شكرالله بهی، یكشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: سطح رویش گیاه دارویی آنغوزه در شهرستان خنج افزون بر هشت هزار هكتار است و این شهرستان مقام نخست را در تولید این گیاه به خود اختصاص داده است اما در سال زراعی جاری به دلیل كاهش میزان بارندگی در این منطقه، برداشت این گیاه دارویی به 2 تن كاهش یافت.
وی افزود: ارتفاعات كوه هوا و شونگ در جنوب شهرستان جنج و رشته كوه لیتویه در شمال این شهرستان، مهم ترین رویشگاه این گیاه ارزشمند دارویی است و در صورتیكه باران كافی در این منطقه ببارد تا هشت تن آنغوزه قابل برداشت است.
بهی ادامه داد: در شهرستان خنج صدها گونه مختلف از گیاهان دارویی می روید اما گیاه دارویی آنغوزه در صدر همه گیاهان قرار دارد.
وی اظهار داشت: این گیاه دارویی كوهستانی كه از هدایای الهی است، در ارتفاع یك هزار و 500 متری و بالاتر می روید
و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد مانند، زود بازده بودن، ارز آوری فراوان و اشتغالزایی مورد توجه قرار دارد.
او گفت: برداشت این گیاه فقط با داشتن مجوز انجام می شود و برداشت غیرقانونی آن جرم محسوب می شود و هم اینك تنها هشت بهره بردار در كوه هوا خنج مجاز به انجام این كار هستند.
این كارشناس منابع طبیعی ادامه داد: شیره آنغوزه پس از خشك شدن به صورت صمغ گیاهی در طب سنتی مصرف می شود و بهای هر كیلو از این صمغ یك میلیون ریال است.
بهی اضافه كرد: بومیان محلی در فصل بهار از ساقه این گیاه به عنوان سبزی با ماست مصرف می كنند و از بین بردن انواع انگل در بدن انسان و جانوران از جمله خاصیت های این گیاه دارویی است.
او گفت: به طور معمول هر گیاه آنغوزه، 20 تا40 گرم شیره دارد كه از آن دهها نوع ماده دارویی ارزشمند به دست می آید اما به دلیل نبود صنایع فرآوری در ایران، آنغوزه به عنوان یكی از با ارزش ترین گونه های گیاهان دارویی به شماری از كشورها از جمله آلمان، هندوستان و امارات صادر می شود.
گیاه آنغوزه از تیره چتریان با خواص فراوان است. این گیاه بوی تند و طعم گسی دارد. صمغ این گیاه كه از ریشه آن گرفته میشود به عنوان داروی گیاهی در طب سنتی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
شهرستان خنج در فاصله 265كیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
7367 /6118
خبرنگار: عبدالله اعظمی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۶
شیراز- ایرنا- كارشناس مسئول بهره برداری مدیریت منابع طبیعی شهرستان خنج گفت: 2 تن گیاه دارویی آنغوزه از سطح پنج هزار هكتار از اراضی منابع طبیعی این شهرستان برداشت شد.