تهران - ایرنا - دادستان كل كشور گفت: دشمن برای تضعیف و تخریب قوه قضاییه در اتاق های فكر خود، برنامه ریزی كرده و امروز این قوه در سیبل دشمن است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد منتظری روز چهارشنبه در مراسم تحلیف كارآموزان قضایی، افزود: نشانه های زیادی از دخالت دشمن برای تخریب و تضعیف قوه قضاییه وجود دارد و حتی برخی افرادی كه داعیه اصلاح و دلسوزی برای قوه قضاییه دارند، حرف های دشمن را تكرار می كنند.
وی اضافه كرد: نمی گوییم مسئولان قوه قضاییه معصوم هستند اما مسئولان این قوه سالمترین افراد هستند و رییس قوه قضاییه نیز به شدت با فساد و مفسدین برخورد می كند.
دادستان كل كشور همچنین در جمع خبرنگاران درباره نحوه هزینه كرد بودجه های قوه قضاییه توضیح داد: بودجه های قوه قضاییه دو گونه است یكی بودجه مصوب است كه طبق مصوبات قانونی هزینه می شود و ذی حسابی و دیوان محاسبات از ریال اول تا آخر آن را بررسی می كند و بخش دوم وجوهی است كه بیشتر مخالفان روی آن مانور می كنند.
وی ادامه داد: بخش دوم وجوهی است كه با اجازه و اذن ولی فقیه برای مواردی كه اعتبارات قوه قضاییه آن را تامین نمی كند هزینه می شود و حساب های آن هم مشخص است.
حجت الاسلام منتظری گفت: این اعتبارات و نحوه هزینه كرد آن نیز از زمان آیت الله یزدی، آیت الله شاهرودی و آیت الله لاریجانی روشن است و تا حدی كه من اطلاع دارم تمام اسناد آن هم وجود دارد.
وی افزود: البته این حساب ها دولتی نیست كه دولت بتواند از آن حساب كشی كند ولی قوه قضاییه درباره این حساب ها به افكارعمومی، مقام رهبری و هر جا لازم باشد، پاسخگو خواهد بود.
دادستان كل كشور در واكنش به سخنان رئیس جمهوری در این زمینه گفت: وقتی انسان در مقام سخنرانی قرار می گیرد گاهی توجهی به آثار و تبعات سخنان خود ندارد و ما امیدواریم كه این حرفها در این سطح و كیفیت تمام شود. بگذاریم جامعه در آسایش باشد و هر روز التهاب ایجاد نكنیم.
وی ادامه داد: هر كدام از مقامات عالی كشور كه در مواردی ابهامی در كار می بینند می توانند در جلسات خصوصی خودشان مطرح كنند تا حل و فصل شود.

** بدهكاران بانكی
حجت الاسلام منتظری درباره بدهكاران بانكی نیز گفت: بدهكاران بانكی دو دسته هستند یك عده كه به خاطر شرایط اقتصادی نتوانسته اند بدهی خود را پرداخت كنند كه دولت و بانك مركزی به آنها فرصت می دهد تا بدهی خود را تسویه كنند و عده ای كه از پرداخت بدهی فرار می كنند كه حتما با آنها برخورد می شود.
دادستان كل كشور همچنین در سخنرانی خود در جمع كارآموزان قضایی گفت: قضاوت كاری خطیری است و مسیر قضاوت در بین مردم خیلی به مسیر تبعیت از هوا و نفس نزدیك است و دو خطر مهم وسوسه از ناحیه پول و میل جنسی است كه اگر كسی فكر می كند نمی تواند از در مقابل این وسوسه ها ایستادگی كند همین امروز این مسئولیت را رها كند و جهنم را برای خود نخرد.

**قضاوت كار هركسی نیست
دادستان كل كشور اضافه كرد: هر كسی نمی تواند بر كرسی قضاوت بنشیند، قضاوت كار افرادی است كه خداوند آنان را به عنوان جانشین خود خطاب كرده است، بنابراین فرد قاضی نباید این مسئولیت را به عنوان شغل در نظر بگیرند و به فكر آباد كردن دنیای خود باشد، البته خوشبختانه حقوق قضات از متوسط درآمد افراد بالاتر است.
وی گفت: قاصی در عین حال نباید در حالت خستگی و گرسنگی حكم صادر كند، جیب قاصی نباید باز باشد، اخذ رشوه و هدیه از طرف قاضی خیلی خطرناك است، قاضی باید در برابر وسوسه های جنسی نیز قوی باشد و باید بتواند محدودیت های زیادی را برای زندگی در اجتماع بپذیرد در غیر این صورت نباید وارد این مسئولیت بزرگ شود.
حجت الاسلام منتظری اضافه كرد: علاوه بر آن قاضی باید شرایط و مسائل روز را به خوبی بداند و از مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حقوقی آگاهی كافی داشته باشد.
وی گفت: قضات در نظام جمهوری اسلامی به واسطه رئیس قوه قضاییه منصوب ولی فقیه هستند، در غیر این صورت انتصاب آنها از طاغوت است بنابراین نمی‌توانند خارج از اذن و محدوده‌ای كه ولی فقیه تعیین می كند، فعالیت كنند.
داستان كل كشور افزود: همان طور كه ولی فقیه فرموده‌اند، قاضی باید انقلابی باشد و انقلابی‌گری نیز بنابر فرمایش رهبر معظم به معنای تندروی نیست بلكه به معنای عادلانه، خردمندانه، دقیق، دلسوزانه،‌منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل كردن است.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام سید توحید عاملی،قائم مقام معاونت نیروی انسانی قوه قضاییه، تعداد كل كارآموزان قضایی را كه در این مراسم وارد عرصه آزمایشی قصاوت می‌شوند را 260 نفر اعلام كرد كه 68 نفر آنها از بین طلاب، 56 نفر از بین فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضایی و 136 نفر از فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها هستند و از این افراد 129 نفر فرآیند جذب اختصاصی را طی كرده‌اند.
به گفته وی هزار و 488 نفر دیگر نیز مشغول طی كردن دوره كارآموزی قضایی هستند و به طور كلی در سال 95 حدود هزار و 32 نفر این مراحل را طی كرده و وارد عرصه قضاوت شده‌اند كه از این تعداد 260 امروز برای قصاوت در استانهای تهران، قم، فارس، اصفهان و كرمانشاه در مراسم تحلیف سوگند یاد كردند.
عاملی گفت: سال آینده نیز 596 فارغ التحصیل دیگر در كشور وارد عرصه قضاوت می‌شوند.
به گفته وی، مراحل سنحش استعداد و سنجش شخصیت و برگزاری آزمون سراسری از جمله ویژگی های مراحل گزینش كارآموزان قضایی بوده است.
اجتمام** 3063**1569
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی