لندن - ایرنا- استثمار و بهره‌كشی از افراد كه تحت عنوان 'برده‌داری مدرن' از آن یاد می‌شود، به‌رغم وعده‌های داده ‌شده از سوی مقامات انگلیس همچنان در حال رشد و نمو در اشكال مختلف در زیرپوست شهرهای این كشور است.

به گزارش ایرنا، منابع رسمی شمار قربانیان بالقوه برده‌داری مدرن در انگلیس را در حال حاضر بین 10 هزارتا 13 هزار نفر تخمین می‌زنند كه گفته می‌شود كه بیش از 4 برابر تخمین‌های زده شده در قبل است.
بر اساس 'شاخص برده‌داری مدرن در سال 2016 میلادی'، منتشر شده از سوی بنیاد 'واك فری'، هم اكنون 45.8 میلیون نفر در 167 كشور جهان به ‌ویژه در كشورهای كره شمالی، هند، چین، پاكستان، بنگلادش، قطر، كامبوج و ازبكستان به شكل های مختلف مورد سوءاستفاده و بهره‌كشی قرار می‌گیرند كه بریتانیا با داشتن 11.700 نفر از آنها، در ردیف 52 فهرست این كشورها است.
این 'برده های مدرن' به صورت های مختلف از جمله از طریق ویزای دانشجویی( جعلی)، انجام ازدواج صوری و با استفاده از اسناد جعلی و توسط باندهای قاچاق انسان و تبهكار به انگلیس آورده می شوند.
گفته می‌شود كه درآمد حاصل از برده‌داری نوین در كشورهای جهان بیش از 20 میلیارد پوند در سال است.
براساس گزارش‌های منتشر شده، در حال حاضر در انگلیس بیشترین موارد برده‌داری مدرن علاوه بر مراكز فساد، در بخش‌های ساخت‌وساز، سالن‌های زیبایی، مراكز مراقبتی، بخش‌های نظافتی، بسته‌بندی و حتی كارواش‌ها دیده می‌شود.
براساس گزارش وزارت كشور انگلیس در روز پنجشنبه، در جریان یك عملیات سرتاسری توسط پلیس و نیروهای مهاجرتی این كشور، 97 نفر كه شماری از آنها ویتنامی؛ چینی، نیجریه‌ای، هندی و پاكستانی بوده‌اند، به دلیل اشتغال غیرقانونی در 280 سالن زیبایی از جمله در شهرهای لندن و كاردیف دستگیر شدند.
به گفته وزارت كشور انگلیس، بیشتر این‌ افراد از سوی قاچاقچیان انسان به این كشور منتقل ‌شده بوده‌اند كه به دلیل نداشتن حق اقامت قرار است اخراج شوند.
دستگیری این افراد در حالی صورت می‌گیرد كه پیشتر مقامات مهاجرتی انگلیس به صاحبان مشاغل در این كشور هشدار داده‌اند كه استفاده از مهاجران غیرقانونی می‌تواند تا 20 هزار پوند جریمه داشته باشد ضمن اینكه برای قاچاقچیان انسان علاوه بر جریمه، زندان سنگین نیز پیش‌بینی‌ شده است.
'روبرت گودویل'معاون وزیر كشور انگلیس در حوزه مهاجرت روز چهارشنبه گفت كه دستگیری های اخیر، پیام روشنی برای كسانی است كه در زمینهٔ برده‌داری نوین فعال بوده و یا قوانین مربوطه در این زمینه را نادیده می گیرند.
وی با بیان اینكه برده‌داری نوین، به دلیل نابود كردن زندگی افراد و آسیب رساندن به جامعه یك جرم 'وحشیانه ' شمرده می‌شود، گفت: دولت انگلیس تلاش می‌كند از تمامی ابزارها از جمله قوانین حقوقی برای مقابله با برده‌داری نوین و حمایت از قربانیان آن، استفاده كند.
براساس گزارش اسكای نیوز، دولت انگلیس برای تقویت نهادهای درگیر در امر مبارزه با قاچاق انسان و برده‌داری نوین، در سال جدیدی میلادی بیش از 40 میلیون پوند اضافی اختصاص داده است.
اما به گفته 'آن رید' یكی از فعالان مبارزه با برده‌داری نوین در انگلیس، سودهای چندمیلیونی سبب شده است كه برخی از افراد همچنان به دنبال سوءاستفاده و استثمار افراد آسیب‌پذیر در این كشور باشند.
وی عنوان كرد: برخی از افراد با وعده دریافت دستمزد خوب از سوی قاچاقچیان انسان، راضی به آمدن به انگلیس می‌شوند اما در عمل خودشان را مواجه با شرایط سخت‌كاری و استثمار دائم كه راه فراری از آن نیز ندارند، می ببینند.
'پائول برودبنت' مدیر یك نهاد عمومی ناظر بر كارگران در بخش های مختلف اقتصادی در انگلیس (جی ال ای )، پیش از این گفته بود كه منافع حاصل از استثمار كارگران خارجی برای قاچاقچیان انسان، بسیار زیاد بوده ضمن اینكه خطر مواجه شدن با تعقیب های قضایی دراین خصوص بسیار كم است .
مدیر 'جی ال ای ' با بیان اینكه برده داری سنتی 200 سال پیش منسوخ شده است، می گوید: اما شكل نوین آن كه در زمره جرایم جدی و سازمان یافته تلقی می شود، در حال حاضر در انگلیس بسیار زنده و پررونق است و بسیاری از افراد به رغم میل و تمایل آنها به زور به كار گرفته می شوند.
سازمان عمومی 'جی ال ای ' كه ناظر بر فعالیت كارگران در بخش های صنعتی، كشاورزی و شیلات می باشد، توسط دولت انگلیس در سال 2006 میلادی به منظور آنچه حمایت از كارگران آسیب پذیر و حفاظت از آنها در برابر استثمار دیگر می خواند، ایجاد شده است.
اروپام**4**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی