به گزارش ايرنا، در راستاي طرح رونق توليد وزارت صنعت، معدن و تجارت طي سال جاري با هدف اجراي برنامه هاي اقتصاد مقاومتي 2 هزار و 700 ميليارد ريال تسهيلات به 180 طرح و واحد توليدي و صنعتي در كشور پرداخت كرده است.
استان چهارمحال و بختياري با دارا بودن بيش از يكهزار و 200 واحد توليدي و صنعتي با اشتغال حدود 12 هزار نفر و 60 هزار بهره بردار بخش كشاورزي و توليد، حدود يك درصد از جمعيت و يك درصد از مساحت كشور را به خود اختصاص داده است.
بنگاه هاي كوچك اقتصادي، واحدهاي توليدي كوچك طي 2 دهه گذشته با دريافت تسهيلات و سرمايه گذاري به عنوان طرح هاي اشتغالزايي زودبازده و با هدف رونق توليد در بخش هاي صنعتي و كشاورزي و رونق اقتصادي در كشور گسترش يافتند.
به گفته كارشناسان فعال در بخش صنعت چهارمحال و بختياري طي سال هاي گذشته تحريم هاي اقتصادي، نبود بازار فروش، مشكل در تامين مواد اوليه واحدهاي توليدي، نبود و كمبود سرمايه در گردش و سرمايه ثابت تعداد زيادي از واحدهاي توليدي در اين استان را كه بخش اعظم آنها صنايع كوچك بودند، تعطيل و نيمه تعطيل كرد.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي چهارمحال و بختياري با بيان اينكه 92 درصد واحدهاي توليدي و صنعتي چهارمحال و بختياري در بخش صنايع كوچك و متوسط فعالند، گفت: 70 درصد اين واحدها در شهرك ها و نواحي صنعتي مستقر هستند.
عليرضا شفيع زاده در گفت وگو با ايرنا ظرفيت اسمي اشتغال در واحدهاي توليدي مستقر در شهرك ها و نواحي صنعتي استان را حدود 15 هزار نفر برشمرد و اظهار كرد: بين70 تا 80 درصد اشتغال صنايع و واحدهاي توليدي در چهارمحال و بختياري در صنايع كوچك و متوسط است.
به گفته وي از ابتداي امسال تاكنون تسهيلات اقتصاد مقاومتي به 15 واحد و با 135 ميليارد و 800 ميليون ريال در قالب سرمايه ثابت و به 50 واحد با 986 ميليارد ريال در قالب سرمايه در گردش پرداخت شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري نيز گفت: در راستاي تحقق شعار اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل، امسال 295 واحد تعطيل و نيمه تعطيل توليدي و صنعتي استان تا پايان امسال فعال مي شود كه با بهره برداري كامل از اين واحدهاي توليدي، زمينه ايجاد و تثبيت 10 هزار اشتغال در استان فراهم مي شود.
سيد نعيم امامي به ايرنا اظهار كرد: مطابق پيش بيني هايي انجام شده در راستاي برنامه هاي اقتصاد مقاومتي امسال حدود چهار هزار ميليارد ريال تسهيلات به واحدهاي توليدي و صنعتي استان اختصاص مي يابد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري افزود: اين استان در بازسازي واحدهاي كوچك و متوسط رتبه 12 كشور را كسب كرده است.
به گفته امامي، حدود 75 درصد تسهيلات پيش بيني شده تاكنون جذب شده و تا پايان سال مابقي تسهيلات تعهد شده براي اين استان جذب خواهد شد.
امامي تصريح كرد: مطابق پايش هاي انجام شده از واحدهاي توليدي و صنعتي استان 65 درصد فعال، 277 واحد توليدي و صنعتي با ظرفيت زير 50 درصد مشغول بكار هستند و 450 واحد نيز تعطيل است.
به گفته وي، اگر تمام ظرفيت واحدهاي توليدي و صنعتي موجود استان به كار گرفته شود، 22 هزار و 395 شغل مستقيم ايجاد مي شود.
معاون وزير و رئيس سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران نيز از انعقاد قرارداد بيش از 10 هزار و 534 مورد بنگاه كوچك و متوسط توليدي اقتصادي با بانك هاي عامل به منظور دريافت تسهيلات خبر داد.
علي يزداني دهم ديماه در سفر به شهركرد در جمع خبرنگاران اظهار كرد: از تعداد بنگاه هاي توليدي كوچك و متوسط معرفي شده به بانك ها، تاكنون تعداد 10 هزار و 302 مورد موفق به اخذ تسهيلات با اعتبار 78 هزار و 300 ميليارد ريال شده است و مابقي نيز تا پايان سال تسهيلات بانكي خود را دريافت مي كنند.
وي، با بيان اينكه شرايط سرمايهگذاري در دولت تدبير و اميد تسهيل شده است، تاكيد كرد: با تمهيدات انديشيده شده امسال با هر شرايطي با سرمايهگذاردر بخش صنعت كوچك، متوسط و بزرگ در راستاي اشتغالزايي و توليد ثروت داخلي موافقت ميشود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: براي تحقق منويات مقام معظم رهبري در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي نيز راهي جز توجه به توليد داخلي و ايجاد اشتغال براي افراد جوياي كار وجود ندارد.
به گفته معاون وزير و رئيس سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران 6 هزار و 800 بنگاه اقتصادي راكد در شهرك ها و نواحي صنعتي كشور وجود دارد كه بيش از 50 درصد اين بنگاه ها به هر ميزان تسهيلات و پول هم تزريق شود امكان احيا ندارند.
گزارشگر: نرگس كريمي** انتشار دهنده:جهانبخش صفري دهكردي
7361/6021
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
شهركرد - ايرنا - دولتمردان اوايل امسال در پيروي از فرمايش مقام معظم رهبري در اجرايي كردن شعار اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل، طرح اعطاي تسهيلات در رونق توليد را آغاز كردند.