لاهیجان - ایرنا- فیلم قدم خیر، روایتگر ارزشها و هنجار های دو نسل گذشته و حال در سوختكوه لاهیجان مراحل پایانی ساخت را می گذارند .

ساخت این فیلم كه یك موضوع مهم وجدانی با جذابیت های فرهنگی و طبیعی گیلان در لاهیجان را به تصویر می كشد این روزها به مرحله پایانی خود نزدیك شده است و چند ماه آینده به خانه ها می آید.
بازیگر نوجوان میلاد حسین پور پسربچه 14 ساله (مراد) و فریده دریا مج نیز در نقش پیر زن (قدم خیر ) بازیگران اصلی فیلم را تشكیل می دهند كه پسربچه برای بردن پیرزن به روستای او می آید تا او را برای حلالیت طلبیدن به نزد پدربزرگ خود كه پیرمردی درحال مرگ و احتضار است به روستای پیرمرد ببرد و از او برای پیرمرد درحال فوت حلالیت بگیرد.
این پیر زن رفتن خود به نزد پیرمرد و حلال كردن او را به شرط و شروطی از جمله رضایت فرزند پسر و دختر خود می داند.
حدود 30 تا 40 سال قبل پدر بزرگ این پسربچه بنام قباد با بستن آب بر روی زمین های شوهر قدم خیر باعث ضرر و زیان های هنگفت به مزارع آنها شده كه این موضوع و فشار روانی ناشی از آن منجر به مرگ همسر قدم خیر می شود.
قدم خیر ، زن زحمت كش روستایی پسر 12ساله و دختر شش ماهه اش را بدون سرپرست و با گرفتاری ها و رنج های فراوان بزرگ می كند.
وقتی قدم خیر با پسربچه برای رسیدن به خانه پیرمرد درحال احتضار راه می افتند، در مسیر راه ماجراها و قصه هایی شكل می گیرد كه بر جذابیت فیلم می افزاید.
فیلمبرداری این فیلم كه اول دی ماه در لاهیجان كلید خورد از منطقه سوختگوه لاهیجان به امام زاده آقا سید خلیل به شهر برگشته است و بخشی از آن در عطاكوی لاهیجان در حال فیلمبرداری است.
فریده دریا مج در نقش قدم خیر، مجید پتكی در نقش رشید پسر قدم خیر و مهرانه به نهاد به عنوان عروس قدم خیر ، بازیگر نوجوان میلاد حسین پور در نقش پسربچه نوجوان (مراد) و علی عیسی پور در نقش قباد از هنرمندان گیلانی هستند كه در این فیلم نقش آفرینی می كنند.
اشكان جاوید از بازیگران نوجوان و بهمن صادق حسنی نیز از دیگر بازیگران بزرگسال این فیلم محسوب می شوند.
عوامل پشت صحنه فیلم قدم خیر : نویسنده مسعود فرخنده و اكبر روح، مدیرفیلمبرداری هادی شلالوند، طراح صحنه و لباس محمدمحمدی، صدابردار سامان شهامت ، مدیر برامه ریزی رحمان محمدی ، طراح گریم محسن ملكی و مدیرتولید حمید احمدی هستند.
فیلم نامه این فیلم برنده دیپلم افتخار و تندیس بلورین چهارمین جشنواره فیلم نامه نویسی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كشور در سال 1393 است
در این فیلم از گویش گیلكی استفاده شده است برای مخاطبان غیرگیلانی نیز زیرنویس می شود.
خبرنگار: فرهاد نظرپور ** انتشار : نصراله ابراهیمی
6029/6070