به گزارش ايرنا، هيرش رضايي شامگاه چهارشنبه در نشست ستاد ساماندهي جوانان با محوريت و راه اندازي مجمع خيرين ازدواج در شهرستان قروه افزود: مجمع خيرين ازدواج در سال 93 و 94 در پنج استان كشور شروع به كار كرد و با توجه به دستورالعمل هاي ارسالي ، اين مجمع در استان كردستان از يك ماه گذشته شروع به فعاليت كرده است كه به زودي در شهرستان هاي سطح استان نيز به مرحله اجرايي مي رسد.
وي با اشاره به اينكه در استان كردستان از 131 هزار و 268 نفر جمعيت فعال ازدواج نكرده 109 هزار و 888 نفر مرد و 21 هزار و 380 نفر زن هستند گفت: از اين تعداد 89 هزار و 757 نفر شاغل و 41 هزار و 511 نفر بيكار هستند.
وي افزود: با توجه به آمار، بحث اشتغال در ازدواج مساله اصلي نيست مسائل حاشيه اي در اين دخيل هستند كه بايد در اين زمينه كار شود.
معاون فرهنگي و امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان كردستان گفت: ازدواج جوانان و راه اندازي مركز خيرين ازدواج بحث مهمي است كه اداره ورزش و جوانان جلسه هم انديشي را با حضور نهاد هاي ذي ربط براي شناسايي خيرين برگزار كرده است.
اين مسئول افزود: خيرين امر ازدواج ميتوانند در حل بسياري از مشكلات جوانان در حال ازدواج و در تسهيل ازدواج جوانان تأثيرگذاري مثبتي را از قبيل شروع زندگي شامل تهيه جهيزيه، برپايي مراسمات عقد و عروسي، مشاوره قبل از ازدواج توسط وكلا و روانشناسان و ايده ها و انديشه هاي جديد در حوزه ازدواج جوانان به وجود آورند.
به گفته رضايي نبود ضامن براي ضمانت بانكي جهت دريافت وام از ديگر مشكلات جوانان است.
وي با اشاره به ازدواج هزار و چهار نفر در 6 ماهه اول سال جاري در شهرستان قروه افزود: از اين تعداد 768 نفر شهري و 236 نفر روستايي بودند كه در اين مدت 189 فقره طلاق صادر شده است كه 145 شهري و 44 روستايي بوده است.
رضايي گفت: آمار طلاق در روستاها از لحاظ درصدي با شهرها برابري مي كند گاهي شانه به شانه و حتي در برخي از روستاها آمار طلاق از شهرها پيشي گرفته است كه بايد با برگزاري كارگاه هاي مختلف و استفاده از اساتيد حوزه روانشناسي، مشاوره و وكلا در كاهش اين معضل تلاش كرد.
وي با اشاره به اينكه در 31 درصد طلاق ها فقط مساله مالي مطرح نيست افزود: دخالت خانواده ها، عدم تحقق شرايط ضمن عقد، عدم آگاهي و عدم مسئوليت پذيري، در شكل گيري طلاق تاثير دارد كه اميدواريم هر چه زودتر با راه اندازي مجمع خيرين ازدواج شاهد كاهش طلاق در شهرستان قروه باشيم.
رئييس كميته امداد امام خميني(ره) شهرستان قروه در اين نشست گفت: در سال جاري از 130 زوج جوان تحت پوشش كميته امداد شهرستان قروه 40 نفر پسر و 90 نفر دختر ازدواج كردند.
عليرضا خوشبخت افزود:30 دختر دم بخت تحت پوشش كميته امداد امام(ره) در شهرستان قروه در نوبت دريافت جهيزيه هستند كه از خيرين دعوت مي شود كه در اين زمينه مشاركت كنند.
به گفته وي براي زوج هاي جوان كلاس هاي آموزشي قبل از ازدواج در كانون تربيتي و فرهنگي ولايت برگزار مي شود.
خوشبخت افزود: مقدار كمك هزينه تأمين جهيزيه براي دختران 20 ميليون ريال و براي پسران نيز هديه 10 ميليون ريالي است.
قروه در 90 كيلومتري شرق سنندج واقع شده است.
7345/1904
**خبرنگار:سارا صالحي/**انتشار دهنده: مسعود احمدي
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۴
سنندج-ايرنا- معاون فرهنگي و امور جوانان اداره كل ورزش و امور جوانان كردستان گفت: به منظور ازدواج آسان و ارائه مشاورههاي لازم و كمك به زوج هاي جوانان مجمع خيرين ازدواج در شهرستان قروه راه اندازي خواهد شد.