كوالالامپور - ايرنا - يك مقام بلندپايه مبارزه با تروريسم مالزي اعلام كرد ميانمار با خطر رو به رشد حملات حاميان خارجي گروه تروريستي داعش كه در شبكه اين گروه در جنوب شرق آسيا فعالند به بهانه حمايت از مسلمانان روهينگيا مواجه است.

به گزارش ايرنا، 'ايوب خان مايدين' رئيس پليس مبارزه با تروريسم مالزي در مصاحبه اي، گفت كه مقامات مالزي يك حامي داعش را به اتهام برنامه ريزي براي انجام حملات تروريستي در ميانمار بازداشت كرده اند.
وي گفت كه اين فرد مظنون اندونزيايي ماه گذشته در مالزي بازداشت شد و به اتهام در اختيار داشتن مواد مربوط به گروه هاي تروريستي با هفت سال زندان و يا جريمه مواجه است.
ايوب خان گفت كه تروريست ها و شبه نظاميان بيشتري به احتمال زياد تلاش مي كنيد با اين روش از روهينگيايي ها حمايت كنند.
وي اعلام كرد فرد بازداشت شده در حال برنامه ريزي براي انجام 'جهاد در ميانمار و مبارزه با دولت ميانمار در راستاي حمايت از اقليت روهينگيا در ايالت راخين' بود.
دولت ميانمار نيز مدعي است ماه اكتبر سال گذشته ميلادي چند تروريست كه از عربستان و پاكستان نشات مي گرفتند به ايستگاه هاي مرزي در نزديكي بنگلادش حمله كرده و چند نظامي را كشتند.
پس از اين عمليات ارتش ميانمار در شمال ايالت راخين اقدام به آزار و اذيت مسلمانان روهينگيا كرد و براساس آمار سازمان ملل 34 هزار نفر از اين اقليت به بنگلادش فرار كردند.
ساكنان منطقه و گروه هاي حقوق بشر پس از عمليات نيروهاي امنيتي و ارتش ميانمار كه به طور عمده بودايي هستند آنها را متهم به اعدام هاي خودسرانه و تجاوز به عنف كردند.
دولت 'آنگ سان سوچي' اين اتهام ها را انكار مي كند.
اما به نوشته روز چهارشنبه تارنماي 'نيو استريت تايمز'، دولت ميانمار نيز در گزارشي اعلام كرد در خشونت هاي اكتبر در ايالت راخين شواهدي از حضور داعش و يا ارتباط آن با داعش وجود ندارد.
گروه بين المللي بحران كه يك سازمان غيردولتي مستقر در بروكسل است چندي پيش افرادي را كه در ميانمار به نگهبانان مرزي حمله كردند و بحران اخير مسلمانان روهينگيا را ايجاد كردند، در ارتباط با عربستان و پاكستان دانست.
'حركه اليقين' مسئوليت اين حملات را پذيرفت.
اين حملات هماهنگ 9 اكتبر (18 مهر) باعث كشته شدن 9 پليس شد و پس از آن نيروهاي امنيتي ميانمار سركوب روهينگيايي هاي مسلمان را در ايالت راخين آغاز كردند.
تحليلگران امنيتي معتقدند اين خطر وجود دارد كه درگيري در ايالت راخين ميانمار به بهانه اي براي شبكه تروريستي جنوب شرق آسيا در مالزي، اندونزي و فيليپين كه با داعش ارتباط دارد، تبديل شود.
تعداد زيادي از مردم جنوب شرق آسيا و بيشتر از كشورهاي اندونزي، مالزي و فيليپين به خاورميانه رفته اند تا به گروه هاي تروريستي بپيوندند.
رئيس پليس مبارزه با تروريسم مالزي، گفت اين احتمال زياد است كه گروهي از مسلمانان و تروريست هاي داعش و يا گروه هاي ديگر راهي بيابند تا به ميانمار رفته تا به روهينگيايي ها كمك كنند.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي