زاهدان - ایرنا - مدیر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: فریده بارانی دانشجوی كارشناسی رشته مامایی این دانشگاه برای نخستین بار در كشور موفق به اختراع كیت تشخیص كیفیت شیر با استفاده از مواد گیاهی شد.

محمدالیاس مسلم پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این كیت از یك نوع ماده گیاهی ساخته شده كه با ریختن چند قطره شیر بر روی آن با تغییر رنگ فاسد یا سالم بودن شیر را مشخص می كند.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه تشخیص شیر سالم از طریق جوشاندن یا آزمایش در مركز تخصصی با استفاده از نیروهای كارآمد امكان پذیر است با این اختراع كه حدود پنج سال بر روی آن كار شده همه افراد می توانند به راحتی با كمترین هزینه اقدام به این كار كنند.
وی با بیان اینكه این اختراع هم اینك در مرحله ثبت قرار دارد گفت: برای محافظت كیت در مقابل نور مراحل تخصصی این اختراع نیز در دست اقدام است.
مدیر مركز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خاطر نشان كرد: این اختراع به این شكل تاكنون در كشور وجود نداشته و تنها در برخی كشورهای خارجی پاكت های شیر بعد از فاسد شدن تغییر رنگ می دهند.
مسلم پور گفت: كارخانجات نیز با توجه به صنعتی بودن كاربرد این كیت و نصب راحت آن بر روی پاكت های شیر می توانند از این فرصت برای بالا بردن سطح اطمینان مصرف كنندگان مواد لبنی استفاده كنند.
7316**3042/ 6075* خبرنگار: عصمت جهانی **انتشاردهنده: زهرا هجینی نژاد