تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۶

بلگراد- ايرنا- شب فيلم و عكس ايران شامگاه شنبه در شهر صوفيه پايتخت بلغارستان برگزار شد كه با وجود هواي سرد و برفي، مورد استقبال جمع وسيعي از مشتاقان فرهنگ و هنر و زيبايي هاي كشورمان قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، شب فرهنگي ايران با اعلام يك دقيقه سكوت و قيام حاضران به احترام درگذشت مرحوم آيت الله هاشمي رفسنجاني و همچنين در آستانه سي‌ و هشتمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، ماه فيلم و سينما و عكس ايران با همكاري و مديريت جشنواره بين المللي فيلم خاورميانه و شمال آفريقا (منار) و با مشاركت بنياد سينمايي فارابي و شركت پخش كننده فيلم هاي مستقل ايران برگزار شد.
اين شب فرهنگي كه به همت رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بلغارستان در جريان است، با نمايش فيلم 'نفس' به كار گرداني «نرگس آبيار» و با سخنراني «محمد علي كياني» رايزن فرهنگي كشورمان آغاز شد.
برنامه ماه سينماي ايران با نمايش 10 فيلم ايراني به مدت 20 شب و تا پانزدهم بهمن در سينماهاي شهر صوفيه ادامه خواهد داشت.
كياني با ارائه آماري از فيلم سازي در ايران و اشاره به جايگاه سينماي ايران در دنياي امروز، سينماي ايران را سينمايي خاص دانست كه بعد از انقلاب به شكوفايي معنا و طرح رسيد و ارزش هاي انساني و معنوي را در فيلم سازي مبنا قرار داد.
وي در ادامه گفت: سينماي ايران مانند شعر سعدي ساده و در عين حال مشكل است. اينكه بتوان مفاهيم بلند انساني، معنوي و واقعيت هاي اجتماعي را به صورتي آموزنده به تصوير كشيد و از ظاهرسازي ها و نما پردازي هاي زائد پرهيز كرد، هنر ايرانيان در فيلم سازي را نشان مي دهد.
كياني افزود: آنان كه سينماي ايران را دنبال مي كنند، مي دانند كه ايرانيان با هيچ صنعت فيلم سازي در دنيا رقابت نمي كنند و در تجاري سازي فيلم ها چندان وارد نمي شوند. ايرانيان صاحب سبكي متمايز و هنري منحصر بفرد بوده اند و هستند.
وي ادامه داد: اگر چه مخاطبان عرصه بين المللي در مواجهه با فيلم هاي ايراني با محدوديت هاي زباني روبرو هستند اما مفاهيم انساني و متعالي موجود در اين فيلم ها به خوبي ملموس بوده و مي تواند مخاطب را فراتر از زبان و گويش تحت تاثير قرار دهد.
رايزن فرهنگي ايران به اعتلاي شخصيت زنان در سينماي بعد از انقلاب اشاره كرد و سينماگران زن ايراني را در نقش پر رنگ شان در ارزش سازي و هنرمندي ستود و گفت: سينماي ايرانيان بعد از انقلاب را بايد سينمايي اخلاقي، آموزنده، واقعي و در جهت تعالي انسان و اجتماع عنوان كرد. سينمايي كه كارنامه اي بسيار درخشان و پر افتخار دارد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با آگاهي از نقش مهم سينما در شكل دهي افكار و رفتار جوانان و تماشاگران، خشونت و مسائل جنسي عريان را از سينما برداشت. از اين جا بود كه كار سينماگران از سطح به عمق و از ظاهر به معنا گراييد و بر گفت وگوهاي وزين و معنادار با تكيه بر ادب فارسي استوار شد.
در اين نمايشگاه هنري همچنين عكس هايي از ايران كه توسط عكاس بلغاري در سفر به ايران ثبت شده بود به نمايش درآمد كه مورد استقبال شركت كنندگان قرار گرفت.
اروپام**436**
انتشار دهنده: فريبا مدني