نمایشگاهی از آثار گره چینی ، در ساختمان شماره یك سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برپا شده است.
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، مبین نعیمایی عالی از شهرستان چالوس با آثاری از گره چینی ، با سابقه فعالیتی 40 ساله در رشته چوب ،20 سال است كه به صورت خود آموز استاد رشته گره چینی شده است .
نعیمایی گفت : برای خلق این آثار، با كمك استفاده از خط بنایی در هنر گره چینی ، موفق به این كار شدم و با همین نو آوری كوچكترین درب دولنگه در ایران را به ابعاد 41 در 18 سانتی متر ساختم.
وی ادامه داد: این درب كه یك طرف آن نقشه ایران و منشور كوروش و اشعار فارسی است در لنگه دیگر با همان آلات گره چینی به خط بنایی اسامی ائمه اطهار كار شده است.
نعیمایی عالی افزود: كارهای من اكثرا كاربردی بوده و در ساختمان سازی و دكور منازل استفاده دارد از جمله ، درب های منازل بیشترین زمینه تولید آثار گره چینی هستند .
این هنرمند گره چینی تاكید كرد: در شرایط فعلی بیشتر هنرمندان صنایع دستی برای فروش آثار خود مشكل دارند و بازاری برای جلب مشتری و فروش كارهایشان نیست .
وی خاطرنشان كرد: حتی هنرمندی كه به كمك مسئولان موفق به دریافت تسهیلات از بانكها شده است ، اگر فروش نداشته باشد از عهده پرداخت اقساط هم برنمی آید.
این نمایشگاه به حمایت دفتر صادرات معاونت صنایع دستی از18تا22 دی ماه در ساختمان شماره 1 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت 9صبح تا 16 عصر پذیرای علاقمندان است.
** نمایشگاه ماسك مجسمه در گالری ثالث
علی كوره چیان با بكارگیری كالیگرافی در هنر مجسمه سازی ، ماسك مجسمه هایی را كه تداعی كننده مفهوم خاص هستند در گالری ثالث به نمایش می گذارد.
وی این بار با بكارگیری كالیگرافی در هنر مجسمه سازی توانسته است ماسك هایی را خلق كند كه هر كدام تداعی كننده مفهوم خاص خود هستند ماسك هایی كه موضوعات شعر فارسی، حجاب ، زبانِ دستان و تجربه زندگی را بیان می كنند و هر كدام با فرم منحصر خود بیانگر مفهومی هستند كه در شعر( تك بیت ) كنار مجسمه نیز می توان آن را یافت .
كوره چیان در چرایی انتخاب موضوع ماسك اظهار داشت: انتخاب موضوع ماسك برگرفته است از مفاهیم چند لایه شعرهای ایرانی كه از وجود بر حقیقت جهان هستی سخن گفته اند. اما چگونگی رسیدن به این احجام ماسك گونه محصول اعمال تاثیر معنا و وزن واژگان مورد استفاده شاعر فارسی زبان بر عناصر تشكیل دهنده این احجام می باشد.
همانطور كه شاعر فارسی زبان صورت شعر خود را با چینش كلماتی می سازد كه خود از سی و دو حرف الفبای فارسی تشكیل شدهاند؛ در این آثار نیز كلید واژه مورد استفاده از میان مجموعه كلمات استفاده شده در شعر، بر اساس پتانسیل های بصری حروف تشكیل دهنده كلمه در حجم و همچنین مفهوم اصلی شعر انتخاب شدند.
این نمایشگاه از ٢٤ دی ماه تا ٦ بهمن ماه در گالری ثالث به نشانی خیابان كریم خان زند بین ایرانشهر و ماهشهر ،برپا است.
** مدیر عامل خانه كتاب درگذشت عباس ماهیار را تسلیت گفت
تهران - ایرنا - مدیر عامل خانه كتاب درگذشت عباس ماهیار، استاد زبان و ادبیات فارسی را تسلیت گفت.
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از خانه كتاب، در بخشی از پیام مجید غلامی جلیسه آمده است: پژوهشهای او دربارة خاقانی راهگشای فهم شعر این شاعر دیر آشناست. آثار استاد ماهیار در صرف و نحو عربی مخاطبان را در درك این زبان بسیار یاری میدهد.
این پیام ادامه یافته است: فقدان استاد عباس ماهیار در دانشگاه و میان دانشجویان مشتاق جبرانناپذیر است.
استاد ماهیار (سهشنبه 21 دیماه) در سن 79 سالگی دار فانی را وداع گفت.
مراسم تشییع پیكیر استاد ماهیار پنج شنبه 23 دیماه برگزار خواهد شد.
** اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان برگزار می شود
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، افزودن بخش ویژه ادبیات داستانی افغانستان به نهمین جایزه ادبی جلال آل احمد، موجب تشویق نویسندگان این كشور برای برگزاری اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان و تجلیل از برندگان این كشور در جایزه جلال شد.
رضا امیرخانی، محمدحسین جعفریان و مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد و دبیر اجرایی نهمین جایزه جلال آلاحمد، سه نویسندهای هستند كه برای شركت در اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان و مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش ویژه افغانستان نهمین جایزه جلال آل احمد، راهی پایتخت این كشور میشوند تا عصر فردا (پنجشنبه) در این برنامه بینالمللی داستاننویسان افغانستان شركت كنند.
در این جشنواره، رهنورد زریاب، حسین فخری و وسیمه بادغیسی از میان برندگان جایزه جلال و عباس آرمان، حسین حیدربیگی، قاموس، سرور آذرخش، مژگان مصطفوی (معین وزارت فرهنگ) استاد غضنفر (مشاور رییس جمهور افغانستان)، سیامك عبدالواحد رفیعی، آرین آرون، غلامرضا ابراهیمی، تقی واحدی، معصومه حسینی، فتانه حسنزاده، معصومه كوثری، عباس كوثری، فاطمه مهرآیین، استاد وفا سمندر و استاد علم گل سحر از افغانستان و دو تن از نویسندگان و مسئولان فرهنگی تاجیكستان حضور خواهند داشت.
اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان، علاوه بر نویسندگان و چهرههای زبان فارسی، میزبان نویسندگانی است كه به زبان پشتو مینویسند.
در این جشنواره، مقامات فرهنگی و دانشگاهی كشور میزبان نیز حضور خواهند داشت.
اولین جشنواره ادبیات داستانی افغانستان، عصر پنجشنبه 23 دیماه در سالن موسسه فرهنگی «نما رسانه» كابل برگزار خواهد شد.
بر اساس این گزارش، امسال برای نخستین بار، جایزه ادبی جلال آل احمد به بررسی آثار حوزه ادبیات داستانی هشت سال گذشته افغانستان نشست و نهایتا چهار نفر از داستان نویسان این كشور را در دو بخش رمان و داستان كوتاه معرفی كرد.
رهنورد زریاب نویسنده «چارگرد قلا گشتم» و احمد ضیاء سیامك هروی نویسنده «گرگهای دوندر» در بخش رمان و سیدعلی موسوی نویسنده «كابل جای آدم نیست» و حسین فخری نویسنده «خروسان باغ بابر» در بخش داستان كوتاه جایزه جلال، برگزیده شدند.
** نشست خبری جایزه سپیدار برگزار میشود
نشست مطبوعاتی جایزه سپیدار روز شنبه، ٢٥ دی ماه برگزار میشود.
این نشست خبری با حضور فریدون عموزاده خلیلی دبیر علمی جایزه و سیدرضا كروبی بنیانگذار جایزه و مدیرعامل انتشارات فنی ایران در جمع اصحاب رسانه برگزار و توضیحاتی درباره روند و كیفیت برگزاری جایزه، اختتامیه و تعداد و اسامی نامزدها ارائه خواهد شد.
نشانی برپایی این نشست محل انتشارات فنی ایران، واقع در خیابان میرعماد است.
فراهنگ**3079** **9338**1355** خبرنگاران: علی اسدی* صدیقه بهارلو * علی اكبر قزوینیان*1880 * : پروین اروجی انتشار: طاهره نبی اللهی
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶
تهران - ایرنا - مجموعه ای از اخبارهنری شامل برپایی نمایشگاه های هنرهای تجسمی شامل گره چینی و ماسك های مجسمه حوزه كتاب و تسلیت درگذشت عباس ماهیار استاد زبان و ادبیات فارسی تقدیم می شود.