تهران-ايرنا- دبير شوراي عالي فضاي مجازي درباره پيشگيري از چالش هاي سايت ها به ويژه در زمان انتخابات گفت: باتوجه به ضريب نفوذ بالاي اينترنت به اپراتورهاي ارتباطي توصيه مي شود نسبت به مشخص كردن و احراز هويت سايت خود هرچه سريع تر اقدام كنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، سيدابوالحسن فيروزآبادي روز يكشنبه در حاشيه سيزدهمين كنفرانس بين المللي روابط عمومي درباره برنامه هاي مركز ملي فضاي مجازي براي پيشگيري چالش هاي پيش رو در ايام انتخابات افزود:پيش از اين بسترهاي لازم ارتباطي فراهم شده تا كاربران داخلي بتوانند با سرعت با يكديگر ارتباط داشته باشند، از اين رو از آنجا كه ضريب نفوذ اينترنت بالاست، توصيه ما به اپراتورهاي ارتباطي اين بوده كه نسبت به مشخص كردن احراز هويت سايت و اپراتور خود تا تاريخ تعيين شده اقدام كرده و با هويت مشخص حضور داشته باشند.
به گفته وي، با مشخص شدن احراز هويت سايت ها، مي توان بر شفافيت فضاي ارتباطي افزود.
دبير شوراي عالي فضاي مجازي با اشاره به رتبه دولت الكترونيك گفت: رتبه اي كه سايت هاي دولتي اكنون دارند خيلي مناسب و بالا نيست، اما اميدواريم در برنامه ششم توسعه اين رتبه ارتقا پيدا كند.
به گفته وي، بخشي از سايت هاي دولتي به روز رساني نمي شوند و شاهد آن هستيم كه برخي از آنان دامنه دات كام به جاي دات آي آر دارد.

** وضعيت سايت ها مناسب نيست
رئيس مركز ملي فضاي مجازي كشور با اشاره به اينكه 200 سايت را اخيرا مورد بررسي قرار داده ايم گفت: نتايج به عمل آمده نشان مي دهد 30 درصد از اين سايت ها به زبان فارسي و 13 درصد دامنه دات آي آر دارند كه اين باعث تاسف است كه از اين ميزان 55 درصد به زبان انلگيسي هستند.
فيروزآبادي تاكيد كرد: تمامي سايت هاي دولتي الزاما بايد دامنه دات آي آر داشته باشند.

** 30 تا 35 درصد سايت ها به زبان فارسي هستند
دبير شوراي عالي فضاي مجازي در ارتباط با ميزان ترافيك محتواي داخلي در فضاي مجازي كشور گفت: آمار دقيقي از محتوا وجود ندارد اما عمده رفتاري كه در فضاي اينتزنتي حاكم است نشان مي دهد بين 30 تا 35 درصد سايت ها فقط به زبان فارسي هستند.

** ساماندهي كانال هاي پر مخاطب اولويت كاري
رئيس مركزملي فضاي مجازي درباره ساماندهي كانال هاي پر مخاطب شبكه هاي اجتماعي نظير تلگرام اظهار داشت: برنامه فعلي اين است كه مسوولان كانال هاي با بيش از پنج هزار مخاطب به صورت داوطلبان فعاليت خود را ثبت كنند و اگر اين اقدام را انجام ندهند از نظر ما فعاليت آنها غيرقانوني تلقي مي شود.
وي گفت: پس از اعلام اين فراخوان، كمتر از دو روز از شروع طرح ساماندهي 700 كانال اطلاعات خود را ثبت كرده اند.
به گفته وي، در ارتباط با كانال هايي كه فعاليت غيرقانوني انجام مي دهند فعلا بنابر برخوردي نداريم، اما پس از اتمام مهلت تعيين شده در زمان مشخصي تصميمات لازم در اين خصوص به عمل خواهد آمد.

** جزئيات شوراي عالي فضاي مجازي در رابطه با پيام رسان ها
دبير شوراي عالي فضاي مجازي درباره جزييات مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي كشور درباره ساماندهي شبكه هاي ارتباطي و پيام رسان گفت: جزئيات اين مصوبات هنوز تصويب نشده اما پيشنهادي را كه ماحصل نظرات دانشگاهيان و نخبگان بوده در دو دسته پيام رسان هاي خارجي و داخلي داشته ايم.
وي افزود: درباره پيام رسان هاي خارجي گفته ايم آنها بايد در داخل كشور نماينده حقوقي داشته باشند و ديتاي خود را هم به داخل كشور بياورند زيرا امروز چنين پيشنهادي در بسياري از كشورها نظير چين عملياتي شده و اجازه خروج اطلاعات از كشورشان را به كسي نمي دهند.

** آخرين وضعيت شركت هاي پيام رسان ايراني
فيروزآبادي در ادامه درباره پيام رسان هاي ايراني گفت: شركت هاي كه با مالكيت، مديريت و نرم افزار ايراني باشند با سياست هاي تشويقي در نظر گرفته شده مواجه خواهند شد. به عنوان مثال اگر تا يك ميليون كاربر و عضو داشته باشند، مي توانند از تبليغات بهره مند شوند و اگر از يك تا 3 ميليون كاربر داشته باشند، مي توانند از تبليغات سازمان هاي دولتي استفاده كنند.
وي افزود: اگر تعداد كاربران اين پيام رسان ها از 3 تا 5 ميليون باشد علاوه بر خدمات تبليغاتي و خدمات دولت الكترونيك، دانش بنيان نيز تلقي شده و اگر در نهايت تعداد كاربران از 5 ميليون بگذرد اجازه اتصال به شبكه اصلي به آنها داده مي شود تا به عنوان اپراتور اطلاعات تلقي شوند.
به گفته وي، يكي از مزاياي طرح تشويقي در نظر گرفته شده درباره كانال هاي بالاي 5 ميليون مخاطب اين است كه هزينه 300 ميليون يورويي راه اندازي شبكه ارتباطي را پرداخت نخواهند كرد.
فيروز آبادي در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اينكه نمايندگان مجلس در يك بند از لايحه برنامه ششم توسعه، زمينه مشاركت شركت هاي خارجي دانش بنيان و شركت هاي دانش بنيان ايراني را فراهم آورده اند و آيا چنين موضوعي آيين نامه مورد نظر را نمي طلبد؟ گفت: شركت هاي خارجي نمي توانند مديريت شركت هاي ايراني را داشته باشند اما در ارتباط با آيين نامه ها بنده از جزييات آن اطلاعي ندارم.
فراهنگ**1085**1355**1027**خبرنگار: علي اكبر قزويينان**انتشار دهنده: دهقاني