به گزارش ایرنا محمد صمدی دوشنبه در جمع مسوولان مرتبط با بخش كشاورزی و تاكداران استان اظهار كرد: هر ساله محصول تاكستان های این استان به بازار كشورهای خارجی صادر و همچنین به سایر استان های كشور حمل می شد، اما در سال جاری به علت شیوع بیماری سفیدك داخلی و كاهش تولید مشتری های خود را در این خصوص از دست دادیم.
بیماری سفیدك داخلی كه تابستان امسال در تاكستان های خراسان شمالی شیوع پیدا كرده بود بین 10 تا 100 درصد خسارت به باغ های انگور استان وارد كرده است كه میزان خسارت بیش از 800 میلیارد ریال اعلام شده است.
صمدی بر پیگیری جدی رفع مشكلات تاكداران این استان تاكید كرد و افزود: از نظر اقتصادی تاكداران این استان خسارت زیادی دیدند كه با راهكارهای عملی و اقدامات جدی باید مشكلات این قشر را رفع كنیم.
وی از مسوولان مربوطه نیز خواستار كمك و مساعدت برای تامین نقدینگی كشاورزان برای هزینه های تولید شد و اظهار كرد: هم اكنون تاكداران این منطقه برای هزینه های نیروی كار، تغذیه گیاهی، سموم و سایر موارد نیاز به كمك دارند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش گفت: هم اكنون 124 هزار تن پیاز و سیب زمینی در انبارهای این استان داریم و آمادگی در اختیار قرار دادن تجار داخلی و خارجی هستیم.
صمدی افزود: از تجار و بازرگانان سایر استان ها خواسته ایم كه تا اگر آمادگی برای صادرات این محصول به كشورهای خارجی را دارند با اتاق بازرگانی این استان در تماس باشند.
وی با بیان اینكه استان خراسان شمالی قطب كشاورزی است افزود: باید برای فروش محصولات دنبال راهكار هایی باشیم.
*برخی از تاكداران خراسان شمالی باغ های خود را رها كرده اند
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی نیز در این جلسه با بیان اینكه برخی از تاكداران باغ های خود را رها كرده اند گفت: متاسفانه در سال جاری كشاورزان استان از ناحیه سفیدك داخلی خسارت زیادی دیدند.
محمد رضایی بیشترین علت شیوع بیماری سفیدك داخلی را شرایط آب و هوایی و رطوبت عنوان كرد و افزود: در بهار امسال بارندگی بیشتری نسبت به سال گذشته داشته ایم.
وی درجه حرارت خنك را نیز از دیگر علت ها عنوان كرد و گفت: در بهار امسال با توجه به داده های هواشناسی درجه حرارت بین 15 تا 20 درجه بوده است.
وی اظهار كرد: با توجه به شرایط آب و هوایی این بیماری در تاكستان های این استان كنترل نشد و امسال نیز احتمال شیوع آن با توجه به تاك های بیمار، شرایط آب و هوایی استان وجود دارد.
وی بر پیشگیری از بیماری سفدیك داخلی نیز تاكید كرد و افزود: زمانی كه حتی یك برگ بیمار دیده شود سم پاشی فایده ای نخواهد داشت.
وی افزود: با وجود ارتباط این بیماری با شرایط آب و هوایی كه دارد اما تغذیه مناسب گیاه كه باعث مقاومت آن می شود، حرس كردن، سم پاشی به موقع و سایر اقدامات می توان سطح خسارت را كاهش دهد.
وی با بیان اینكه سمپاشی معجزه نخواهد كرد گفت: تاكداران باید هم اكنون بیشتر تاكستان های خود را مدیریت كنند و هرگونه اقدامی كه انجام می شود باید به موقع باشد و همچنین توصیه های كارشناسان را مد نظر قرار دهند.
به گفته وی تمامی سموم مورد نیاز برای تاكستان های این استان فراهم شده است.
به گزارش ایرنا 38 درصد جمعیت خراسان شمالی در بخش كشاورزی مشغول هستند و این بخش، بین 25 تا 30 درصد تولید ناخالص استان را به خود اختصاص داده است.
در این استان افزون بر 40 هزار هكتار باغ وجود دارد كه 16 هزار هكتار آن تاكستان است و سالانه به طور میانگین 180 هزار تن انواع انگور تولیدی آن ها به بازار روانه می شود.
3007/ 6042 خبرنگار: ربابه صانعی ** انتشار دهنده: سیدحسین قدسی
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۵
بجنورد- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان شمالی خواستار چاره سازی برای رفع بیماری سفیدك داخلی انگور شد و گفت: امسال مشتری های انگور خود را در بازارهای خارجی و داخلی از دست دادیم.