علیرضا رزم حسینی عصر دوشنبه در نشست ستاد توسعه مركز استان كرمان 1404 در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری كرمان به تشكیل نخستین نشست مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 اشاره كرد و افزود: خوشبختانه این مجمع همزمان با برنامه ششم توسعه دولت جمهوری اسلامی تشكیل شده كه از سال آینده به مدت پنج سال آغاز می شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری كرمان، وی ادامه داد: به همین منظور از نخبگان شهر كرمان، مدیران و مسئولان سابق، كارشناسان و اساتید برای حضور در مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 دعوت شده و حدود 90 نفر در مجمع مشورتی حضور دارند تا در زمینه برنامه ها و طرح های مركز استان كرمان نظر دهند.
استاندار كرمان از موقعیت جغرافیایی كرمان و هم مرز بودن این استان با سیستان و بلوچستان و هرمزگان سخن به میان آورد و یادآور شد: سابقه تاریخی كرمان نشان می دهد این استان همواره پشتیبان فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جنوب شرق كشور بوده است.
وی با اشاره به اینكه در نخستین نشست مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 بحث هم اندیشی اعضا مطرح است تا پیشنهادات خود را ارائه كنند عنوان كرد: لازم است به آینده مركز كرمان بپردازیم و در این راستا بحث جمعیت آینده كرمان حائز اهمیت است و اینكه آیا باید براساس جبر زمان جلو برویم یا اینكه تركیب جمعیتی و جانمایی جمعیت در كرمان را بدانیم و برای آن برنامه ریزی كنیم.
وی تصریح كرد: در این دوره كار جسورانه ای را در شورای تامین استان كرمان در حوزه حاشیه نشینی انجام دادیم و در چند مرحله بحث حاشیه نشینی را در شهر كرمان كنترل كردیم و اقداماتی برای مقابله با زمین خواری و تغییر كاربری اراضی كشاورزی انجام شد.
نماینده عالی دولت یازدهم در استان كرمان افزود: یك هزار و 400 هكتار اراضی دولتی و یا تغییر كاربری داده شده در بهمن ماه 92 آزادسازی شد و از گسترش شهر كرمان جلوگیری كردیم و ساخت و ساز غیرمجاز به كمترین حد رسیده است.
وی یادآور شد: 20 كیلومتر كمربند سبز در كرمان احداث شده تا از گسترش بی رویه شهر كرمان و حاشیه نشینی جلوگیری كنیم و ساماندهی سكونتگاه های غیررسمی در دستور كار قرار دارد زیرا عدم توازن توسعه در مناطق مختلف استان كرمان از گذشته تاكنون موجب شده تا مردم مناطق مختلف به شهر كرمان هجوم آورده اند و در سكونتگاه های غیررسمی سكونت كنند.
رزم حسینی با اشاره به اینكه طرح نجات هم در مناطق حاشیه نشین شهر كرمان در حال اجراست عنوان كرد: اگر اقتصاد مقاومتی اجرا شود به نتایج خوبی دست می یابیم.
وی خاطرنشان كرد: استقرار صنایع در مركز شهر كرمان، پیش بینی برای حمل و نقل شهری كرمان و ترافیك شهری، آینده فرهنگی و اجتماعی شهر كرمان نیز در مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 مورد توجه قرار گیرد.
رزم حسینی ادامه داد: یكی از مشكلاتی كه بافت قدیم برای كرمان به وجود آمده است این است كه شاهد تخلیه بافت قدیمی از كرمانی ها و تبدیل آن به سكونتگاه اتباع بیگانه هستیم.
وی خاطرنشان كرد: بازسازی بازار قدیمی كرمان، ایجاد محور گردشگری، بازسازی خانه های قدیمی به این منظور انجام شده تا مركز شهر كرمان را ارزشمند و جمعیت پذیر كنیم.
استاندار كرمان از توجه به صنایع دستی و گردشكری كرمان خبر داد و اضافه كرد: احداث ترمینال جدید فرودگاهی كرمان در دستور كار قرار دارد.
رزم حسینی تاكید كرد: شهر كرمان متعلق به مردم است و همه باید در رابطه با آینده شهرشان نقش آفرینی كنند و بی توجهی كردن به شهر مورد قبول نیست و از همه دعوت و درخواست می كنیم كه حضور فعالی برای رشد آینده كرمان داشته باشند.
وی تصریح كرد: مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 به طور صرف مشورتی است و می خواهیم حداكثر خردورزی در اداره شهر كرمان را در قالب قانون داشته باشیم و این مجمع یك شورای مشورتی برای شورای شهر، شهرداری و شورای برنامه ریزی استان كرمان به شمار می رود.
استاندار كرمان همچنین از تدوین سند امنیت غذایی استان كرمان سخن گفت و ادامه داد: نانوایی های كرمان بر اساس كیفیت، نشان طلایی، نقره ای و برنزی دریافت می كنند و كشتارگاه شهر كرمان در دولت یازدهم به بخش خصوصی واگذار شد و امروز عرضه گوشت در این مكان با كیفیت مطلوبی انجام می شود.
رزم حسینی همچنین توجه به آموزش و پژوهش در مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 را مورد تاكید قرار داد.
** قدردانی مسئولان سابق استان از راه اندازی مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404
مسئولان سابق استان كرمان از جمله جواد كمالی معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و محمد تكلوزاده معاون برنامه ریزی استاندار سابق كرمان از ایده علیرضا رزم حسینی استاندار كرمان برای راه اندازی مجمع مشورتی توسعه مركز كرمان 1404 قدردانی كردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سابق كرمان در این نشست اظهار كرد: دوران استانداری علیرضا رزم حسینی از پربارترین دوره های همكاری در تاریخ كرمان بوده و وی از همه گروه ها در جلسات دعوت كرده و گروه های مختلف با بنیان اقتصادی استاندار كرمان مخالفت و مغایرتی ندارند.
جواد كمالی ادامه داد: توجه به راه آهن جنوب استان، پروژه های خرد معدنی و بحث آب مورد توجه مجمع مشورتی توسعه مركز استان 1404 قرار گیرد.
علی كامیاب رئیس جهاد دانشگاهی استان كرمان نیز گفت: پرداختن به مركز این استان حائز اهمیت است زیرا اگر بخواهیم كرمان توسعه پیدا كند باید بر مركز استان تمركز كرد.
محمد تكلوزاده معاون برنامه ریزی استاندار سابق كرمان هم مجمع مشورتی توسعه مركز استان 1404 را از ایده های خوب رزم حسینی استاندار كرمان برشمرد و خواستار معرفی اماكن تاریخی و گردشگری كرمان شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان كرمان نیز گفت: یك چشم انداز و هدف برای كرمان با تاریخ و موضوع مشخص شود كه در این چشم انداز به هدف برسیم و متناسب با آن استانداردها و وظایف هر حوزه ای تعیین شود.
سید مهدی طبیب زاده تصریح كرد: باید یك برند برای كرمان تعریف شود و بر اساس مطالعات، سوابق و ظرفیت ها این امر صورت گیرد تا نگاه ها را به استان جلب كند.
خبرنگار: نجمه حسنی ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
3029/3028
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۷
كرمان - ایرنا - استاندار كرمان گفت: حدود 90 نفر در مجمع مشورتی توسعه مركز استان 1404 عضو هستند و برای آینده كرمان هم اندیشی می كنند.