گنبدكاووس - ایرنا - مدیر شبكه بهداشت و درمان گنبدكاووس از عیادت و دیدار دكتر رضا ملك زاده معاون پژوهشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با 'غلامعلی بسكی' كه به پدر طبیعت ایران شهرت دارد، خبر داد.

دكتر رسول صلاحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: دكتر ملك زاده كه هر چند هفته یكبار به صورت سرزده به گنبدكاووس سفر می كند، امروز علاوه بر عیادت از دكتر بسكی كه چند سالی است در بستر بیماری به سر می برد، از مركز مطالعات كوهورت و بخش تازه تاسیس وی آی پی بیمارستان شهید مطهری این شهرستان نیز بازدید نمود.
كوهورت نوعی مطالعه همگروهی است و در مركز مطالعات كوهورت استان گلستان مستقر در گنبدكاووس كه در سال 79 زیر نظر دكتر ملك زاده راه اندازی شد، فاكتورهای خطر در بیماری های دستگاه گوارشی از جمله سرطان مورد مطالعه قرار می گیرد.
جامعه آماری مورد مطالعه در این مركز 50 هزار نفر از شهروندان مناطق مختلف استان گلستان بویژه شرق این استان است.
وی گفت: دكتر ملك زاده كه رئیس مركز تحقیقات گوارش دانشگاه تهران نیز می باشد، با حضور در كلینیك اترك واقع در بیمارستان تامین اجتماعی گنبدكاووس، تعدادی از بیمارانی كه پیش از این در مركز مطالعات كوهورت شناسایی شدند را نیز ویزیت كرد.
به گزارش ایرنا، دكتر غلامعلی بسكی معروف به پدر طبیعت و محیط زیست ایران متولد بهمن ماه سال 1310 در سبزوار و یكی از هواداران برجسته محیط زیست.
دكتر بسكی در سال 1345 بیمارستانی را در شهر گنبدكاووس تاسیس كرد اما در سال 1349 زندگی شهری را رها كرد و به مرور تبدیل به یك گیاه خوار كامل شد و زندگی خود را وقف دفاع از محیط زیست و تبلیغ گیاه خواری كرد.
وی پس از به پایان رساندن تحصیلات متوسطه، در رشته طب دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه تحصیل داد و درسال 1345 در رشته جراحی زنان از همان دانشگاه فارغ التحصیل شد.
دكتر بسكی در سال 1331 ازدواج كرد و اكنون چهار فرزند و 6 نوه دارد و به مدد كوه پیمایی و پیاده روی های زیاد در میان جنگل ها و دره های پردرخت و پر از چشمه سار، خلق و خوی طبیعت دوستی را دنبال كرد و به این ترتیب بر بیماری های مزمنی از قبیل آب مروارید، دیسك كمر و حساسیت های پوستی خود غلبه كرد.
وی درچند دهه اخیر فعالیت های گسترده ای را در زمینه حفاظت از طبیعت و محیط زیست انجام داد كه راه اندازی بنیاد جهانی دكتر بسكی با عنوان مكتب حرمت حیات باهدف حفظ محیط زیست از آن جمله است.
دكتر بسكی تاكنون بسیاری از اموال خود را صرف امور خیریه كرده است، تاسیس بیمارستان و زایشگاه دكتر بسكی، تاسیس مدرسه تیزهوشان و نیز خانه ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (تیزهوشان فقیر در روستاها) و وقف 6 باب منزل مسكونی در مشهد از دیگر فعالیتهای این پزشك طرفدار طبیعت است.
دكتر بسكی در اواخر مهرماه 92 در جریان سفر با زادگاهش سبزوار دچار سكته خفیف مغزی شد و از آن زمان تاكنون در بستر بیماری به سر می برد.
شهرستان 360 هزار نفری گنبدكاووس درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860
خبرنگار : علی لكزانوری** انتشار دهنده: تاج محمد شیری