اهواز - ايرنا - هواي اهواز در 9 ماهه امسال، چهار روز پاك و 150 روز در شرايط ناسالم بوده است.

كار‌شناس مسئول آزمايشگاه هواي اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان سه شنبه در گفت وگو با ايرنا اظهاركرد: در 9 ماهه امسال چهار روز هوا در شرايط پاك، 111 روز در شرايط سالم، 106 روز در شرايط ناسالم براي گروه هاي حساس، 44 روز در شرايط ناسالم براي همه گروه ها و 11 روز در شرايط خطرناك بوده است.
عليرضا آذريان با بيان اينكه در سه ماهه پائيز امسال اهواز هواي پاك نداشته ، افزود: در اين مدت هشت روز هوا در شرايط سالم، 48 روز در شرايط ناسالم براي گروه هاي حساس، 28 روز در شرايط ناسالم براي تمام گروه ها و 6 روز در شرايط خطرناك بوده است.
وي اضافه كرد: در سال 94 نيز هواي اهواز 10 روز شرايط پاك، 198 روز در شرايط سالم، 139 روز در شرايط ناسالم، يك روز در شرايط بسيار ناسالم و 17 روز در شرايط خطرناك بوده است.
آذريان اظهار كرد: مقايسه روزهاي آلوده از سال 90 تا كنون نشان مي دهد كه روند نزولي داشته و روزهاي خطرناك كمتر شده است.
اين كارشناس همچنين توضيح داد: هر كدام از آلاينده ها كه حجم و روزهاي بيشتري را به خود اختصاص دهد، آلودگي مسئول (آلودگي غالب) ناميده مي شود و در اهواز، 'غبار' آلودگي مسئول به شمار مي آيد.
وي افزود: غبار شامل 2 گروه است؛ ذرات با اندازه 10 ميكرون (PM10) و ذرات با اندازه 2.5 ميكرون (PM2.5) كه PM2.5 به دليل حجم بسيار كوچك خطرناك تر و ماندگاري آنها در هوا بيشتر است.
آذريان اضافه كرد: در گذشته دستگاه هاي سنجش آلودگي هوا در استان تنها مي توانستند PM10 را اندازه گيري كنند اما در يكي دو سال گذشته تعدادي از ايستگاه هاي پايش هوا به آناليزورهاي PM2.5 نيز مجهز شده اند بنابراين در اين 2 سال با دقت بيشتري مي توانيم آلودگي هوا را اندازه گيري كنيم.
وي گفت: منشاء PM2.5 را اغلب صنعت مي دانند اما در خوزستان به دليل شرايط ويژه و ارتباطي كه بين ميزان PM10 و PM2.5 وجود دارد، به نظر مي آيد كه منشاء PM2.5 نيز غبار است و در روزهايي كه گرد و خاكي نيست مي تواند ناشي از عملكرد صنايع و خودروها باشد اما بايد درباره اين ذرات بررسي بيشتري صورت گيرد.
آذريان ادامه داد: در خوزستان 21 ايستگاه سنجش هوا وجود دارد كه حدود هشت ايستگاه، امكان پايش PM2.5 را دارند.

*باران هوا را پاك نكرد
در روزهاي اخير هواي اهواز حتي در روزهاي باراني نيز در شرايط ناسالم بوده است.
آذريان در اين باره گفت: آلودگي هوا تابع يكسري جريان هاي افقي و عمودي در جو است؛ از سوي ديگر در زماني كه هوا ابري است شرايط ايستايي ايجاد مي شود و غبار در يك جا متمركز مي شود.
وي تاكيد كرد: آزمايش هايي كه درباره آب باران انجام شده، مورد خاصي را نشان نمي دهد و باران اسيدي نبوده است.
آذريان افزود: در خوزستان به دليل تنوع آلاينده ها، پديده تجمعي بوجود مي آيد به اين معني كه آلودگي هايي همچون گرد و غبار، صنايع و خودروها اثر يكديگر را تشديد مي كنند.
به گفته وي، در خوزستان نسبت آلودگي گرد و غبار و صنايع نزديك به هم است به طوري كه به سختي مي توان سهم هر كدام را از هم جدا كرد بنابراين بايد در كنار هم بررسي شوند.
بر اساس اين گزارش، وقوع پديده گرد و غبار در خوزستان از سال 80 در شهرستان هاي آبادان، خرمشهر و شادگان آغاز شد. اين پديده بعد از چهار سال تمام شهرهاي خوزستان، پس از هفت سال پنج استان و در حال حاضر 21 استان كشور را درگير كرده و به يك معضل ملي تبديل شده است.
از سوي ديگر اهواز، شهري به شدت صنعتي است و مطالعات طرح جامع آلودگي هواي اين شهر نشان مي دهد كه سهم صنايع در آلودگي هواي اين شهر 65 درصد و در مجموع 56 درصد از آلودگي اهواز ناشي از صنايع نفت است.
اهواز از سال 90 تا كنون 2 بار به عنوان آلوده ترين شهر جهان از سوي سازمان جهاني بهداشت معرفي شده است.

7151/6002
خبرنگار: نادره وائلي زاده***انتشار دهنده : كبري آقازري