پكن - ایرنا - «یاسوماسا ناگامین» سفیر ژاپن در كره جنوبی امروز دوشنبه بر اساس فراخوانی كه چند روز پیش دولت توكیو به نشانه اعتراض به سئول صادر كرده بود، این كشور را ترك كرد.

به گزارش ایرنا، این اقدام به دنبال افزایش تنش‌ها با كره جنوبی و در ارتباط با نصب مجسمه‌‌ای صورت گرفته است كه برده‌های جنسی دوران جنگ جهانی دوم را نمایش می‌دهد.
فعالان كره‌ جنوبی اگر چه پیشتر نیز اقدام به نصب مجسمه های یادبود این حادثه در نقاط مختلف این كشور كرده بودند اما نصب یكی از آنها در بیرون محوطه كنسولگری ژاپن در شهر بوسان در حدود یك ماه پیش تنش آفرین شد.
این مجسمه كه از جنس برنز ساخته شده، زنی را نشان می‎دهد كه با پای برهنه روی صندلی نشسته است. گفته می شود كه ۳۷ مجسمه دیگر در نقاط مختلف كره جنوبی از جمله در مجاورت سفارت ژاپن در سئول نصب شده است.
وزارت امور خارجه ژاپن پس از این اتفاق اعلام كرد كه سفیر خود را به توكیو فرا می خواند تا روشن شود چه كسی از طرح موضوع مربوط به آزار جنسی زنان كره ای در دوران جنگ جهانی دوم توسط ارتش امپراتوری ژاپن سود می برد و امروز تهدید خود را عملی كرد.
موضوع اختلاف دو كشور مربوط به بردگی جنسی زنان كره ای (زنان آسایشگر) توسط ارتش امپراتوری ژاپن در دوران جنگ جهانی دوم و عذرخواهی نكردن توكیو از این جنایت تاریخی، همچنان یكی از چالش های اصلی در روابط ژاپن و كره جنوبی محسوب می شود و این تنش ها بار دیگر روز 17 دی ماه جاری سرباز كرد و باعث تصمیم اعتراضی توكیو شد.
دولت كره جنوبی با ابراز تاسف از تصمیم توكیو امروز اعلام كرد كه بخشی از این تنش ها مربوط به خلا ‌قدرت در كشور است.
یونهاپ روز دوشنبه در گزارشی نوشت: پس از استیضاح «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی در پارلمان تنش ها میان این كشور با ژاپن و چین بیشتر شده است و این دو كشور در حال افزودن بر فشارها بر سئول هستند.
یونهاپ البته نوشت كه «یاسوماسا ناگامین» اگر چه كره جنوبی را به مقصد توكیو ترك كرده اما وی ظرف یك هفته بار دیگر به كره باز خواهد گشت.
وی كه از فرودگاه «گین بو» خاك ژاپن را ترك می كرد، در گفت وگویی كوتاه با خبرنگاران گفت: نصب این مجسمه كه در واقع ژاپن آن را محكوم كرده باعث تاسف است و من قصد دارم با بازگشت به كشورم و دیدار با مقامات مسئول، به دنبال یافتن راهكارهایی برای حل این مساله باشم.
گزارش حاكی است كه «یاسوهیرو موریموتو» سركنسول ژاپن در بوسان هم كه پیشتر این كشور را ترك كرده است، به زودی به كره جنوبی باز می گردد.
در سال ۲۰۱۵ میلادی دو كشور موافقت كردند كه ۱۰ میلیون و ۲۸۰ هزار دلار در اختیار بنیادی قرار دهند كه به قربانیان تجاوزات جنگی كه همین بردگان جنسی كره جنوبی هستند، اختصاص یابد.
با این وصف مردم در كره جنوبی نسبت به این توافق بین دو كشور اعتراض كردند و از همان زمان بارها راهپیمایی ها و تجمعاتی در شهر سئول و دیگر شهرهای این كشور علیه ژاپن شكل گرفته است.
آن دسته از كره ای ها كه در اسارت بوده و یا به دست سربازان ژاپنی آزار دیده اند، از توافقات سال 2015 صورت گرفته بین دو كشور رضایت ندارند.
این افراد معتقدند كه دولت ژاپن و كره جنوبی تحت فشار آمریكا توافق كرده اند و آمریكا قصد دارد برای تقویت اتحادیه نظامی با این دو متحد كلیدی خود در آسیا، مشكلات را از میان بردارد.
پیشتر نیز مقامات كره جنوبی تاكید كرده بودند كه نزدیك به 200 هزار زن كه عمدتا اهل كره بوده اند، به دست سربازان ژاپنی به بردگی گرفته شدند.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن دیروز (یكشنبه) در تلویزیون این كشور ظاهر شد و گفت كه ما پیشتر مبالغی را به كره جنوبی انتقال داده ایم و بهتر است در باره این توافق سئول صداقت نشان دهد.
وی افزود: فرقی نمی كند حكومت ها تغییر كنند و رژیم دیگری قدرت را در دست بگیرد، مهم این است كه كره جنوبی به توافق پایبندی نشان دهد و بداند كه ژاپن با پرداخت مبلغ یاد شده در حال اجرای تعهداتش می باشد.
رسانه های كره ای امروز گزارش كرده اند كه سئول در شرایطی كه با تهدیدهای كره شمالی روبروست نمی خواهد شاهد تیرگی روابط با ژاپن باشد.
بازگشت دیپلمات های ژاپنی به كره جنوبی پس از یك هفته نشان از آن دارد كه دولت سئول تلاش كرده است تا آسیب های ناشی از این تنش را به حداقل برساند.
مقامات ژاپن گفته‌اند كه این اقدام كره جنوبی غیرقانونی و مغایر با كنوانسیون ۱۹۶۱ وین است كه بر اساس آن كشورهای میزبان باید از اماكن دیپلماتیك حفاظت كنند.
بر اساس گزارش رسانه های كره ای، تا سال 2007، تعداد 120 نفر از این زنان زنده بودند و امروز حدود 47 نفر زنده هستند كه بیشتر آنها بالای 90 سال سن دارند.
بالا گرفتن اختلافات دو كشور در خصوص این مجسمه ها كه سئول می گوید به دلیل نصب آن توسط گروهها و فعالان اجتماعی نمی تواند آنها را جمع آور كند، باعث شده تا یكی از اجلاس مهم اقتصادی دوجانبه در ارتباط با سوآپ ارزی برگزار نشود.
آساق**231**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی