كرمان - ايرنا - مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: مردم استان كرمان نگراني از بابت مصرف گوشت طيور، مرغ و تخم مرغ نداشته باشند زيرا تاكنون هيچ گونه موردي از آنفلوآنزاي پرندگان در استان مشاهده نشده است.

به گزارش ايرنا حسين رشيدي روز پنجشنبه در نشست ستاد مديريت بحران استان كرمان افزود: يكهزار و 300 واحد پرورش طيور گوشتي در استان داريم و 14 ميليون جوجه در هر دوره توليد مي شود كه اقدامات قرنطينه اي و پيشگيري به صورت مداوم بايد در استان كرمان انجام شود تا از ورود و شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان جلوگيري شود.
وي با اشاره به اينكه 60 كانون بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در 11 استان كشور مشاهده شده است عنوان كرد: ويروس آنفلوآنزا از جنوب شرقي آسيا به سيبري، اروپا و كشور ما رسيده است كه علائم تنفسي و خونريزي را به همراه دارد.
مديركل دامپزشكي استان كرمان گفت: آنفلوآنزاي پرندگان مشكلاتي را براي جمعيت طيور صنعتي و بومي ايجاد كرده و اين ويروس بين انسان و دام مشترك است و مي‌تواند ايجاد بيماري كند.
وي افزود: خطر انتقال بيماري آنفلوآنزاي پرندگان به انسان و حيوان وجود دارد و پرندگان مهاجر مخزن اصلي آنفلوآنزاي پرندگان هستند و امكان جلوگيري از ورود اين پرندگان براي انتقال آلودگي به كشورهاي مختلف وجود ندارد.
رشيدي با بيان اينكه مرغداري‌هايي كه در جوار بركه و آبگيرها قرار دارند بيشتر در معرض شيوع اين بيماري هستند اظهار كرد: مهمترين راه انتقال اين بيماري از طريق كودهاي آلوده است.
وي با اشاره به اينكه تاكنون از 45 گونه پرنده اين ويروس جدا شده است گفت: تاكنون موردي از ابتلاي انساني به آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در كشور گزارش نشده و مي‌توان با اقدامات پيشگيري از شيوع بيماري جلوگيري كرد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان كرمان نيز در اين نشست گفت: در حوزه هاي محيط زيست تمامي زيستگاه ها براي مقابله با آنفولانزاي پرندگان پايش مي شود.
محمود صفرزاده افزود: در حوزه حيات وحش نمونه برداري هايي از پرندگان انجام شد و تاكنون موردي از آنفلوآنزاي پرندگان در استان كرمان مشاهده نشده است.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7420/3028