به گزارش ايرنا رضا رحماني روز يكشنبه در همايش رونق توليد در منطقه ويژه اقتصادي سيرجان افزود: 140 هزار ميليارد ريال تسهيلات براي فعال سازي واحدهاي صنعتي و توليدي كوچك و متوسط اختصاص يافته است.
وي اظهار كرد: طرح رونق توليد و خروج از ركود واحدهاي توليدي و صنعتي در راستاي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و با همكاري دست اندركاران بخش صنعت، معدن، كشاورزي و همكاري بانك ها عملياتي شد.
وي ضمن اعلام ظرفيت هاي استان كرمان در بخش صنعت و معدن و تاكيد بر استفاده بيشتر از اين ظرفيت ها، سهم استان كرمان را در تسهيلات فعال سازي واحدهاي صنعتي و معدني راكد پنج هزار ميليارد ريال عنوان كرد.
وي افزود: اقتصاد مقاومتي راهبرد اصلي ظرفيت هاست و اين استان در اين بخش عملكرد خوبي داشته است.
وي تصريح كرد: 16 بنگاه اقتصادي در استان كرمان مسئوليت تحقق طرح هاي اقتصاد مقاومتي را برعهده داشته است كه شركت صنعتي و معدني گل گهر سيرجان در اين زمينه به خوبي نقش خود را ايفا كرده است.
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: در چشم انداز توسعه 20 ساله، 55 ميليون تن فولاد در كشور نياز است و در برنامه ششم توسعه كه توليدات فولاد 35 ميليون تن است، كرمان قطب توليد فولاد كشور به شمار مي رود كه توليد 11 ميليون تن فولاد را اين استان برعهده دارد.
رحماني، تجهيز معادن، نوسازي منابع و استفاده از تكنولوژي پيشرفته و جديد را اولويت كاري وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان كرد و گفت: استان كرمان طرح هاي اقتصادي خوبي را با برنامه هاي معين و منطقه بندي و تقسيم فعاليت ها انجام داده است كه مي تواند به عنوان الگو به ساير استانها تعميم داده شود.
وي با اشاره به وجود 12 درصد بيكاري در استان كرمان افزود: اين امر به دليل جوان بودن جمعيت كشور است و هر ساله نيروهاي تحصيل كرده و جوان به بطن جامعه وارد مي شود كه با فعاليت واحدهاي توليدي و صنعتي مي توان اشتغال را هم به حداكثر رساند.
رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي نيز رونق توليد را عزم مجلس در راستاي اقتصاد مقاومتي عنوان كرد و گفت: رفع مشكلات را وظيفه خود مي دانيم و كرمان از استانهاي صنعتي و معدني كشور است كه مس، آهن، فيروزه و زغال سنگ دارد و با اعمال درست ارزش افزوده درآمد و كسب و كار مردم و آباداني استان كسب مي شود.
عزيز اكبريان افزود: از محل ارزش افزوده معادن كرمان بايد در بانك هاي اين استان سرمايه گذاري شود و با درآمد آنها شاهد محروميت زدايي اين خطه باشيم.
مديرعامل شركت صنعتي معدني گل گهر سيرجان نيز از سرمايه گذاري 220 هزار ميليارد ريال در منطقه توسط اين مجتمع صنعتي و معدني خبر داد.
ناصر تقي زاده افزود: در 9 ماهه امسال حدود 10 ميليون تن كنتسانتره و هفت ميليون تن گندله و بيش از يك ميليون تن آهن اسفنجي توليد شده كه بيش از 30 درصد افزايش توليد را داشته ايم.
مديرعامل شركت صنعتي و معدني گل گهر سيرجان افزود: امسال 2 ميليون و 627 هزار تن محصولات و كنتسانتره توليدي به ارزش 95 ميليون دلار داشته ايم كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 37 درصد رشد داشته است.
وي بومي سازي و كمك به ساخت تجهيزات داخلي، تكيه بر توان ظرفيت هاي داخلي و افزايش مشاركت سرمايه هاي انساني و ارتقاء رقابت را از برنامه هاي اصلي اين مجتمع عنوان كرد و توجه به اقتصاد مقاومتي را اولويت كاري شركت ها و كارخانه هاي تابعه دانست.
نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي هم از جذب منابع اعتباري استان و كسب رتبه دوم توسط سيرجان خبر داد و گفت: براي اجراي سيستم آبياري تحت فشار در باغ هاي پسته سيرجان 2 هزار ميليارد ريال اختصاص يافته و اين اعتبارات محدوديت ندارد و كشاورزان از فرصت به دست آمده استقبال كنند.
شهباز حسن پور به مشكل آب بخش صنعت و معدن اشاره كرد و از اجراي طرح فاضلاب با هزينه 230 ميليارد ريال توسط شركت صنعتي و معدني گل گهر در سيرجان خبر داد و اظهار كرد: اين مجتمع صنعتي و معدني در راستاي مسئوليت هاي اجتماعي در اين بخش مهم سرمايه گذاري كرد تا بتواند بخشي از آب مورد نياز خود را تامين كند و طي مدت يك ماه آينده عمليات اجرايي فاضلاب شهرستان سيرجان آغاز مي شود.
در پايان اين نشست تفاهم نامه طرح فاضلاب به حجم عمليات 630 كيلومتر لوله گذاري و احداث 53 هزار متر مكعب تصفيه خانه بين شركت صنعتي و معدني گل گهر و شركت آب و فاضلاب استان كرمان به امضا رسيد.
* خبرنگار: محمد ايران نژاد ** انتشار دهنده: مجيد ملازاده
7435/3029/1772
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
كرمان - ايرنا - قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: 20 هزار واحد توليدي و صنعتي كشور طي سال جاري از ركود خارج و فعال شده است.