انزلي - ايرنا - ورزشگاه 15 هزار نفري تختي بندرانزلي با وجود عمر بيش از 50 سال، اين روزها حال خوشي ندارد و با توجه به استقبال پرشور مردم انزلي از بازي هاي خانگي، تا قبل از وقوع حادثه اي ناگوار و بر جاي ماندن افسوس ها ، بايد چاره اي انديشيده شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، ورزشگاه تختي بندرانزلي يكي از قديمي ترين ورزشگاه هاي كشور است كه ورزشكاران و خصوصا فوتباليست هاي مشهور بسياري از آن برخاسته اند تا جايي كه هواداران متعصب ملوان بندرانزلي اين ورزشگاه را به ياد كاپيتان محبوبشان به نام سن سيروس خطاب مي كنند.
اما متاسفانه با گذشت بيش از 50 سال از ساخت اين ورزشگاه قديمي علاوه بر نبود امكانات به روز ورزش در اين ورزشگاه ، از نظر استحكام بنا و نبود ايمني مناسب ، بسيار خطرآفرين است تا جايي كه خطرات جاني و احتمال وقوع حادثه اي ناگوار ، هواداران و تماشاگران حاضر در اين ورزشگاه را تهديد مي كند.

**ساخت ورزشگاه در منطقه چراغ پشتان همچنان مطرح است
ورزشگاهي كه همواره و در همه شكست ها و پيروزي ها، سرشار از تب و تاب تماشاگران متعصب و سفيدپوشان ملوان است، با انبوهي از خاطرات بر جا مانده از اشك‌ها و لبخندهاي مردم انزلي ، كهنسال شده و اگرچه بازسازي آن در كوتاه مدت مي تواند مرهمي بر زخم ناسور آن باشد، اما ساخت ورزشگاهي نو در محلي به دور از ايجاد مزاحمت براي شهروندان با رعايت استانداردهاي بين المللي و همچنين سهولت دسترسي به آن ، از الزامات ورزش شهرستان بندرانزلي است.
رئيس هيات فوتبال بندرانزلي با اظهار نارضايتي از وضعيت نامطلوب ورزشگاه تختي به خبرنگار ايرنا مي گويد: يكي از راهكارها ، ساخت ورزشگاهي متناسب با پتانسيل ورزشي بندرانزلي است كه در اين راستا نيز پيشنهاد ساخت ورزشگاه جديد در منطقه چراغ پشتان ، همچنان مطرح است اما با توجه به قرار داشتن آن منطقه در حريم تالاب بين المللي انزلي و اشكالات زيست محيطي وارد شده برآن، تا كنون اين امر محقق نشده است.
محمود رمضاني اضافه كرد: در صورت محقق نشدن ساخت ورزشگاه جديد ، تنها راهكار فعلي بازسازي اساسي ورزشگاه تختي ، به روز كردن امكانات آن و همچنين رفع موانع دسترسي به آن است.
وي يادآور شد: درراستاي بهسازي امكانات ورزشگاه و تجهيز آن به اتاق هاي كنفرانس ، پزشك و خبرنگار، اقدامات خوبي صورت گرفته اما كافي نيست و بايد دربقيه موارد ، اداره كل ورزش و جوانان گيلان و نماينده مردم انزلي در مجلس شوراي اسلامي ورود كنند.

**ادارات هر شهرستان مجاز به تخصيص يك درصد از بودجه خود به ورزش هستند
بر اساس بررسي ها و بر مبناي دستورالعمل اجرايي ماده 53 قانون الحاق برخي مواد به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت كه در سامانه اطلاع رساني اينترنتي شوراي مركزي ورزش آمده، دستگاه‌هاي اجرايي مجازند يك درصد از اعتبارات خود را بمنظور توسعه ورزش همگاني و قهرماني و همچنين گسترش زيرساخت‌هاي ورزش و امور جوانان در قالب قوانين بودجه سنواتي صرف كنند.
رئيس اداره ورزش و جوانان شهرستان انزلي دراين خصوص به خبرنگار ايرنا مي گويد: قرار بود اين دستورالعمل از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به تكليف تبديل شود كه تا كنون چنين امري محقق نشده است.
حميدرضا قهرماني به وجود تعامل بين وزارت ورزش و سازمان برنامه و بودجه اشاره و اضافه كرد: با توجه به اينكه وزير ورزش و جوانان خود استاندار گيلان بوده و نسبت به مشكلات و همچنين پتانسيل هاي ورزشي گيلان آگاهي و اشراف دارد، انتظار مي رود نسبت به توسعه زيرساخت هاي ورزشي گيلان توجه ويژه اي داشته باشد.
وي يادآور شد: دستگاه هاي اجرايي شهرستان انزلي درحد توان خود كمك هايي را به ورزش اين شهرستان انجام مي دهند اما اين مبالغ ، جوابگوي رفع مشكلات زير ساختي ورزش شهرستان نيست .
قهرماني متذكر شد: نبايد اجازه دهيم كه دست روي دست گذاشتن ها ، منجر به وقوع حادثه اي ناگوار و در نهايت افسوس و پشيماني شود.

**انزلي در زمينه امكانات ورزشي مظلوم واقع شده است
بندرانزلي با وجود پيشينه زياد در پرورش ورزشكاران مشهور و تحويل قهرمانان بسيار در اكثر رشته هاي ورزشي در سطح آسيا و حتي جهان ، نيازمند توجه ويژه در راستاي ساخت ، تكميل و تجهيز اماكن ورزشي است و شعار آسيايي شدن يك تيم بدون فراهم سازي حتي يك ورزشگاه استاندارد مورد تاييد فدراسيون جهاني فوتبال، مانند آب در هاون كوبيدن است.
مؤسس باشگاه ملوان كه سابقه شش دوره حضور در فينال رقابت هاي جام حذفي و سه دوره قهرماني اين جام را با ملوانان در كارنامه خود دارد ، وضعيت تاسيسات و تجهيزات و امكانات ورزشگاه تختي را در شأن مردم فوتبال دوست اين شهر نمي داند و مي گويد: پيشينه درخشان پنج دهه افتخار آفريني فوتبال انزلي برهيچ كس پوشيده نيست اما بايد امكانات و تجهيزات به گونه اي باشد كه رضايت مردم نيز تامين شود.
بهمن صالح نيا اضافه كرد: متاسفانه برخي شهرستان‌ها كه در ليگ هاي مطرح فوتبال كشور حضور ندارند ، از امكانات و تجهيزات ورزشي بهتري برخوردار بوده اما بندرانزلي در اين بين، بسيار مظلوم واقع شده است.
وي ادامه داد: مسئولان از هواداران انتظار دارند با پركردن ورزشگاه از تيم محبوبشان حمايت كنند در حالي كه تعداد كم سرويس‌هاي بهداشتي ، آبخوري ها و حتي بوفه ورزشگاه جوابگوي انبوه هواداران ملوان و تيم‌هاي ميهمان نيست.
صالح نيا به نارضايتي هواداران از وضع موجود اشاره و خاطرنشان كرد: ريزش سقف ورزشگاه شهيد متقي ساري در بازي پرسپوليس و شموشك نوشهر در ارديبهشت ماه سال 1380 ، بايد براي مسئولان و متوليان ورزش گيلان و كشور درس عبرت شده و خداي نكرده اگر چنين حادثه اي در ورزشگاه تختي انزلي رخ دهد، چه كسي پاسخگو خواهد بود؟
وي با تاكيد بر لزوم علاج واقعه قبل از وقوع تصريح كرد: با وجود تلاش اداره ورزش و جوانان و هيات فوتبال انزلي ، اين كار نيازمند عزمي جدي و مطالبه حق مسلم مردم انزلي از تريبون مجلس شوراي اسلامي است.
در بازديد كارشناسان كنفدراسيون فوتبال آسيا از ورزشگاه هاي استان گيلان در سال 91 ، ورزشگاه تختي بندرانزلي به عنوان ورزشگاهي با كمبود امكانات و فاقد استانداردهاي روز فوتبال جهان معرفي و اعلام شده بود كه درصورت صعود ملوان به جام باشگاه هاي آسيا، ورزشگاه سردار جنگل رشت به عنوان ورزشگاه اول و ورزشگاه عضدي رشت به عنوان ورزشگاه دوم ميزباني ملوان در بازي هاي خانگي ، به كنفدراسيون فوتبال آسيا معرفي شده بود.
آنچه كه اهميت دارد مسئولان ورزش گيلان و وزارت ورزش و جوانان، با كمي درايت و مديريت صحيح و با پرهيز از هرگونه اتلاف وقت براي برگزاري جلسات بي ثمر، بايد احترام به هواداران و دوست داران ورزش بندرانزلي را درراستاي مطالبه حق قانوني آنان مد نظر قرار داده و قبل از به بارآمدن هرگونه پشيماني، اقدامي مناسب انجام دهند.
خبرنگار: رضا اكبري ** انتشاردهنده: كبيري
7471/2007