تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶

هفته نامه تخت جمشيد از نشريات محلي شهرستان مرودشت در شماره 407 يادداشتي با عنوان ' آيا فاروق براي معرفي جايگاه بلند خود نيازي به شايعه دارد؟ ' به قلم دكتر رضا زارع فاروقي منتشر كرده است.

در اين يادداشت آمده است: مدتي است در فضاي مجازي و افكار عمومي پيرامون «فاروق» بحث‌‌ها و فرضيه‌هايي مطرح شده است كه به فاروقي‌ها نسبت داده مي‌شود. عمده‌ترين آن‌ها عبارتند از:
1-شايعه وجود گنج در اين منطقه به‌دليل تلاش براي معروف كردن فاروق مي‌باشد.
2-وجود «فقر» در يك منطقه خاص مي‌تواند زمينه شايعه را فراهم نمايد تا در نزد مسئولين، آن منطقه ديده شده و مورد توجه قرار گيرد.
اين احتمالات و ديگر اظهارات به‌نوعي اين مفهوم را القاء مي‌نمايد كه افراد مؤثر در پيشرفت‌هاي اخير فاروق با سناريويي ازقبل تعيين‌شده، شايعه گنج فاروق را تدوين نموده و آن را اجرا نموده‌اند!!! ابتدا براي روشن‌شدن اين موضوع لازم است اشاره‌اي كوتاه به شيوه‌هاي رفتاري انسان‌ها براي رسيدن به اهداف موردنظر خود بنماييم.
درباره رفتار فردي و جمعي انسان‌ها براي دستيابي به اهداف خود از نظر انديشمندان اسلامي حداقل دو شيوه كلي وجود دارد؛ يكي شيوه شيطاني كه عناصر اصلي آن شامل دروغ، فريب، نيرنگ و شايعه مي‌باشد كه در دنياي سياست براي رسيدن به قدرت به سياست ماكياولي معروف است. بدين معنا كه براي رسيدن به هدف از هر وسيله‌اي مي‌توان استفاده نمود. به‌عبارت ديگر «هدف وسيله را توجيه مي‌نمايد». شيوه ديگر روش اسلامي است كه عناصر اصلي آن صداقت، صراحت، درستي عمل و درحد بالاتر آن ايمان به خدا و حركت بر محور اخلاص و انجام امور براي خدا است كه اين شيوه انبياء و اولياء و بزرگان ديني است.
نتيجه آنكه شيوه شيطاني ازنظر اسلام مردود است و هيچ مسلماني حق ندارد براي رسيدن به اهداف خود متوسل به دروغ، فريب، شايعه و از اين‌قبيل مفاهيم گردد. افزون بر اين، استفاده از اين شيوه كه از گناهان كبيره مي‌باشد موجب گرفتار شدن به عذاب دردناك الهي خواهد شد.
بنابراين، باتوجه به مقدمه مذكور درمورد فرضيه اول و ناپسند و زشت دانستن شايعه، كه هدفي جز تخريب رواني و افشاندن تخم بي‌اعتمادي و خدشه‌دار شدن اعتبار اجتماعي افراد را به همراه ندارد، چنانچه فرد يا افرادي اعم از فاروقي و غير آن از شيوه شيطاني و شايعه براي معروف كردن فاروق استفاده نموده‌اند تقاضا مي‌نماييم دستگاه‌هاي امنيتي، انتظامي و قضايي با استناد به مدارك موثق و بر اساس عدالت اسلامي ضمن شناسايي افراد شايعه‌پرداز با آن‌ها برخورد قانوني نمايند.
درمورد فرضيه دوم اين معنا را به ذهن متبادر مي‌سازد كه به‌خاطر فقر، فاروقي‌ها اين شايعه را ساخته‌اند. بديهي است در ريشه‌يابي بروز شايعه در يك منطقه خاص «فقر» مي‌تواند يكي از عوامل شايعه محسوب گردد اما كارشناسان امور اجتماعي كه از توانمندي‌هاي فاروق بي‌خبر هستند چنانچه نسبت به آن آگاه شوند به اين نتيجه خواهند رسيد كه وجود فقر درمورد فاروق صدق نمي‌كند. براي آشنايي افكار عمومي و كارشناسان محترم به‌ بخش‌هايي از اين توانمندي‌ها و جاذبه‌هاي طبيعي، تاريخي و گردشگري فاروق اشاره مي‌نمايم:
-وجود چند اثر ثبت ملي ازجمله، تپه قلعه فاروق با قدمت هفت‌هزارساله، آتشدان باغ‌بدره و استودان‌هاي فاروق در دوران ساسانيان و ديگر آثار تاريخي باارزش بيانگر تاريخ كهن فاروق مي‌باشند. همچنين در كتب تاريخي از فاروق به‌عنوان يكي از دروازه‌ها و شهرهاي ولايت استخر ياد شده و مردمِ آن را جماعتي اهل علم و فضل خوانده‌اند؛
-وجود بيش از هزار هكتار باغ با انواع ميوه‌ها كه در رأس آن‌ها «انار» جلوه‌گر شده و شاخص‌ترين گونه‌هاي آن انار شيرين «شهوار» است. درواقع اين گونه انار با ويژگي‌هاي خاص خود منحصر به فاروق مي‌باشد؛
-قنوات 18گانه (12 فعال) فاروق با ويژگي‌هاي منحصربه‌فرد نظير دوطبقه بودن و ميزان آبدهي بسيار زياد علي‌رغم فاصله اندك سرچشمه با مظهر آب، از هزاران سال پيش آب مورد نياز براي باغات و زمين‌هاي كشاورزي اين منطقه را تأمين نموده كه بيانگر توانايي و حكايت از هوش و درايت معماران قديم دارد؛
-تنگ فاروق و جنگل فاروق مسيري براي بازرگانان قديم و طبيعتي بكر براي كوه‌پيمايان و گردشگران امروز فراهم آورده است طبيعت زيباي «باغ‌بدره» با آبي گوارا و درختان سربه‌فلك كشيده از زيباترين تفرجگاه‌ها و جاذبه‌هاي طبيعي شهرستان به‌شمار مي‌رود؛
-در عرصه‌هاي ورزشي قهرمانان فاروقي مدال‌هاي افتخارآفرين ملي و آسيايي را كسب نموده و تيم فوتبال گلستان فاروق به‌عنوان نماينده شهرستان مرودشت در ليگ دسته يك استان همچنان ميدان‌دار است؛
-از فعاليت‌هاي اقتصادي مرتبط با صنايع كشاورزي، دامپروري و حمل و نقل در فاروق مي‌توان به پرورش اسب‌هاي اصيل، كشت زعفران، وجود تعاوني باغداران با حدود 300عضو به‌عنوان بزرگ‌ترين تعاوني شهرستان، تعاوني كاميون‌داران نزديك به دويست عضو و ده‌ها كارگاه‌ توليدي ديگر اشاره نمود.
-در زمينه جاذبه‌هاي ديگر گردشگري فاروق مي‌توان از مجموعه گردشگري بهارستان، كوچه‌باغ‌هاي طولاني، بافت قديم فاروق، قبرستان قديم، شيخ‌مكان، حمام دوران قاجاريه و … ياد نمود. قابل توجه است كه فاروق در ميان كليه روستاهاي شهرستان مرودشت به‌عنوان يكي از چهار روستاي «هدف گردشگري» شناخته شده است. همچنين، موقعيت جغرافيايي فاروق در ميان سه اثر ثبت جهاني يعني پاسارگاد، تخت جمشيد و نقش رستم، فاروق را به مثابه يك اقامتگاه بزرگ بوم‌گردي با ظرفيت‌هاي متعدد براي جذب گردشگران داخلي و خارجي تبديل نموده است.
ذكر چند نكته در اين مقاله ضروري به‌نظر مي‌رسد كه عبارتند از:
فاروق از هر منظري نگاه شود چه در حوزه اقتصادي، چه در حوزه فرهنگي، ديني و چه در عرصه كشاورزي، ورزشي، هنري و حضور در صحنه‌هاي دفاع مقدس و تقديم شهداي عالي‌مقام و مشاركت سياسي اعم از انتخابات، راهپيمايي‌هاي سالانه 22بهمن و روز قدس در دهه‌هاي اخير و همچنين عشق ورزيدن به اهل بيت (ع) و تقديم اموال خود در قالب وقف‌هاي متعدد، تعزيه‌خواني‌ها، سوگواري‌هاي ايام محرم و اهتمام ورزيدن به ماه مبارك رمضان و وجود مساجد با خانه عالم و مجتمع بزرگ مذهبي – فرهنگي حضرت اميرالمؤمنين (ع) (درحال ساخت) و فعاليت‌هاي كانون‌هاي فرهنگي و پايگاه‌هاي مقاومت فاروق و وجود امام‌زاده شاهزاده زكريا همگي بيانگر فرهنگ غني برگرفته از فرهنگ ايران اسلامي در فاروق است؛
تأكيد مي‌گردد آنچه از سوي شبكه‌هاي اجتماعي و فضاي مجازي تحت‌عنوان «گنج فاروق» مطرح شده هيچگونه واقعيتي ندارد و حتي ادعاي مدعيان هنوز به اثبات نرسيده است؛
فاروقي‌هاي هوشمند و با بصيرت متوجه اين موضوع هستند كه دشمنان اسلام و انقلاب شكوهمند اسلامي با هزينه‌هاي بسيار سنگين و برخورداري از ابزارهاي رسانه‌اي به‌دنبال كوچكترين فرصت هستند تا با سوء استفاده از هر موقعيتي تبليغات خود را آغاز نمايند و با كمك ايادي خود در داخل برعليه نظام جمهوري اسلامي بهره جويند. بنابراين با هوشياري نگذاشته و نخواهند گذاشت كه دشمنان و ضد انقلاب از ماجراي فاروق سوء‌استفاده نمايند و ان‌شاءالله همراه با مقام عظماي ولايت و ملت بزرگ ايران تا تحقق «تمدن نوين اسلامي» در جهان از هيچ كوششي دريغ نخواهند ورزيد؛
اطلاعات صحيح و درست به‌عنوان اصلي‌ترين مواد خام هرگونه تحليل نسبت به رفتار يك شخص يا اشخاص يا هر موضوعي محسوب مي‌شود. بديهي است تحليل و نتيجه‌گيري كه بر اساس اخبار كذب و حتي برداشت نادرست انجام گيرد تحليلي باطل را پيش روي ما قرار مي‌دهد. بنابراين لازمه تحليل و نتيجه‌گيري منطقي اطلاعات و اخبار موثق مي‌باشد. افزون بر اين تقواي الهي و پرهيز از شتابزدگي نيز مي‌تواند در تحليل‌ها، داوري‌ها و قضاوت‌هاي ما نقش اساسي داشته باشدكه اين مهم نبايد مورد فراموشي قرار گيرد.
در جمع‌بندي نهايي مي‌توان به اين نكته اشاره كرد كه باتوجه به موفقيت و حمايت چشمگير مردم فاروق در برگزاري نخستين جشنواره مردمي انار و گردشگري فاروق در سطح بسيار عالي در اواخر مهرماه سال جاري كه به اذعان اهل فن به‌رغم برگزاري جشنواره در محدوده روستا، بازتاب‌هاي آن در سطح ملي خود را نشان داد كه نمونه آن پخش مستقيم مراسم روز اصلي از طريق شبكه استاني و شبكه سراسري «شما» بود. جشنواره موفق شد نسبت به معرفي فاروق، اشتغالزايي و بالا بردن شادابي روحيه مردم منطقه با وحدتي مثال‌زدني ميان اعضاي شوراي اسلامي، دهياري، اعضاي دبيرخانه جشنواره، تعاوني باغداران، پايگاه‌هاي مقاومت بسيج و ديگر اقشار مختلف مردم، همزمان به عمران و آباداني فاروق (نظير ميادين مصلي، انار، اِلمان صلوات و …) در سال اقتصاد مقاومتي پرداخته و در عمل نشان دهد كه مي‌توان با برخورداري از شيوه اسلامي و مديريت جهادي كارهاي بزرگي انجام داد. درواقع جشنواره فاروق با پيامدهاي مثبت آن به‌گونه‌اي پيش رفت كه به‌عنوان يك مدل و الگوي كار در ميدان عمل در نزد مسئولين و سخنرانان منطقه و افكار عمومي زبانزد خاص و عام گرديد.
بنابراين فاروق با اين توانمندي‌ها و استعدادها كه بخش اندكي از آن در جشنواره به‌نمايش گذاشته شد «هيچ نيازي به شايعه گنج ندارد» و ما بر اين باوريم كه گنج واقعي فاروق طبيعت زيباي خدادادي آن و قدمت تاريخي و استعدادها و توانمندي‌هاي ناشناخته آن مي‌باشد كه مي‌تواند از طريق روش‌هاي سالم، «فاروق» را طي يك برنامه بلندمدت به جايگاه واقعي خود برساند.
1876/2027
دريافت كننده: غلامرضا مالك زاده ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي