي در خصوص امكانات فرهنگي كاشمر گفت: 232 مسجد و حسينه در شهرستان وجود دارد كه مردم برنامه هاي عبادي خود را در اين مكان ها انجام مي دهند.
حسيني به فعاليت شش واحد دانشگاهي، 230 مدرسه و آموزشگاه اشاره كرد و افزود: 99 مركز ثبت شده ميراث فرهنگي از ديگر سرمايه هاي فرهنگي شهرستان است كه بايد به آنها توجه كرد.
وي گفت:وجود دو امامزاده شريف سيد حمزه(ع) و سيد مرتضي(ع) و آرامگاه شهيد مدرس كه همه ساله پذيراي سه ميليون زائر هستند،‌از سرمايه هاي عظيم فرهنگي به شمار مي روند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي با اشاره به اينكه هر چند نرخ باسوادي كاشمر 97 درصد است اما انتظار داريم با توجه به اين سطح سرمايه فرهنگي نرخ باسوادي منطقه بيشتر باشد، گفت: نرخ باسوادي استان 98.1 دهم درصد است.
وي افزود: سهم اشتغال مردم كاشمر در بخش هاي خدماتي و صنعت و معدن از سهم اشتغال ميانگين استان بالاتر هست ولي سهم اشتغال در عرصه كشاورزي از ميانگين استاني پايين تر است.
وي ديگر شاخص سرمايه اجتماعي را وجود ارتباطات و همكاري هاي مردم در قالب تشكل هاي غير دولتي عنوان كرد و گفت: در كاشمر 39 تشكل صنفي و غير دولتي وجود دارد كه اين نشانگر روحيه مشاركت نظامند مردم در امر توسعه هستند.

**ايران در دنيا كشوري مقتدر است
امام جمعه كاشمر نيز در اين نشست با بيان اينكه كشور جمهوري اسلامي ايران از استعدادهاي فراواني از جمله طبيعت، نيروهاي انساني و معادن برخوردار است، اظهار كرد بدون شك ايران در دنيا كشوري مقتدر است.
حجت الاسلام سيد كاظم طباطبايي با اعلام اينكه با وجود نخبگان و استعدادهاي درخشاني كه در كشور داريم مي توانيم مقتدرترين كشور عالم باشيم، افزود: بايد كاري كرد كه دنيا به ما محتاح باشد نه اين كه مدام ايران را تهديد كنند و گزينه روزي ميز براي ما مطرح كند.
وي اظهار داشت: تا وقتي بخواهد چشم ما به اروپا باشد به جايي نخواهيم رسيد بلكه بايد از توان و استعداد خود استفاده كنيم
طباطبايي با اشاره به اينكه نبايد به چراغ سبز كشورهاي اروپايي دل خوش كرد، گفت: بايد به اين باور برسيم كه با تكيه بر توانايي ها و توانمندي هاي خود مي توانيم دشمن را به زانو درآوريم.
طباطبايي افزود: به اثبات رسيده ملت عدالت خواه و حق جوي ايران اسلامي تا زماني كه پيرو رهبري و ولايت فقيه باشد سعادتمند خواهد بود، لذا اگر اطاعت از رهبري داشته باشيم و فرمايشات و رهنمودهاي ايشان را به خوبي گوش كنيم عزت ابدي نصيب اين كشور خواهد شد.
شهرستان 195 هزار نفري كاشمر در فاصله 228 كيلومتري مشهد قرار دارد.
6012 /7497 خبرنگار: ليلا قرائي ** انتشار دهنده: علي حيدر شاه حسيني