كرمانشاه- ايرنا- كارشناس آزمايشگاه كنترل غذا و داروي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: رنگ هاي خوراكي اثرات و تبعات بدي بر روي كودكان دارند و اختلالات رفتاري از جمله بيش فعالي يكي از اين اثرات است.

مهندس شمسي جوادي زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: محققان اثر رنگ‌هاي مصنوعي را به صورت مستقيم روي گروه‌هايي از بچه‌هاي سه و هشت ساله را بررسي كرده‌اند و به اين نتيجه رسيدند كه وجود اين نوع رنگ‌ها مي‌تواند زمينه اختلالات رفتاري مانند بيش فعالي و پرخاشگري، اختلالات خواب و بيقراري را به وجود آورد.
او گفت: محققان اثر خوراكي‌هاي با رنگ مصنوعي را با اثر حذف اين خوراكي‌ها مقايسه كردند و نتيجه‌گيري آنها اين بود كه وقتي كودكان موادخوراكي با رنگ مصنوعي مي‌نوشند، بيشتر احتمال دارد كه بيش‌ فعال شوند.
وي اظهار كرد: والدين مي‌توانند با حذف اين گونه خوراكي ها و نيز استفاده بيشتر از مواد غذايي و خوراكي‌هاي خانگي، سلامت رفتاري كودك خود را تا حد زيادي تامين كنند، به ويژه اين كه حذف اين خوراكي‌هاي رنگ‌ شده، هيچ كمبودي در بچه‌ها ايجاد نمي‌كند، چون خوراكي‌هاي با رنگ مصنوعي، عموما ارزش تغذيه‌اي خاصي ندارند.
اين كارشناس آزمايشگاه كنترل غذا و دارو عنوان كرد: والدين موقع خريد خوراكي هاي رنگارنگ، نگاهي هم به جدول اطلاعات تغذيه‌اي و نيز مواد تشكيل‌دهنده آن روي بسته بيندازند، به اين ترتيب اولين قدم را براي نزديك شدن به يك برنامه غذايي سالم، براي خود و كودكانشان، برداشته‌اند.
جوادي زاده با اشاره به اينكه اين روزها برخي مغازه‌هاي فروشنده لوازم شيريني‌پزي اقدام به فروش رنگ‌هاي خوراكي پودري مي‌كنند گفت: اغلب اين رنگ‌ها نه ‌تنها استاندارد و قابل تاييد نيستند، بلكه به ‌صورت غيربهداشتي توليد و عرضه مي‌شوند و برخي از اين رنگ‌ها در صنعت براي رنگ كردن پارچه و الياف مصنوعي استفاده مي‌شوند و براي سلامت فوق‌العاده خطرناك هستند.
او گفت: اگر براي تزيين غذا يا شيريني ‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي داريد، حتما انواعي را كه داراي بسته‌بندي بهداشتي، تاريخ مصرف، مجوز بهداشتي و دستورالعمل فارسي هستند، خريداري كنيد.
او تاكيد كرد بهتر است به جاي استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي سراغ رنگ‌هاي طبيعي رفته و از آب اسفناج، جعفري، چغندر قند يا پودر گلرنگ، زعفران، كاكائو يا رنگ‌هاي ميوه‌هايي چون آلبالو، توت فرنگي و ... براي شيريني يا نوشيدني‌هاي خود استفاده كنيد.
وي اضافه كرد: در ميان رنگ هاي غيرمجاز خوراكي تارتارازين (زرد) بيشترين رنگ مصرفي (بخصوص در شيريني ها ) بوده و اين در حالي است كه گزارش‌هاي زيادي در مورد سمي بودن اين رنگ و حساسيت شديد نسبت به اين رنگ گزارش شده است.
وي در مورد عوارض رنگ‌هاي غيرمجاز افزود: اين رنگ‌ها مي‌تواند در بچه ها باعث خلق و خوي بد، شود پس بايد توجه كرد كه استفاده از اين رنگ ها اثرات نابجايي را بر سلامتي كودكان و بخصوص در درازمدت در بدن انسان مي گذارد.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي ** انتشار دهنده:علي مولوي