همدان - ايرنا - استان همدان از ديرباز با داشتن افراد خير و نيكوكار در حوزه هاي مختلف همانند مدرسه سازي ، سلامت و درمان و كمك هاي مالي به نيازمندان خوش درخشيده است و اكنون با توجه به مقتضيات كنوني جامعه براي كاهش معضل طلاق همت گذاشته است.

طلاق يكي از بزرگترين آسيب‌هاي اجتماعي است چرا كه علاوه بر تهديد بنيان خانواده‌ها معضلات ديگري همچون آسيب روحي و رواني به فرزندان ، سرگرداني ، افسردگي، فساد، اعتياد و سرخوردگي هاي اجتماعي را به دنبال دارد.
با توجه به افزايش طلاق در سال هاي اخير در سطح كشور و از جمله استان همدان و تاكيدات رهبر معظم انقلاب در سخنراني در بجنورد با محوريت مسائل اخلاقي در جامعه، اين دغدغه و نگراني ايجاد شد كه بايد براي كاهش معضل بزرگ طلاق كارهاي بيشتري انجام داد و به همين دليل بود كه خيران در استان همدان پاي كار آمدند.
با همكاري ، هدايت و حمايت امام جمعه همدان و تامين امكانات توسط دستگاه هاي اجرايي و همكاري جمعي از مسئولان و متوليان اين امر با هدف كاهش طلاق 'بنياد صيانت از نهاد خانواده' سال گذشته در دفتر نماينده ولي‌فقيه در استان راه‎اندازي شد و 17 نفر مشاور به صورت رايگان براي استحكام و تحكيم بنيان خانواده به ميدان آمدند.
يك كارشناس امور خانواده در اين باره گفت: وجود برخي از نهادهاي مردمي همچون بنياد صيانت از خانواده مي تواند در زمينه آموزش قبل از ازدواج زوج‌هاي جوان و افزايش مهارت‌هاي زندگي و كاهش طلاق نقش بسزايي ايفا ‌كند.
راضيه احمدي ادامه داد: اين نهادها مي توانند تسهيل در امر ازدواج، تشويق جوانان به تشكيل خانواده با كاهش توقع و تشريفات، تقويت و گسترش مراكز مددكاري و مشاوره اي و افزايش زمينه هاي لازم براي ازدواج آسان و آگاهانه در سطح دانشجويي و عمومي را در برنامه هاي خود بگنجانند.
وي افزود: همچنين اين نهادهاي مردمي كه براي تحكيم و استحكام بنياد خانواده تشكيل مي شوند با برگزاري دوره هاي آموزشي قبل از ازدواج جوانان را با راه و رسم درست زندگي كردن آشنا مي كنند تا اختلافات خانوادگي پس از ازدواج به حداقل برسد.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه شهر همدان نيز در اين باره گفت: پديده شوم طلاق يكي از آسيب هاي اجتماعي است كه در عصر حاضر موجب متلاشي شدن بنيان خانواده ها مي شود.
آيت الله غياث الدين طه محمدي با بيان اينكه پس از افزايش آمار طلاق در سال هاي اخير و نگراني و دغدغه مردم و مسئولان ، خيران به ميدان آمدند تا روند بد طلاق را كنترل و كاهش دهند كه نتيجه آن تشكيل بنياد صيانت از خانواده در اين شهر بود.
وي اضافه كرد: پس از تشكيل بنياد صيانت از خانواده كه با مشاركت خيران و حضور 20 مشاور از زنان و مردان متدين همداني صورت گرفت با هماهنگي دادگستري قرار شد اجازه طلاق صادر نشود تا زوجين قبل از آن جلسه اي با مشاوران اين بنياد داشته باشند.
وي ادامه داد: پس از اين هماهنگي همه پرونده هاي طلاق براي مشاوره به اين بنياد ارجاع مي شود كه با حضور مشاوران تعدادي از اين پرونده ها به صلح، صفا و آشتي منجر شود.
وي افزود: بر اساس آمارها پس از گذشت حدود يك سال و نيم از فعاليت اين كانون مبارك، 300 فقره پرونده متقاضي طلاق پس از مشاوره توجيه شده و از قصد خطرناك طلاق برگشتند و به صلح و صفا و سازش رسيدند.
وي با بيان اينكه پس از تشكيل اين بنياد آمار طلاق در استان همدان كاهش يافته است افزود: پيشنهاد مي شود نظير چنين بنيادي با همكاري فرمانداري ها، ائمه جمعه ، خيران ، افراد مومن و متدين، دانشگاهيان و ساير نهادها در شهرستان هاي اين استان تشكيل شود تا جلوي خيلي از طلاق ها كه به خاطر مسائل كوچك است گرفته شود.
وي اضافه كرد: به منظور بنيه مالي بنياد صيانت از خانواده بزودي جشن گلريزان انجام مي شود كه با كمك و همدلي مردم اين بنياد با داشتن بودجه قوي بتواند طلاق را در همدان به حداقل برساند.
معاون حقوقي و اسناد هويتي اداره كل ثبت احوال استان همدان نيز گفت: آمار طلاق در 9 ماهه سال جاري در اين استان كاهش داشته است.
منوچهر فرزان به تازگي در جمع خبرنگاران افزود: 2 هزار و 955 مورد طلاق در سال جاري در اين استان ثبت شده كه نسبت به زمان مشابه سال گذشته 2.2 درصد كاهش داشته است.
2087/6993
گزارش از: زهرا پيرنيا** انتشار: اكبر بهاروند