به گزارش ایرنا، الكساندر گروشكو نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیك شمالی گفت: ایجاد ارتش واحد اروپا آرزویی دست نیافتنی است.
خبرگزاری ایتارتاس روز سه شنبه به نقل از وی نوشت: در حالیكه ایجاد ارتش اروپایی غیرقابل اجرا است، ولی برخی مقام های اتحادیه اروپا تلاش های خود را برای تحقق این طرح متمركز كرده اند.
وی افزود: احتمالا موضوع ایجاد ستاد نظامی واحد با زیرمجموعه های نظامی و غیرنظامی مطرح است تا عملیات رزمی و طرح ها و برنامه ریزی های اتحادیه اروپا را اجرا كند.
نماینده روسیه در ناتو گفت: موضوع ایجاد ارتش اروپا ایده جدیدی نیست و در گذشته چند بار مطرح شده، اما در تمامی موارد بی نتیجه بوده است.
مقام روس از موانع ایجاد چنین ارتشی به اتحاد صنایع دفاعی در یك مجموعه واحد و ساختار همكاری شركت های تسلیحاتی با یكدیگر اشاره كرد و افزود كه در تولید و فروش جنگ افزار رقابت شدیدی وجود دارد.
طرح تشكیل ارتش مشترك اروپایی سال هاست كه مطرح شده، ولی به دلیل تمایل نداشتن بسیاری از كشورهای عضو برای ایجاد یك ساختار نظامی به موازات ناتو، پیشرفتی نداشته است.
در این میان دولت انگلیس از مخالفان اصلی تشكیل ارتش اروپایی بوده و ایجاد آن را با توجه به وجود سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) موازی سازی و اتلاف منابع مالی و نیروی انسانی می داند.
اما اكنون با توجه به رأی انگلیسی ها برای خروج از اتحادیه اروپا، دوباره پیشنهاد تشكیل ارتش واحد با حمایت فرانسه و آلمان در دستور كار قرار گرفته است.
وزارت دفاع فرانسه اعلام كرده است كه این سند پایه و اساس بازنگری در سیاست دفاعی اروپا خواهد بود.
هدف اصلی این سند، فعال تر كردن نقش دفاعی اروپا بدون جایگزین كردن آن با نهادهای ملی است كه در واقع همچنان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
از سوی دیگر، ژان كلود یونكر رئیس كمیسیون اروپا گفته است كه با روی كارآمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریكا و سیاست انزواگرایانه و وعده وی به كاهش هزینه های ناتو ، اروپا چاره ای جز تقویت ساختارهای مشترك دفاعی و امنیتی خود ندارد.
فدریكا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفته است كه اروپا در واكنش به پیروزی ترامپ باید خود را از لحاظ نظامی تقویت كند.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱
مسكو - ایرنا - همزمان با اظهارات برخی مقام های اتحادیه اروپا برای تاسیس ارتش اروپایی و حمایت برخی كشورهای قاره از این ایده، نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) چنین ساختاری را «هدف غیرقابل دسترسی» خواند.