اهواز – ايرنا – رئيس دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با اشاره به عوارض و مشكلات دوران يائسگي گفت: زنان بايد در اين دوران نكات لازم براي حفظ سلامتي خود را رعايت كنند.

دكتر پروين عابدي چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: يائسگي به مفهوم از كار
كارافتادن تخمدان ها است كه 2 هورمون استروژن و پروژسترون را ترشح مي كند.
وي افزود: استروژن مهمترين هورموني است كه بسياري از علائم يائسگي به آن مربوط است كه در صورت ترشح نشدن آن در بدن، زنان بدون هيچ دليل و فعاليت خاصي در معرض دو بيماري هاي قلبي، عروقي و پوكي استخوان قرار مي گيرند.
عابدي ادامه داد: در زمان يائسگي تراكم استخوان كه وابسته به استروژن است به شدت كم شده و فرد در معرض بيماري پوكي استخوان قرار مي گيرد.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي اهواز گفت: به دليل كمبود هورمون استروژن در سن يائسگي، متابوليسم بدن كاهش يافته و چاقي را سبب مي شود چون استروژن متابوليسم بدن را افزايش مي دهد.
وي اضافه كرد: سن يائسگي در زنان ايران 48 تا 49 سال است يعني چهار سال زودتر از زنان آمريكا و اروپا يائسه مي شوند كه دليل آن مشخص نشده است.
وي در خصوص علائم يائسگي اظهار كرد: علائم زودرس شامل كاهش انرژي، فراموشي، خشكي دستگاه تناسلي، كاهش ميل جنسي، تكرر ادرار، گرگرفتگي و عرق كردن و نشانه هاي دير رس نيز بيماري هاي قلبي، عروقي و پوكي استخوان هستند.
وي گفت: زنان از بسياري از موارد ساده اطلاعي ندارند و مي توانند با مراجعه به كلينيك مشاوره يائسگي در مورد بسياري از موارد مشورت كرده و توصيه هاي لازم را دريافت كنند.

** كلينيك مشاوره يائسگي آماده ارائه خدمت
وي افزود: از اواخر ارديبهشت 95 با هماهنگي معاونت درمان و بهداشت دانشگاه علوم پزشكي توسط گروه مامايي دانشكده پرستاري و مامايي براي نخستين بار در خوزستان در بيمارستان امام خميني (ره) اهواز با امكانات كامل راه اندازي شده است.
عابدي ادامه داد: تمام زنان در دروان يائسگي و با معرفي مراكز بهداشتي مي توانند به اين مراكز مراجعه و 2 روز در هفته از ساعت چهار به بعد با يكي از اعضاي هيات علمي دانشگاه به مدت 30 دقيقه مشاوره داشته باشند.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي اهواز اظهار كرد: تست هاي غربالگري شامل ماموگرافي، سونوگرافي لگن و شكم و كليه آزمايشات خون براي زنان مراجعه كننده تجويز مي شود.
وي گفت: همچنين مشاوره تغيير سبك زندگي شامل تغذيه و انجام ورزش به زنان يائسه ارائه مي شود تا عوارض به حداقل برسد.
وي بيان كرد: در اين مركز، آزمايشات مراجعان كنترل شده و در صورت نياز به متخصص ارجاع داده مي شوند.
وي اضافه كرد: بيشتر از 90 درصد زنان خوزستان به جز انجام كارهاي منزل، فعاليت فيزيكي خاصي ندارند.
وي ابراز اميدواري كرد: مسئولان بهداشتي كشور در راستاي افزايش كلينيك هاي مشاوره يائسگي همت كنند چون يك مركز براي كل خوزستان پاسخگو نيست.
عابدي ادامه داد: تست هاي غربالگري بايد به صورت رايگان براي بيماران قابل انجام باشد به صورتي كه اگر امكان انجام يك سري آزمايش ها به هر دليل در بيمارستان با هزينه دولتي امكان پذير نباشد فرد بيمار مجبور نشود آنها را در خارج از بيمارستان با هزينه بالا انجام دهد.
3004/ 6037
خبرنگار: خاطره غفاري فرخ زاد ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي