تهران- ایرنا- شبكه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد: رژیم صهیونیستی بطور موقت روابط خود را با سفارتخانه های 12 كشور كه از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند، در واكنش به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر محكومیت شهرك سازی های این رژیم در بیت المقدس محدود كرد.

به گزارش ایرنا، این شبكه تلویزیونی آمریكایی امروز سه شنبه گزارش داد: كشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در روزهای گذشته در قطعنامه ای شهرك سازی اسرائیل (رژیم صهیونیستی) در شرق بیت المقدس را محكوم كردند، این در حالی بود كه آمریكا به آن رای ممتنع داد.
بر اساس این گزارش، دو مقام ارشد رژیم صهیونیستی به سی ان ان گفتند: بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) به وزارت خارجه (این رژیم) دستور داده با آن دسته از سفارتخانه هایی كه در شورای امنیت در جمعه گذشته به نفع قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درمورد توقف شهرك سازی در بیت المقدس شرقی رای داده اند، تمام روابط كاری، بطور موقت محدود شود.
سی ان ان گزارش داد: به گفته این دو منبع خبری، رژیم صهیونیستی كار با سفارتخانه های انگلیس، فرانسه، روسیه، چین ، ژاپن ، اوكراین، مصر ، آنگولا ، اروگوئه، اسپانیا ، سنگال و نیوزیلند را بطور موقت به حالت تعلیق در خواهد آورد.
سی ان ان به نقل از این دو مقام ارشد رژیم صهیونیستی افزود: نتانیاهو هیچ یك از وزیران امور خارجه این كشورها را ملاقات نخواهد كرد و سفرای این كشورها نیز در وزارت خارجه (رژیم صهیونیستی) پذیرفته نخواهند شد.
این درحالی است كه رژیم صهیونیستی در اعتراض به قطعنامه شورای امنیت كه سوم دی ماه به تصویب اعضای آن رسید، سفیر آمریكا را كه واشنگتن به این قطعنامه رای ممتنع داده و برخلاف گذشته آن را وتو نكرده بود، فراخواند.
درهمین حال، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با احضار كاردار اسپانیا در تل آویو، «سرخوردگی» خود را از حمایت اسپانیا از این قطعنامه ابلاغ كرد.
به گزارش ایرنا، مجامع بین المللی پس از سالیان طولانی سكوت در برابر اقدام های رژیم صهیونیستی در ساخت غیر قانونی و خارج از قاعده واحد های مسكونی در سرزمین های اشغالی فلسطین كه به دنبال آن هزاران فلسطینی خانه و كاشانه خود را از دست داده و آواره شدند، شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه قطعنامه توقف فوری فعالیت های شهرك سازی رژیم صهیونیستی را با اكثریت آرا به تصویب رساند.
این قطعنامه كه با 14 رای موافق به همراه یك رای ممتنع آمریكا تصویب شد، واكنش های مثبت جهانی را به همراه داشته است.
تصویب پیش نویس این قطعنامه كه از سوی مصر به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شد، خشم و انزجار سران رژیم صهیونیستی را در پی داشته است.
رژیم صهیونیستی پس از جنگ 6 روزه در سال 1967 و اشغال بلندی های جولان، برخلاف قوانین بین المللی و مخالفت جهانی، اقدام به شهرك سازی در سرزمین های اشغالی از جمله مناطق بیت المقدس شرقی، كرانه باختری و بلندی های جولان كرده است.
جامعه جهانی این شهرك سازی ها را «غیرقانونی» و سازمان ملل نیز ادامه ساخت و ساز در این مناطق را ناقض كنوانسیون چهارم ژنو می داند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی عنوان كرد؛ محمود عباس رئیس تشكیلات خودگردان فلسطینی شامگاه دوشنبه برابر با ششم دی ماه با استقبال از قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شهرك سازی ها، گفت: تصویب این قطعنامه به آغاز گفت وگوهای سازنده و مفید برای پایان اشغالگری ها درچارچوب قوانین بین المللی كمك می كند.
رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین دراین باره افزود: این قطعنامه حاصل 36 سال اعتراض فلسطینی ها است و مخالفت جامعه جهانی را با شهرك سازی ها در تمامی مناطق فلسطینی در شرق بیت المقدس به عنوان یك اقدام غیر قانونی اثبات می كند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز بامداد شنبه برابر با چهارم دی ماه تصویب قطعنامه ضد صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد را ارزنده عنوان كرد و خواستار ادامه و افزایش مواضع عادلانه جامعه جهانی در خصوص مساله فلسطین شد.
حماس در بیانیه ای افزود: مواضع كشورهایی كه در جلسه شورای امنیت به حق قانونی مردم فلسطین در مالكیت بر زمین ها و اموالشان رای دادند و سیاست های خصمانه شهرك سازی ها علیه مردم را مردود دانستند، ارزنده است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام كرد كه از هرگونه تغییر و تحول مهمی كه در مواضع جامعه جهانی در دفاع از حق مردم فلسطین در عرصه بین المللی صورت گیرد استقبال می كنیم.
سخنگوی تشكیلات خودگردان فلسطینی نیز بامداد شنبه در واكنش به تصویب قطعنامه ضد رژیم صهیونیستی در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: قطعنامه شورای امنیت علیه شهرك سازی ها، سیلی محكی بر سیاست های رژیم صهیونیستی است.
اروپام **1302** مترجم: بهروز وفاداری ** انتشار دهنده: زهرا هژبری