تهران- ايرنا- نتيجه يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه يك نوع افسردگي افرادي را كه از لحاظ ژنتيكي در معرض خطر ابتلا به شيزوفرني قرار دارند، تحت تاثير قرار مي دهد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه اينديپندنت، روان‌گسيختگي يا اسكيزوفرني يا شيزوفرني (Schizophrenia) يك اختلال رواني است كه مشخصه آن از كار افتادگي فرآيندهاي فكري و پاسخگويي عاطفي ضعيف است.
به گفته محققان دانشگاه ادينبورگ، يافته هاي اين مطالعه مي تواند دلايل ابتلا به افسردگي را كه از هر پنج نفر يكي را تحت تاثير قرار مي دهد، مشخص سازد.
كارشناسان معتقدند كه يافته هاي اين مطالعه مي تواند زمينه را براي روش هاي بهتر تشخيص و درمان افراد مبتلا به افسردگي هموار سازد.
در حال حاضر هيچ آزمايشي براي تشخيص افسردگي وجود ندارد؛ افسردگي با علائمي نظير بدخلقي مستمر، از دست دادن علاقه به زندگي و افكاري براي به خود آزاري همراه است.
كارشناسان بيماري هاي مختلف با دلايل و اثرات مختلف را در اين زمينه موثر دانسته اند.
اما محققان دانشگاه ادينبورگ در مطالعه اي جديد با استفاده از نمونه هاي ارائه شده توسط Generation Scotland، - يك بانك بافت انساني از داوطلبان- به بررسي دلايل ژنتيكي افسردگي پرداختند.
آنها اين موضوع را مورد مطالعه قرار دادند كه آيا افراد حامل ژن هايي كه آنها را در معرض خطر ابتلا به شيزوفرني قرار مي دهد، از ساختار ژنتيكي مشترك با افراد افسرده برخوردار هستند و يا خير.
اين مطالعه نشان مي دهد، احتمالا گروهي مشخص از افراد افسرده با افزايش خطر ابتلا به شيزوفرني روبرو مي شوند و برخي مبتلايان به افسردگي، فاكتورهاي ژنتيكي مرتبط با شيزوفرني را دارند.
يافته هاي اين مطالعه در مجله Translational Psychiatry منتشر شده است.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me