یاسوج- ایرنا- احداث زیر ساخت های بهداشتی و درمانی از جمله فضای فیزیكی، تجهیزات پزشكی مدرن، نیروی انسانی متخصص و كاهش هزینه های درمانی، چشم انداز روشن و امید بخشی از طرح تحول سلامت در استان كهگیلویه و بویراحمد ایجاد كرده است.

به گزارش ایرنا، از سلامت و امنیت به عنوان 2 نیاز اساسی كنونی جامعه بشری یاد می شود و امروزه تامین سلامت قشرهای مختلف از جمله مسئولیت های كلیدی حاكمیت ها به شمار می رود.
برای ارائه خدمات مطلوب در حوزه سلامت نیاز به ایجاد زیر ساخت ها از جمله فضای فیزیكی مناسب، تجهیزات پزشكی مدرن و نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص است.
با آغاز به كار دولت تدبیر و امید، تامین سلامت مردم به عنوان یكی از اولویت های اساسی در دستور كار قرار گرفت.
با اجرای طرح تحول سلامت، استفاده از منابع آن و حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از دانشگاه های مناطق محروم، بخش مهمی از نیازهای آموزشی و درمانی حوزه سلامت دراین استانها برطرف شده است.
در ابتدای آغاز به كار دولت تدبیر و امید كهگیلویه و بویراحمد از جمله استان هایی بود كه به لحاظ دسترسی به تجهیزات مدرن پزشكی با مشكل رو به رو بود و زیرساخت های موجود پزشكی بیشتر فرسوده و كارایی لازم را نداشت.
از سویی كمبود تجهیزات پزشكی و زیرساخت های مناسب پیش از فعالیت دولت تدبیر و امید در مناطق محروم كشور از جمله كهگیلویه و بویراحمد منجر به اعزام بیماران زیادی به خارج از استان می شد.
اعزام بیماران از این استان به استانهای همجوار هزینه های زیادی را برای درمان به آنان تحمیل می كرد.
برخی ساكنان كهگیلویه و بویراحمد در حالی كه از كاهش هزینه درمان راضی هستند اما خواستار نظارت بیشتر بر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در بیمارستانهای استان هستند.
مسعود مختاری شهروند یاسوجی گفت كه دریافت پول برای ارائه خدمات درمانی در بیمارستانها بشدت كاهش یافته كه از خدمات ماندگار دولت تدبیر و امید است.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد می گوید شمار بیماران ارجاعی از استان به استانهای همجوار قبل از سال 92 به ازای هر یكهزار نفر به بالای 30 نفر می رسید.
سید موسی خادمی تاكید می كند با تامین زیر ساخت های لازم در حوزه سلامت اعزام بیمار به استانهای همجوار هم اینك به حدود 6نفر به ازای هر هزار نفر رسیده است.
به گفته وی دولت یازدهم با بررسی واقع بینانه شرایط موجود و با كار برنامه ریزی شده به مهمترین نیاز اساسی كشور در حوزه سلامت پرداخت.
وی تصریح كرد كه هیچ دولتی پس از انقلاب اسلامی نتوانسته همچون دولت تدبیر و امید، مقوله سلامت را اینگونه ساماندهی كند.
خادمی افزود كه امروزه موضوع سلامت به شدت مورد تاكید رهبر معظم انقلاب و حتی از خواسته های راهبردی نظام است و به یكی از مهمترین اولویت های دولت تدبیر و امید تبدیل شده و موجی از رضایتمندی را در بین قشرهای مردم بوجود آورده است.
وی گفت: دولت به جای كار مقطعی و احساسی به سرمایه گذاری كلان در حوزه سلامت روی آورد و با برنامه ریزی عقلانی توانست خدمت رسانی را تا عمق مناطق روستایی محروم گسترش دهد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشكی یاسوج كه هفته گذشته از این سمت خود كناره گیری كرد به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره كرد و گفت كه كهگیلویه وبویراحمد در پنج بسته از مجموع هفت بسته خدمتی در این طرح از میانگین كشوری بالاتر است.
كاهش پرداخت هزینه بیماران بستری در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت تا حداكثر10 درصد، حمایت ازماندگاری پزشكان در مناطق محروم، ترویج زایمان طبیعی با رایگان كردن فرانشیز، ارتقای كیفیت هتلینگ بیمارستان ها و كیفیت خدمات ویزیت در بیمارستان های دولتی بخشی از این هفت بسته خدمتی در برنامه تحول نظام سلامت است.
جلوگیری از مراجعه بیماران برای خرید دارو، تجهیزات پزشكی و خدمات تشخیصی و درمانی به خارج از استان از دیگر بسته های حمایتی طرح تحول سلامت است.
«حدود 200 پزشك متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف مورد نیاز به صورت تمام وقت جذب بیمارستان ها و مراكز درمانی دولتی این استان در طول سه و نیم سال گذشته شده اند.»
«70 درصد از مجموع 233پزشك متخصص و فوق تخصص در سطح بیمارستان ها و كلینیك های تخصصی استان به صورت تمام وقت مشغول ارائه خدمات درمانی هستند.»
«دراین مدت دستگاه های سی تی اسكن در این استان از 2 مورد به چهار مورد افزایش یافت، سه مركز آی سی سی یو نوزادان در سه شهر دوگنبدان، یاسوج و دهدشت راه اندازی و 80 ساختمان ملكی خانه بهداشت در روستاهای استان ساخته شد.»
به گفته رضا چمن 270 میلیارد ریال از 470 میلیارد ریال بدهی هزینه های پرسنلی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج با همكاری وزارت بهداشت و مدیریت اجرایی استان در سال اول اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای آغاز به كار دولت تدبیر و امید تاكنون بیش از 740 میلیارد ریال تجهیزات پزشكی وارد بیمارستان‌های استان شده كه حدود 530 میلیارد ریال نصب و راه‌اندازی و بیش از 210 میلیارد ریال در مرحله تحویل به این دانشگاه است.
پرویز یزدان پناه افزود: بررسی ها نشان می دهد كه در روزهای ابتدایی دولت تدبیر و امید بیمارستان‌های استان دارای هتلینگ نامناسبی بودند و از بسیاری تجهیزات اساسی محروم بوده و تجهیزات موجود هم كارایی لازم را نداشتند و از كمبود شدید پزشك و نیروی انسانی در حوزه درمان رنج می برد.
وی تصریح كرد: حدود 530 میلیارد ریال از ابتدای آغاز به كار دولت تدبیر و امید تاكنون تجهیزات پزشكی وارد بیمارستان‌های استان شده است كه از این میزان حدود 120 میلیارد ریال به بخش هتلینگ اختصاص یافت.
«علاوه بر این، بیش از 210 میلیارد ریال هم تجهیزات در مرحله تحویل به دانشگاه علوم پزشكی یاسوج است.»
به گفته وی در بحث تجهیزات سرمایه‌ای سنگین، 2 دستگاه ام.آر.آی و 2 دستگاه سی.تی.اسكن به ارزش حدود 130 میلیارد ریال وارد بیمارستان‌های شهرهای مختلف استان شده است.
دكتر یزدان پناه ارزش تجهیزات وارد شده به بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج را در سه سال گذشته نزدیك به 250 میلیارد ریال برآورد كرد.
«تجهیز كامل بخش آنژیوگرافی، جراحی قلب و آی.سی.یو قلب با 6 تخت، هیستروسكوپی و لاپاراسكوپی، چراغ سیالیتیك و ارتقای آی.سی.یو نوزادان از هفت به 15 تخت از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این بیمارستان است.»
«دستگاه اكسیژن‌ساز سانترال 500 لیتری، 6 تخت آی.سی.یو بزرگسالان، تجهیزات اكوكاردیوگرافی، سونوگرافی، ونتیلاتور، میكروسكوپ جراحی چشم، فیكوآنتریور، میكروسكوپ جراحی گوش و حلق و بینی، مراقبت های پس از زایمان با 24 تخت و مانیتورینگ علائم حیاتی از دیگر تجهیزاتی بود كه در بیمارستان امام سجاد(ع) نصب و راه‌اندازی شده است.»
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه و بویراحمد ارزش تجهیزات وارد شده به بیمارستان شهید بهشتی و كلینیك شهید مفتح یاسوج را حدود 60 میلیارد ریال ذكر كرد .
این تجهیزات شامل رادیولوژی دیجیتال، آندوسكوپی، كلونوسكوپی، 2 دستگاه سونوگرافی، اكوكاردیوگرافی، ونتیلاتور، مانیتورینگ علائم حیاتی، ماشین بیهوشی، چراغ سیالیتیك، دستگاه اكسیژن ساز ، دستگاه امحاء زباله و c-ARM است.
وی، تجهیزات بخش ویژه سوختگی، تجهیزات بخش سكته حاد مغزی و تجهیزات لاپاراسكوپی، راه اندازی سیستم OCT در كلینیك شهید مفتح، میكروسكوپ جراحی مغز و اعصاب، میكروسكوپ گوش و حلق و بینی، ست آندوسكوپی پنتاكس و اكسیژن‌ساز 500 لیتری را از دیگر تجهیزات وارد شده به بیمارستان شهید بهشتی و كلینیك شهید مفتح یاسوج عنوان كرد.
براساس اطلاعات دریافتی از دانشگاه علوم پزشكی یاسوج در دولت یازدهم تجهیزاتی به ارزش 100 میلیارد ریال به بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت مركز شهرستان كهگیلویه وارد شد.
«راه اندازیMRI 1.5 تسلا، آی.سی.یو جراحی مغز و اعصاب با پنج تخت، راه اندازی بخش ویژه نوزادان و تجهیزات با چهار تخت، تجهیز و نوسازی اتاق های عمل شامل چراغ سیالكتیك، تخت c-ARM، ماشین بیهوشی و تخت های بیهوشی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در بیمارستان دهدشت است.»
«لاپاراسكوپی Full HD، دستگاه های سرمایه ای مانند اكسیژن ساز 500 لیتری، امحاء زباله هزار لیتری، میكروسكوپ جراحی مغز و اعصاب، میكروسكوپ جراحی چشم، ماموگرافی(در مرحله تحویل)، سونوگرافی، اكوكاردیوگرافی، ونتیلاتور اطفال و بزرگسالان و فیكوآنتریال از دیگر تجهیزاتی است كه در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت نصب و راه اندازی شد.»
دكتر یزدان پناه ادامه داد كه در دولت تدبیر و امید تاكنون تجهیزات درمانی به ارزش تقریبی 120میلیارد ریال وارد 2 شهرستان در این استان شده است.
وی نصب و راه اندازی ام.آر.آی 1.5 تسلا، نصب و راه اندازی سی.تی. اسكن 16 اسلایس، ماموگرافی دیجیتال، راه اندازی بخش ویژه نوزادان با چهار تخت، آی.سی.یو جراحی مغز و اعصاب، تجهیز و نوسازی اتاق های عمل شامل چراغ سیالیتیك، تحت CR، ماشین بیهوشی و دیگر تجهیزات اتاق عمل از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در شهرستان‌های گچساران و باشت را از جمله این تجهیزات ذكر كرد.
2 كلینیك تخصصی شفا در گچساران و تخصصی شهرستان باشت در این مدت راه اندازی و تجهیز شد.
«نصب و راه اندازی لاپاراسكوپ Full HD، و ورود تجهیزات سرمایه ای متوسط مانند میكروسكوپ جراحی مغز و اعصاب، میكروسكوپ جراحی چشم، میكروسكوپ جراحی گوش و حلق و بینی، فیكو نتریور، ونتیلاتور بزرگسالان و اطفال، تخت های ویژه، سونوگرافی و اكوكاردیوگرافی از دیگر عملكردهای حوزه سلامت گچساران و باشت بود.»
به گفته دكتر یزدان پناه حواله 33 قلم تجهیزات سرمایه ای متوسط نیز از وزارت متبوع گرفته شده كه در مرحله تحویل از هیات امنا به دانشگاه هستند.
وی گفت: این تجهیزات عمدتا شامل ماشین بیهوشی، ونتیلاتور بزرگسالان و اطفال، اندوسكوپی و كلونوسكوپی، ماموگرافی، فیكو انتریور، دیالیز و سونوگرافی هستند كه قرار است در بیمارستان‌های امام سجاد(ع) یاسوج، امام خمینی(ره) دهدشت، كلینیك شفا گچساران، كلینیك دهدشت و بیمارستان شهید بهشتی یاسوج نصب و راه اندازی شوند.
امیر رشیدی مدیر امور بیمارستان های دانشگاه علوم پزشكی كهگیلویه و بویراحمد گفت كه نزدیك به 2میلیون بیمار در این استان از مزایای طرح تحول نظام سلامت بصورت درمان سرپایی و بستری از ابتدای آغاز این طرح تاكنون بهره مند شده اند.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج از ابتدای طرح تحول سلامت در اردیبهشت سال 93 تاكنون افزون بر141 تخت بیمارستانی نوسازی، 25 تخت ویژه راه اندازی و دهها دستگاه آمبولانس به ناوگان فوریت های پزشكی این استان افزوده شد.
امام بخش قائیدی افزود كه افزون بر 185 طرح بهداشتی و درمانی این استان در دولت یازدهم بهره برداری شد.
وی تصریح كرد: هم اكنون 35 طرح بزرگ در بخش زیرساخت های بهداشت و درمان این استان در حال ساخت است.
قائدی ابراز كرد: ساخت بیمارستان سوختگی در شهرستان های گچساران و بویراحمد و احداث سه كلنیك متخصصان در شهرهای دوگنبدان، دهدشت و یاسوج از مهمترین طرح های درمانی بهداشت و درمان در كهگیلویه و بویراحمد است.
وی تصرح كرد: عملیات اجرایی سه بیمارستان در شهرهای یاسوج، دوگنبدان و باشت با بیش از 420 تخت بیمارستانی در مراحل پایانی است و در نیمه اول سال 96 به بهره برداری می رسند.
وی كاهش هفت درصدی جراحی های سزارین از 46 درصد به 39درصد، كاهش 50درصدی مرگ و میر مادران باردار، افزایش قابل توجه زایمان های طبیعی و پرونده های پوشش بیمه تكمیلی از دیگر دستاوردهای مهم طرح ملی تحول سلامت در این استان دانست.
هم اینك نزدیك به 420 تخت بیمارستانی در قالب سه بیمارستان در شهرهای یاسوج ،باشت و گچساران در حال ساخت است.
براساس آمار موجود 850 تخت بیمارستانی دولتی، 150 تخت خصوصی، 350 خانه بهداشت، 70 مركز درمانی از جمله زیرساخت های كنونی بهداشت و درمان در كهگیلویه و بویراحمد است.
استان كهگیلویه و بویراحمد با نزدیك به 700 هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران دارد.
خبرنگار: مسعود علیزاده**انتشار دهنده:حسینعلی راشكی
1662 /8005