به گزارش روز جمعه گروه فرهنگي ايرنا از دبيرخانه جايزه سرو ايراني، در دوره دوم ژاله آموزگار، از استادان پرتلاش و كهنهكار فرهنگ و زبان هاي باستاني ايران به عنوان استاد برتر به خاطر يك عمر كوشش فرهنگي در راستاي ترويج و آموزش زبان ها و اساطير ايراني قدرداني ميشود.
همچنين در اين دوره ميلاد وندايي، كارشناس ارشد باستانشناسي به عنوان جوان برتر سال در حوزه ميراث فرهنگي شناخته شده است .
ژاله آموزگار متولد 12 آذر 1318 شهرستان خوي، تحصيلات خود را در تبريز و پاريس در رشته زبان هاي باستاني ايران پي گرفته و سال ها به عنوان همكار استاد فقيد احمد تفضلي به فعاليتهاي علمي پرداخت و پس از درگذشت او به تدريس و تاليف و ترجمه ادامه داده است.
از جمله آثار تاليفي آموزگار ميتوان به تاريخ «ادبيات ايران پيش از اسلام»، «زبان پهلوي، ادبيات و دستور آن» و« تاريخ اساطيري ايران» اشاره كرد.
همچنين كتابهايي چون «نمونههاي نخستين انسان و نخستين شهريار» اثر آرتور كريستنسن، «شناخت اساطير ايران» نوشته جان هينلز و «ارداويرافنامه» ويرايش فيليپ ژينيو از آثار ترجمهاي اين استاد كهنهكار دانشگاه تهران هستند.
ژاله آموزگار عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسي بوده است و از سال 1349 تا هماكنون به مدت 46 سال است كه به تدريس در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران مشغول است و بسياري از استادان رشتههاي گوناگون اين دانشكده، از شاگردان وي بودهاند.
استاد آموزگار در سال جاري جايزه لژيون دونور را از وزارت فرهنگ فرانسه دريافت كرد.
هيات داوران سرو ايراني شامل استادان دانشگاه هاي كشور به پاس يك عمر كوشش براي پژوهش و آموزش در راستاي ميراث معنوي ايران، به اتفاق آرا ژاله آموزگار را به عنوان استاد برتر برگزيد.
ميلاد وندايي، متولد 14 دي 1364 شهر همدان، است. او كارشناسي و كارشناسي ارشد خود در رشته باستانشناسي را از دانشگاه آزاد همدان و ابهر دريافت كرده و از سال 1388 به كاوشهاي ميداني باستانشناسي، تاليف كتاب و مقالات پژوهشي و ترويجي و فعاليت در زمينه معرفي و حفظ يادمانهاي ميراث فرهنگي كشور پرداخته است.
وندايي سردبير مجله باستانشناسي كندوكاو، سردبير بخش باستانشناسي دانشنامه ساسانيكا و دبير علمي سه دوره «همايش باستانشناسي ساسانيان» است.
زمينه تخصصي او نقوش برجسته ساساني بوده و تاكنون دو جلد كتاب و چندين مقاله در اين باره تاليف كرده است. علاوه بر آن بايد به فعاليتهاي او در زمينه كشف و پژوهش بر چهارطاقيها در سراسر ايران اشاره كرد. از وندائي در سال 1390 به عنوان پژوهشگر برگزيده دانشجويي تقدير شد.
وندايي در اين سال ها با چاپ يادداشتهايي پيگير در نشريات و رسانهها خطرات تهديدكننده آثار ثبت شده يا ثبت نشده ميراث فرهنگي را گوشزد كرده است. هيات داوران سرو ايراني با اكثريت آرا ميلاد وندايي را به عنوان جوان برتر در زمينه ميراث فرهنگي برگزيد.
بنابر اعلام دبيرخانه اين جايزه، آيين اهداي تنديس به زودي برگزار خواهد شد.
باشگاه شاهنامه پژوهان ايران، بنياد فرهنگي جمشيد، انجمن علمي باستانشناسي دانشگاه مازندران، انجمن علمي باستانشناسي دانشگاه شهيد بهشتي، كانون ايرانشناسي وابسته به دانشگاه شهيد بهشتي، كانون ايرانشناسي وابسته به دانشگاه تهران، انجمن علمي تاريخ دانشگاه تهران، انجمن علمي ايرانشناسي دانشگاه تهران، انجمن علمي زبانهاي باستاني دانشگاه تهران، انجمن علمي زبانشناسي دانشگاه علامه، انجمن علمي تاريخ دانشگاه شهيد چمران (اهواز)، انجمن مهرگان شيراز، انجمن ميراث فرهنگي اراك، انجمن ميراث فرهنگي چارمحال و بختياري و مجله علمي-تخصصي كهندژ برگزاركننده اين جايزه غيردولتي در دوره دوم هستند.
پيش از اين در دوره نخست اين جوايز فرهنگي، سال گذشته، عبدالمجيد ارفعي متخصص زبانهاي ايلامي و اكدي براي يك عمر تلاش علمي و فرهنگي و آيدين سلسبيلي گرافيست و تصويرگر شاهنامه، به عنوان چهره جوان برتر برگزيده شده بودند.
فراهنگ ** 1883**3079** 1701
دريافت كننده: مريم جلوداران** انتشار دهنده: حميد قديمي
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۹
تهران - ايرنا - جايزه سرو ايراني، كه نخستين جايزه غيردولتي در زمينه ميراث فرهنگي بوده و به كوشش شماري از انجمنهاي علمي و فرهنگي برپا شده است برندگان سال دوم فعاليت خود را معرفي كرد.