مشهد- ايرنا- مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت:بيمارستان ها و مراكز درماني دولتي و خصوصي زير پوشش اين دانشگاه در استان خراسان رضوي بر طبق استانداردهاي بين المللي اكنون نيازمند شش هزار پرستار جديد هستند.

سيد محمد حسن عزتي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شاخص نيروي پرستاري بر طبق استانداردهاي جهاني به ازاي هر تخت بيمارستاني يك و هشت دهم نيروي پرستار است.
به گفته وي، بر اساس استانداردهاي كشوري كه 1.25 پرستار به ازاي هر تخت بيمارستاني تعيين شده است و بر اين مبنا اكنون مراكز درماني محدوده دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيازمند يك هزار و 600 پرستار هستند
وي كادر پرستاري مراكز درماني و بيمارستانهاي خصوصي و دولتي زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد را شش هزار و 500 هزار نفر عنوان و اظهار كرد: اين تعداد شامل پرستار، كارشناسان هوشبري، اتاق عمل، بهيار و كمك بهيار مي باشند.
به گفته وي، چهار هزار و 500 نفر از اين تعداد پرستار در مراكز درماني زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد فعاليت دارند و بقيه متعلق به بيمارستان هاي خصوصي، ارتش، سپاه و نظير آن هستند.
او خاطر نشان كرد: اكنون پرستار بيكار در استان خراسان رضوي نداريم و اگرچه مجوز استخدام براي به كارگيري پرستاران در بيمارستان هاي دولتي نداريم اما هر پرستار بيكاري كه معرفي شود، مي تواند در بيمارستان هاي خصوصي به كارگيري شود.
مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار كرد: اجراي طرح (case metod) يا مراقبت موردي، پرستاري در منزل يا (home care) و پروانه صلاحيت حرفه اي پرستاران از برنامه هاي درحال اجرا به منظور ارتقاي خدمات پرستاري است كه در دانشگاه علوم پزشكي مشهد هم زمان با كشور به تازگي آغاز شده است.
عزتي با اشاره به آيين نامه تاسيس مراكز مشاوره و مراقبت پرستاري در منزل اظهار كرد: هم اكنون 24 مركز مراقبت پرستاري در محدوده زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد فعاليت دارند كه 18 مركز در مشهد و بقيه در ساير شهرستان هاي خراسان رضوي داير هستند.
وي بيان كرد: تاسيس و گسترش مراكز مشاوره و مراقبت پرستاري در منزل با هدف پرستاري ايمن و با كيفيت از برنامه هاي در حال اجراست، به طوري كه به ازاي هر 50 هزار نفر جمعيت يك مركز مراقبت در منزل تاسيس مي شود.
به گفته وي، بدين منظور بايد در تمام بيمارستانها واحد مراقبت در منزل(Home Care)جهت راهنمايي بيماران و نحوه استفاده از مراكز مشاوره و ارائه مراقبتهاي پرستاري در منزل تشكيل شود.
عزتي با اشاره به فرآيند صدور پروانه صلاحيت حرفه اي پرستار شاغل در بيمارستانهاي دولتي و خصوصي مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: 'پروانه صلاحيت حرفه اي پرستاري' گواهينامه اي است كه علاوه بر مدرك تحصيلي دانشگاهي پس از احراز شايستگيهاي لازم از نظر صلاحيتهاي علمي، انضباطي، اخلاقي، جسمي و رواني به پرستاران تعلق مي گيرد.
مدير پرستاري دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: صدور پروانه صلاحيت حرفه اي پرستاران يك ضرورت است و نبود آن يكي از نواقص و كاستي هاي مهم در نظام بهداشت و درمان كشور محسوب مي شود و پروانه صلاحيت پرستاري طبق قانون هر پنج سال يكبار مورد بررسي و تمديد قرار مي گيرد.
وي گفت: مراقبت پرستاري به شيوه موردي يا case metode يك شيوه مراقبتي اصولي در دنيا است كه يك پرستار در يك نوبت كاري تمام مراقبتهاي بيمارانش را بر عهده مي گيرد و رضايتمندي بيمار، كاهش خطرات براي بيماران و افزايش رضايتمندي پرستاري از مزاياي اين طرح است.
وي افزود: مراقبت پرستاري به شيوه موردي يكي از قديمي ترين روشهاي پرستاري است و در قالب اين طرح هر پرستار در يك نوبت كاري از چند بيمار به طور كامل مراقبت مي كند و در ابتداي كار، خود را به بيمارانش معرفي كرده و با تعويض نوبت كاري به بيمار مي گويد كه از اين پس همكارم مراقبتهاي شما را انجام مي دهد.
وي گفت: در روش رايج مراقبت يك پرستار مسئول گرفتن علائم حياتي بيمار و پرستار ديگر مسئول ثبت پرونده بيمار است و به جاي نگاه انساني بيشتر نگاه مكانيكي به بيمار درمراقبتها حاكم است.
6012/ 3027خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: علي حيدر شاه حسيني