به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رییس بخش پیوند مغز و استخوان و سلول های بنیادی بیمارستان امام رضا (ع) كرمانشاه گفت: این سمینار به مناسبت دومین سال فعالیت بخش پیوند سلول های بنیادی در كرمانشاه و با حضور 150 نفر از اساتید و كارشناسان دانشگاه های علوم پزشكی تهران، كردستان، لرستان، ایلام و كرمانشاه به مدت یك روز برگزار می شود.
دكتر مهرداد پاینده، ارایه تازه های پیوند سلول های بنیادی، تبادل تجارب، ارایه راهكارها و نظرات و پیشنهادها برای بهبود روند فعالیت ها را از اهداف برگزاری این همایش ذكر كرد.
به گفته او، بانك سلول های بنیادی استان كرمانشاه در بیمارستان امام رضا (ع) فعال است و ثبت نام برای عضوگیری در شهرستان ها نیز از نیمه دوم امسال آغاز شده و تاكنون بیش از پنج هزار تن از مردم استان عضو این بانك هستند.
در این سمینار در مجموع 21 سخنرانی در ارتباط با موضوغ پیوند مغز و استخوان و سلول های بنیادی توسط اساتید و كارشناسان حاضر ارایه شد.
عوارض حاد بعد از پیوند سلول های بنیادی، جایگاه پیوند سلول های بنیادی در نظام سلامت و توریسم درمانی، اهمیت و جایگاه بخش پیوند سلول های بنیادی قطب غرب كشور، معرفی و ارایه فعالیت های بخش پیوند سلول های بنیادی بیمارستان امام رضا (ع) كرمانشاه در 2 سال اخیر، فرآورده های خونی و نقش انتقال خون در پیوند سلول های بنیادی، عفونت در سول های بنیادی و نحوه ثبت نام و پذیرش اهدا كنندگان سلول های بنیادی از جمله موضوع های مطرح شده در این سمینار بود.
بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی ایران تنها بانك آنتی ژن سازگار نسجی در منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی است كه از 6 سال پیش در بیمارستان شریعتی تهران فعالیت می كند و تنها مركز منطقه برای پیوند سلول های بنیادی از افراد غیرخویشاوند نیز به شمار می رود.
بانك اهداكنندگان سلول های بنیادی ایران در سال 2010 به بانك جهانی سلول های بنیادی پیوست.
پیوند سلول های بنیادی خون ساز یك راه درمانی موثر برای درمان سرطان ها و بیماری های ژنتیكی صعب العلاج است كه برای انجام این پیوند لازم است فردی با ژن های مشابه از نظر سیستم خاصی در بدن كه اچ ال ای (HLA) یا همان 'سیستم سازگاری نسجی' نامیده می شود به فرد بیمار، سلول بنیادی سالم به بیمار اهدا كند اگرچه احتمال یافتن اهدا كننده در افراد خانواده فرد به علت تشابهات ژنتیكی بیشتر است اما این احتمال 100 درصد نیست.
در صورت وجود یك بانك سلول های بنیادی خون ساز این احتمال وجود دارد كه از بین افراد غیرخویشاوند نیز یك اهدا كننده مناسب برای فرد بیمار پیدا شود.
باتوجه به پیشرفت روزافزون در زمینه پیوند سلول های بنیاید خونساز در همه جوامع و از جمله ایران تلاش بسیاری صورت گرفته كه بانك اهدا كنندگان سلول های بنیادی شكل گیرد و اهدای سلول های بنیادی خونساز یك عمل خداپسندانه است كه منجر به نجات جان یك كودك یا فرد مبتلا به بیماری صعب العلاج می شود.
بیمارستان 714 تختخوابی امام رضا (ع) به عنوان بزرگترین، مجهرترین و مدرنترین مركز درمانی غرب كشور سال 84 راه اندازی شده كه با دارا بودن تجهیزات و بخش های منحصر به فردی چون رادیوتراپی و پیوند مغز استخوان و 2 هزار پرسنل و اعضای هیات علمی، یكی از مراكز مهم درمانی و آموزشی منطقه غرب كشور محسوب می شود.
3033/8066خبرنگار:فرزاد نویدی ** انتشاردهنده:علی مولوی.
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
كرمانشاه- ایرنا- اولین سمینار پیوند سلول های بنیادی غرب كشور با حضور اساتید و كارشناسانی از دانشگاه های علوم پزشكی غرب كشور و رییس دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه روز پنجشنبه در سرسرای اجتماعات بیمارستان امام رضا (ع) كرمانشاه برگزار شد.