به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدعلی طهماسبی روز چهارشنبه در حاشیه نخستین همایش ملی «توانمندی های مراكز كشت بافت» در وزارت جهاد كشاورزی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره میوه های قاچاق، ضمن قدردانی از همكاری های خوب ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز و سازمان تعزیرات حكومتی با وزارت جهاد كشاوزی افزود: با برخوردهای قانونی سازمان های یادشده، شاهد كاهش قاچاق میوه به كشور بودیم و ضمن آنكه این میوه ها از سطح میادین و بازار جمع شد.
وی اظهارداشت: به طور مطلق امكان جلوگیری از ورود میوه قاچاق نیست اما در مدت زمان یادشده برایند همكاری های این سازمان ها در زمینه شناسایی، پیگیری و برخورد مثبت بوده است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی ضمن قدردانی از زحمات رسانه های جمعی در مبارزه با میوه قاچاق، گفت: خوشبختانه رسانه های جمعی نیز با ورود به این موضوع توانستند در حمایت از تولیدكنندگان داخلی، فضا را برای قاچاقچیان ناامن كنند كه تاثیرات بسزایی در بازار این محصولات دارد.
وی اضافه كرد: امیدواریم سازمان میادین و میوه تره بار نیز وارد این قضیه شود و از ورود میوه قاچاق به این مراكز جلوگیری كند.
طهماسبی در ادامه به كشف و ضبط 150 تن موز قاچاق در مرز بازرگان در روزهای اخیر اشاره كرد و افزود: برخی افراد سودجو با كم اظهاری، اقدام به واردات میوه از جمله موز می كنند كه گمرك جمهوری اسلامی ایران با هوشیاری توانست این حجم موز را كشف و ضبط كند.
** بخش خصوصی سرمایه خود را به بیابان نمی ریزد
طهماسبی درباره شایعات منتشر شده مبنی بر صادرات نمایشی و صوری میوه و رهاسازی آنان به دریا و بیابان های اطراف عراق، ضمن تعجب از مطرح شدن این موضوع در رسانه ها گفت: بخش خصوصی سرمایه خود را به راحتی از دست نمی دهد.
وی اظهارداشت: امسال 150 هزار تن سیب درختی درجه یك در سردخانه های ارومیه ذخیره سازی شده بود كه مقرر شد زمینه های صادرات آن از طریق عملیات بازار به بازار ( یعنی صادرات سیب درختی در ازای واردات موز) انجام شود؛ به نظر نمی رسد بخش خصوصی سرمایه خود را با صادرات نمایشی به دریا یا بیابان رها كند و از بین ببرد.
** كاهش هزینه های تولید با كشت بافت گیاهی
معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی درباره كشت بافت گیاهی نیز گفت: ایران از معدود كشورهایی است كه به تكنولوژی كشت بافت گیاهی دست پیدا كرده است.
به گفته وی، كشت بافت، روشی از تولید محصول در یك فضای شیشه ای است؛ در این روش، گیاه در فضایی سالم، عاری از ویروس و در مدت زمان كوتاه (زمان تولید از 180 تا 120 روز به كمتر از سه ماه كاهش می یابد) به شكل انبوه تولید می شود.
وی با بیان اینكه بكارگیری این تكنیك حتی می تواند باعث كاهش هزینه های تولید شود، افزود: اكنون كشت بافت گیاهی در تولید بخش عمده گیاهان سخت، دانه دار، هسته دار، مرتعی، جنگلی و زینتی از جمله خرما، گردو، پسته و انگور می شود.
** پیش بینی تولید حدود 22 میلیون تن محصولات باغی و گلخانه ای در سال 95
طهماسبی پیش بینی كرد كه امسال بیش از 20 میلیون تن انواع محصولات باغی در سطح بیش از 2 میلیون و 600 هزار هكتار در كشور تولید شود كه از این میزان بیش از 19 میلیون تن محصولات باغی و 2.5 میلیون تن محصولات گلخانه ای است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته از میزان 117 میلیون تن انواع محصولات كشاورزی 17 میلیون و 500 هزار تن میوه در كشور تولید شد كه در مقایسه با میانگین تولید میوه در دنیا، حدود 2.5 برابر بیشتر است.
براساس سیاست های وزارت جهادكشاورزی در اواخر دولت دهم و ابتدای دولت یازدهم واردات انواع میوه به جز موز، آناناس، انبه و نارگیل ممنوع شد و همچنان این ممنوعیت استمرار دارد.
این درحالیست كه عده ای با ورود میوه قاچاق علاوه بر ورود آفات جدید قرنطیه ای به كشور و از بین بردن باغات، سلامت و بهداشت جامعه را با مخاطراتی روبرو می سازند كه خسارت های ناشی از آن جبران پذیر نیست.
اقتصام**9186 ** 2023** خبرنگار: هما همت خواه ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶
تهران- ایرنا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی با بیان اینكه امكان جلوگیری مطلق میوه قاچاق امری دشوار است، گفت: در یكسال اخیر میدان داری ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز منجر به كاهش ورود گسترده میوه های قاچاق به بازار شده است.