به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس الرت، در اين فناوري جديد كه توسط محققان دانشگاه ميشيگان ابداع شده است، با استفاده از ديسك هايي به اندازه حدود 10 نانومتر (nm) به بدن آموزش داده مي شود كه سلول هاي سرطاني را از بين ببرد.
جيمز مون از دانشگاه ميشيگان گفت: هر يك از نانو ديسك ها مملو از 'نئوآنتي ژن ها' ( جهش هاي خاص تومور) هستند كه به سلول هاي 'تي' T سيستم ايمني ياد مي دهند هر يك از نئوآنتي ژن ها را شناسايي كرده و از بين ببرند.
اين فرآيند در واقع يك همكاري با بازدارنده هاي سيستم ايمني كه واكنش هاي سلول هاي تي را تقويت مي كند، مي باشد و يك سيستم ضد سرطان در بدن تشكيل مي دهد كه تومورها را از بين مي برد و به طور بالقوه از پيدايش دوباره آنها ممانعت مي كند.
ايده اين است كه اين 'نانو ديسك واكسن'، سيستم ايمني را در يك روش شخصي شده براي مبارزه با سلول هاي سرطاني موجود، تحريك مي كند.
تاكنون آزمايش اين نانو ديسك ها روي موش ها آزمايش شده اند و نتيجه اميدوار كننده اين آزمايش نشان داد كه آنها مي توانند تومورها را در عرض 10 روز از بين ببرند.
اين آزمايش همچنين نشان داد كه اين نانوديسك ها بعد از جاگذاري مجدد در 70 روز ديگر، توانستند تومورها را در موش ها از بين ببرند؛ كه در نتيجه، سيستم ايمني اين سلول هاي سرطاني را براي مدت طولاني به ياد مي آورد.
محققان خاطرنشان كردند كه نانو ديسك ها احتمال ابداع درمان را براي سرطان افزايش مي دهند.
اين مطالعه در مجله Nature Materials منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
تهران-ايرنا- محققان در حال توسعه نانوديسك هايي هستند كه تقريبا شبيه يك واكسن سرطان، مي تواند تومورها را از بين ببرد.