سمنان- ايرنا- محمد طاهري مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان روز دوشنبه، از خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) مركز سمنان بازديد كرد و در نشست خبري با خبرنگاران اين مركز حضور يافت.

به گزارش ايرنا، محمد طاهري امروز از خبرگزاري ايرنا استان سمنان بازديد كرد و ضمن حضور در نشست خبري با خبرنگاران اين مركز، در جريان فعاليت هاي اين مركز قرار گرفت.
طاهري در اين نشست خبري گفت: از سال 85 دستگاه هاي اجرايي كمبود آب در كشور را به صورت بحراني اعلام كردند و اگر در 50 سال گذشته نسبت به كمبود آب برنامه ريزي هاي منسجمي صورت مي گرفت، هم اكنون شاهد بحران آب در كشور نبوديم.
وي گفت: 90 درصد آب در كشور در بخش كشاورزي هفت درصد در بخش خانگي و سه درصد در بخش صنعت مصرف مي شود و در حال حاضر تامين آب آشاميدني در مناطق شهري به عنوان يك چالش در استان سمنان مطرح است.
طاهري ادامه داد: بيش از 236 هزار انشعاب آب و 256 هزار بهره‌بردار انشعاب آب در شهرهاي استان سمنان وجود دارد و اين انشعاب ها، آب آشاميدني 19 شهر استان را تامين مي كند.
وي اضافه كرد: بخش عمده اي از آب آشاميدني در استان سمنان از 120 حلقه چاه، يك رشته قنات در شاهرود و يك رشته قنات كه از چشمه روزيه گل رودبار سرچشمه مي گيرد، تامين مي شود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان با بيان اين كه بخش ديگري از تامين آب آشاميدني در استان از منابع زميني سد نمرود استان تهران و سد شهيد شاهچراغي شهرستان دامغان انجام مي شود، خاطرنشان كرد: وضعيت كمبود آب در مناطق مختلف استان يكسان نيست و شرايط شهرهاي مختلف استان در ميزان كمبود آب متفاوت است.
طاهري گفت: در سمنان 740 ليتر در ثانيه آب آشاميدني توليد مي شود در حالي نياز آبي اين شهر در زمان اوج مصرف 900 ليتر بر ثانيه است كه اين عدد نشان دهنده كمبود آب در مركز استان است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان تصريح كرد: در شاهرود 650 ليتر در ثانيه آب آشاميدني توليد مي شود در حالي كه ميزان مصرف آب آشاميدني در اين شهر در زمان اوج مصرف 820 ليتر بر ثانيه است.
طاهري با بيان اين كه ميزان توليد آب آشاميدني در شهرستان هاي دامغان و گرمسار به ترتيب 270 و 300 ليتر بر ثانيه است، ادامه داد: در اين شهرها ميزان توليد و مصرف آب آشاميدني به طور تقريبي برابر است.
وي اضافه كرد: هنوز تجهيزات انتقال و مخازن نگهداري آب در استان سمنان پيشرفته نيست و تابلوها، كابل ها، حفاري، انتقال خطوط مخازن، خطوط شبكه توزيع، كنتور و تجهيزات داخل خانه ها در انتقال آب به صورت سنتي و فرسوده است كه باعث افزايش هدررفت آب مي‌شود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان سمنان خاطرنشان كرد: هنوز مردم استان چالش كمبود آب را درك نكردند و با افزايش فرهنگ سازي در جامعه، بايد فرهنگ صرفه جويي در اين سرمايه ملي نهادينه شود.
7339/6103
خبرنگار: محمدرضا يوسف نژاد ** انتشاردهنده: مصطفي دهقان