به گزارش ايرنا، عسگر حسني پور روز يكشنبه در جلسه ستاد پيشگيري از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در رضوانشهر افزود: با توجه به اهميت موضوع، اطلاع رساني در اين زمينه نيز بايد به گونه اي باشد تا ضمن انتقال آموزش هاي پيشگيرانه لازم براي مردم، موجبات تشويش اذهان عمومي نيز نشود.
وي افزود: اكيپ تعين شده از سوي ستاد پيشگيري از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان براي پيگيري امور مربوطه وارد عمل شده و اقدامات لازم نيز بايد طبق دستورالعمل هاي خاص باشد.
حسني پور با اشاره به تأمين خسارت هاي ناشي از معدوم سازي گفت: پس از انجام نمونه برداري و شناسايي كانون هاي آلوده، چنانچه موارد مشكوك مشاهده شد، تيم مورد نظر وارد عمل مي شود و اقدام به معدوم سازي پرندگان خانگي مي كند و سپس خسارت مربوطه نيز به خانوارها پرداخت خواهد شد.
فرماندار رضوانشهر افزود: تجربيات كسب شده از شيوع اين بيماري در ساير نقاط دنيا و كشور طي سال هاي گذشته نشان مي دهد كه كوچك ترين غفلت از انجام موارد پيشگيرانه، موجب شيوع آن شده و خسارت هاي مالي سنگيني متحمل شده است.
وي ادامه داد: با اقدامات پيشگيرانه در مرغداري ها، دامداري ها و اماكن نگهداري طيور بومي، بايد مردم را از عوارض و خطرات اين بيماري با استفاده از وسايل اطلاع رساني رسمي آگاه كرد.
وي با بيان اين مطلب كه هنوز مورد مشكوكي از اين بيماري در سطح اين شهرستان مشاهده نشده، گفت: ولي مسئولان و مردم منطقه نبايد به سادگي از كنار اين موضوع گذر كرده و از آن غفلت كنند.
همچنين مديركل دامپزشكي استان گيلان در اين نشست با اشاره به خطرات اين بيماري گفت: بسياري از اخبار منعكس شده در اين خصوص بصورت غير واقعي انتشار مي يابد كه بايد دقت لازم را در اين زمينه داشته باشيم.
سهراب عاقبتي افزود: اخيراً خبري در فضاهاي مجازي تحت عنوان شيوع جزام مرغي در استان گيلان انتشار يافته كه اين امر، كاملاً غلط و غير واقعي است و چنين بيماري اصلاً وجود ندارد.
عاقبتي با اشاره به بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان ادامه داد: هم اكنون 50 كشور در سطح دنيا و 11 استان در داخل كشور ما ، درگير اين موضوع هستند كه با رعايت دستورالعمل هاي مربوطه مي توان آن را كنترل و خسارت هاي ناشي از اين بيماري را به حداقل كاهش داد.
مديركل دامپزشكي گيلان در خصوص شناسايي كانون هاي آلوده و انهدام سازي نيز گفت: مراحل معدوم سازي با استفاده از كپسول هاي CO2 و با رعايت استانداردهاي لازم انجام مي شود.
وي افزود: در بازديدهايي كه همكاران ما از جاهاي مختلف انجام مي دهند، ضمن تشخيص كانون مورد نظر و طرح اين احتمال كه تماس اين كانون با اطراف براي ساكنان منطقه خطرناك باشد، تا شعاع مورد نظر اقدامات معدوم سازي انجام مي شود.
وي ورود به زيستگاههاي پرندگان مهاجر را مهمترين عامل شيوع ويروس بيماري آنفلوآنزا دانست و گفت: پرندگان مهاجر آلوده به ويروس بيماري مذكور هستند و مردم بايد از هر گونه شكار اين پرندگان خودداري كنند.
عاقبتي با تأكيد بر اينكه تاكنون تلفات ناشي از بيماري آنفلوآنزا در طيور صنعتي گزارش نشده، خاطرنشان كرد: با رعايت ضوابط و مقررات بهداشتي و امنيت زيستي در واحدهاي پرورش طيور صنعتي، خطري اين صنعت را تهديد نميكند.
شهرستان رضوانشهر با حدود 80 هزار نفر جمعيت و 120 روستا در 70 كيلومتري غرب مركز استان گيلان واقع شده و به دليل قرار گرفتن در كنار ساحل دريا و تالاب انزلي، محل ورود پرندگان مهاجر مي باشد.
آنفلوآنزاي فوق حاد طيور، يك بيماري ويروسي پرندگان است، ويروس هاي آنفلوانزا داراي 3 نوع تيپ C، B ، A است و در طيور فقط نوع تيپ A آن مي تواند ايجاد بيماري كند كه اين تيپ علاوه بر طيور، ساير حيوانات از جمله خوك، اسب و همچنين انسان را درگير مي كند.
آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان يكي از بيماري هاي مشترك انسان و پرندگان، بيماري واگيردار ويروسي و يكي از خطرناك ترين بيماري هاي تنفسي طيور است كه در صورت شيوع، خسارات فراواني به مرغداري ها و روستاييان وارد مي كند.
شروع ناگهاني بيماري و تلفات، تورم و كبودي تاج و ريش طيور، بي حالي شديد، پژمردگي و دور هم جمع شدن پرندگان، ايجاد مشكل در سيستم تنفسي و ريزش ترشحات بيني و چشم، كاهش مصرف دان و خونريزي زيرجلدي ساق پا از نشانه هاي اين بيماري است.
خبرنگار: مهرعلي گواهي ** انتشاردهنده: كبيري
7293/2007
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
رشت - ايرنا - فرماندار رضوانشهر گفت: با وجود اينكه مورد مشكوكي از بيماري آنفلوآنزاي فوق حاد پرندگان در اين شهرستان مشاهده نشده، ولي نبايد از خطرات اين بيماري در منطقه غافل شويم.