به گزارش ایرنا، در راستای طرح رونق تولید وزارت صنعت، معدن و تجارت طی سال جاری با هدف اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی 2 هزار و 700 میلیارد ریال تسهیلات به 180 طرح و واحد تولیدی و صنعتی در كشور پرداخت كرده است.
استان چهارمحال و بختیاری با دارا بودن بیش از یكهزار و 200 واحد تولیدی و صنعتی با اشتغال حدود 12 هزار نفر و 60 هزار بهره بردار بخش كشاورزی و تولید، حدود یك درصد از جمعیت و یك درصد از مساحت كشور را به خود اختصاص داده است.
بنگاه های كوچك اقتصادی، واحدهای تولیدی كوچك طی 2 دهه گذشته با دریافت تسهیلات و سرمایه گذاری به عنوان طرح های اشتغالزایی زودبازده و با هدف رونق تولید در بخش های صنعتی و كشاورزی و رونق اقتصادی در كشور گسترش یافتند.
به گفته كارشناسان فعال در بخش صنعت چهارمحال و بختیاری طی سال های گذشته تحریم های اقتصادی، نبود بازار فروش، مشكل در تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی، نبود و كمبود سرمایه در گردش و سرمایه ثابت تعداد زیادی از واحدهای تولیدی در این استان را كه بخش اعظم آنها صنایع كوچك بودند، تعطیل و نیمه تعطیل كرد.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینكه 92 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی چهارمحال و بختیاری در بخش صنایع كوچك و متوسط فعالند، گفت: 70 درصد این واحدها در شهرك ها و نواحی صنعتی مستقر هستند.
علیرضا شفیع زاده در گفت وگو با ایرنا ظرفیت اسمی اشتغال در واحدهای تولیدی مستقر در شهرك ها و نواحی صنعتی استان را حدود 15 هزار نفر برشمرد و اظهار كرد: بین70 تا 80 درصد اشتغال صنایع و واحدهای تولیدی در چهارمحال و بختیاری در صنایع كوچك و متوسط است.
به گفته وی از ابتدای امسال تاكنون تسهیلات اقتصاد مقاومتی به 15 واحد و با 135 میلیارد و 800 میلیون ریال در قالب سرمایه ثابت و به 50 واحد با 986 میلیارد ریال در قالب سرمایه در گردش پرداخت شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، امسال 295 واحد تعطیل و نیمه تعطیل تولیدی و صنعتی استان تا پایان امسال فعال می شود كه با بهره برداری كامل از این واحدهای تولیدی، زمینه ایجاد و تثبیت 10 هزار اشتغال در استان فراهم می شود.
سید نعیم امامی به ایرنا اظهار كرد: مطابق پیش بینی هایی انجام شده در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی امسال حدود چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی استان اختصاص می یابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزود: این استان در بازسازی واحدهای كوچك و متوسط رتبه 12 كشور را كسب كرده است.
به گفته امامی، حدود 75 درصد تسهیلات پیش بینی شده تاكنون جذب شده و تا پایان سال مابقی تسهیلات تعهد شده برای این استان جذب خواهد شد.
امامی تصریح كرد: مطابق پایش های انجام شده از واحدهای تولیدی و صنعتی استان 65 درصد فعال، 277 واحد تولیدی و صنعتی با ظرفیت زیر 50 درصد مشغول بكار هستند و 450 واحد نیز تعطیل است.
به گفته وی، اگر تمام ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی موجود استان به كار گرفته شود، 22 هزار و 395 شغل مستقیم ایجاد می شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران نیز از انعقاد قرارداد بیش از 10 هزار و 534 مورد بنگاه كوچك و متوسط تولیدی اقتصادی با بانك های عامل به منظور دریافت تسهیلات خبر داد.
علی یزدانی دهم دیماه در سفر به شهركرد در جمع خبرنگاران اظهار كرد: از تعداد بنگاه های تولیدی كوچك و متوسط معرفی شده به بانك ها، تاكنون تعداد 10 هزار و 302 مورد موفق به اخذ تسهیلات با اعتبار 78 هزار و 300 میلیارد ریال شده است و مابقی نیز تا پایان سال تسهیلات بانكی خود را دریافت می كنند.
وی، با بیان اینكه شرایط سرمایهگذاری در دولت تدبیر و امید تسهیل شده است، تاكید كرد: با تمهیدات اندیشیده شده امسال با هر شرایطی با سرمایهگذاردر بخش صنعت كوچك، متوسط و بزرگ در راستای اشتغالزایی و تولید ثروت داخلی موافقت میشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح كرد: برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز راهی جز توجه به تولید داخلی و ایجاد اشتغال برای افراد جویای كار وجود ندارد.
به گفته معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع كوچك و شهركهای صنعتی ایران 6 هزار و 800 بنگاه اقتصادی راكد در شهرك ها و نواحی صنعتی كشور وجود دارد كه بیش از 50 درصد این بنگاه ها به هر میزان تسهیلات و پول هم تزریق شود امكان احیا ندارند.
گزارشگر: نرگس كریمی** انتشار دهنده:جهانبخش صفری دهكردی
7361/6021
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹
شهركرد - ایرنا - دولتمردان اوایل امسال در پیروی از فرمایش مقام معظم رهبری در اجرایی كردن شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، طرح اعطای تسهیلات در رونق تولید را آغاز كردند.