رشت - ایرنا - معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با تاكید بر لزوم همكاری های بین بخشی برای كاهش آسیب های اجتماعی گفت: توجه به مداخلات بموقع و بین بخشی در كاهش آسیب ها نقش موثری دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب الله مسعودی فرید روز یكشنبه در جلسه استانی شورای اداری معاونت امور اجتماعی بهزیستی كشور در رشت با اشاره به توجه به آموزش در پیشگیری از آسیب های اجتماعی افزود: اگر پدر و مادر در خانواده ای اعتیاد داشته باشند و كودك نیز دچار یكی از اختلال روانشاختی باشد و از برنامه پیشگیری از اعتیاد برخوردار نباشد، احتمال گرفتار شدن فرزند به مواد مخدر وجود دارد.
وی با اشاره به نقش مهم آموزش و پرورش به عنوان یكی از دستگاه های بین بخشی برای كاهش آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد و ارائه آموزش ها در این بخش اظهار كرد: آموزش و پرورش به عنوان یك نهاد فرهنگی، نقش مهمی در اطلاع رسانی به دانش آموزان در رابطه با اعتیاد به عنوان بلای خانمانسوز دارد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با بیان اهمیت ارائه آموزش های لازم در رابطه با اعتیاد و پیشگیری از آن خاطر نشان كرد: آمارها نشان می دهد كه پنج درصد خانواده هایی كه پدر و مادر در آنها معتاد هستند، فرزند دچار اعتیاد می شود.
وی با تاكید بر این كه ما باید كودكانمان را برای زندگی اجتماعی آماده كنیم، تصریح كرد: مهارت های زندگی بایستی در سیاست های تربیتی و آموزشی در سطح كلان مورد توجه قرار گیرد.
مسعودی فرید اظهار داشت: بنابراین برای كاهش آسیب های اجتماعی، مداخلات بموقع، آموزش و اطلاع رسانی در رابطه با آسیب هایی از جمله اعتیاد، طلاق و ... به همكاری همه دستگاه های ذیربط نیاز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه شورای اداری در بهزیستی استان گیلان بیان داشت: به حضور خیرین، دانشگاهیان، حوزویان و سایر سمن ها در حوزه مسایل اجتماعی نیاز داریم و همكاری ها با این حوزه ها بایستی بیشتر شود.
مسعودی فرید با تاكید بر ضرورت شناساندن خدمات بهزیستی به اقشار مختلف مردم در جامعه تصریح كرد: خدمات بسیاری در بهزیستی انجام می گیرد اما بیشتر مردم از این خدمات آگاهی ندارند.
وی با اشاره به خدمات اورژانس اجتماعی بهزیستی كشور در استان های مختلف تصریح كرد: در نظرسنجی انجام گرفته از 10 استان كشور، 20 درصد مردم از خدمات اورژانس اجتماعی بهزیستی اطلاع نداشتند در حالی كه این اورژانس در ارائه خدمات در بخش كودك آزاری، همسر آزادی و ... فعالیت دارد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی كشور در ادامه سخنانش، به موضوع طلاق به عنوان یكی از آسیب های اجتماعی اشاره و اظهار كرد: روند طلاق رشد فزاینده ای دارد كه بایستی مداخلات اثربخشی در این بخش انجام گیرد.
وی یكی از سخت ترین كارها در كشور در حوزه اجتماعی را در سازمان بهزیستی دانست و تصریح كرد: بسیاری از همكاران در بهزیستی نه بر اساس وظیفه بلكه با جان و دل كار انجام می دهند.
مسعودی فرید با بیان این كه افراد مراجعه كننده به بهزیستی آسیب دیدگان هستند، اظهار كرد: احترام به مددجو و منزلت آنها بسیار مهم است و همه زحمت كشان در بهزیستی بایستی به این مهم توجه داشته باشند.
در این جلسه مدیران كل دفتر توانمندسازی امور زنان و خانواده، دفتر امور كودكان و نوجوانان، دفتر فوریت های اجتماعی و معاون دفتر امور آسیب دیگان اجتماعی هر یك ، موضوعات و سیاست های مربوط به حوزه كاری خود را مطرح كردند.

** اطلاع رسانی و ارائه آموزش، در كاهش آسیب های اجتماعی موثر است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان نیز در این جلسه گفت: در برخی بخش ها خودسانسوری كرده ایم و حاضر نشدیم آسیب را بیان كنیم حال اینكه اطلاع رسانی و ارائه آموزش های لازم، در كاهش آسیب های اجتماعی موثر است.
محمد احمدی پور افزود: نگفتن آسیب های اجتماعی ، عدم اطلاع رسانی و آموزش های لازم در این حوزه، كار را سخت می كند، چراكه در حوزه اجتماعی بر خلاف بخش های دیگر، اگر اقدام بموقع انجام نشود، مطمئنا كار را سخت تر می كند.
وی اظهار داشت: با ارائه آموزش های لازم به مردم بویژه جوانان و نوجوانان در رابطه با آسیب های اجتماعی، می توانیم این آسیب ها را كاهش و از بروز آنها پیشگیری كنیم.
احمدی پور آسیب های اجتماعی را بیشتر مختص جوامع شهری و پیشرفته دانست و تصریح كرد: بسیاری از آسیب ها در جامعه های روستایی، كمتر وجود دارد.
وی با تاكید بر این كه مسایل حوزه اجتماعی كم اهمیت جلوه داده نشود، تصریح كرد: در آسیب های اجتماعی باید ریشه ای به مسائل توجه شود.
احمدی پور با بیان اهمیت همكاری های بین بخشی برای كاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی خاطرنشان كرد: موضوعات اجتماعی كاملاً بین بخشی است و هر اتفاقی در این بخش، در سایر حوزه ها موثر است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان همكاری های بین بخشی را در كاهش آسیب های اجتماعی موثر دانست و تصریح كرد: همه دستگاه های ذیربط بایستی در این رابطه همكاری های لازم را داشته باشند.
وی در ادامه سخنانش، با اشاره به حضور و اهمیت خیرین در حوزه هایی از جمله مسایل اجتماعی اظهار كرد: ما هنوز حضور خیرین را در این حوزه كم داریم و برای همكاری خیرین در حوزه های اجتماعی باید بیشتر تلاش شود.
معاون استاندار گیلان با بیان این كه انگیزه ای كه در بخش خیرین وجود دارد در بخش های دولتی نیست، خاطر نشان كرد: اگر در حوزه اجتماعی ، خیرین را نداشته باشیم، هر كاری كه انجام دهیم، سیستم دولتی جوابگو نیست.

** خط تلفن 123 نقش موثری در كاهش آسیب های اجتماعی دارد
مدیركل بهزیستی گیلان نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت های بهزیستی استان در بخش آسیب های اجتماعی گفت: اورژانس اجتماعی با خط تلفن 123 نقش موثری در كاهش آسیب های اجتماعی دارد.
محمدرضا پارسی افزود: در زمان حاضر اورژانس اجتماعی در استان گیلان در رشت، لاهیجان ، بندرانزلی، فومن و تالش فعال است، در رودبار نیز امسال راه اندازی خواهد شد و برای شهرستان های آستارا و رودسر درخواست راه اندازی این مركز را داده ایم.
وی اظهار داشت: كودك آزاری و همسر آزاری از جمله مواردی است كه اورژانس اجتماعی با مداخلات بموقع به ارائه خدمات می پردازد.
پارسی مداخله در طلاق را از دیگر برنامه ها در بخش آسیب های اجتماعی عنوان و خاطر نشان كرد: افرادی كه برای طلاق به دادگاه ها مراجعه می كنند، با ارجاع به بهزیستی از خدمات مشاوره ای برخوردار می شوند.
وی شناسایی و ارائه خدمات به سایر آسیب دیدگان اجتماعی از جمله كودكان كار و خیابانی را از دیگر فعالیت های بهزیستی در گیلان نام برد و تصریح كرد: بهزیستی استان تمام تلاش خود را برای ساماندهی این كودكان و رفع مشكلات آنها به كار می برد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور روز گذشته (شنبه) نیز از مراكز تحت نظارت بهزیستی استان گیلان بازدید كرد.
مسعودی فرید از مركز ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی مجتمع خدمات بهزیستی فضیلت در رشت ، مركز حمایتی آموزش كودك و خانواده آوای امید در رشت و مركز اقامتی كوتاه مدت در زیباكنار و مجتمع خدمات بهزیستی غیردولتی لشت نشاء لاله بازدید كرد.
خبرنگار: شادی خورشیدی سدهی ** انتشاردهنده: كبیری
7286/2007