به گزارش ایرنا، این نشست كه در سایه تشدید جریانات عوام گرای راست افراطی (پوپولیستی) در جهان به ویژه در آستانه مراسم تحلیف ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریكا برگزار می شود عنوان «رهبری پاسخگو و مسئول» را به خود اختصاص داده است.
«كلاوس شواب» موسس و رئیس اجرایی مجمع جهانی اقتصاد روز دوشنبه در یك نشست خبری گفت: عنوان نشست امسال بدین معناست كه رهبران سیاسی بایستی نسبت به نیازهای جامعه پاسخگو و با رای دهندگانی كه آنها را انتخاب كرده اند در تعامل باشند.
وی ادامه داد: البته گوش دادن تنها كافی نیست، بلكه بایستی به نیازهای جامعه عمل كرد و تصمیمات جسورانه ای را در سطح بین المللی اتخاذ كرد.
شواب افزود: همه ما اعضاء جامعه جهانی و به یكدیگر وابسته هستیم. لذا اگر به چالش های یكدیگر توجه نكنیم به یكباره شكست خواهیم خورد.
رئیس اجرایی مجمع چهانی اقتصاد در ادامه بیان داشت كه نشست سال جاری قرار است در چهار حوزه «همپوشانی رشد اقتصاد جهانی، بازار سرمایه، انقلاب صنعتی و بازسازی همكاری جهانی» برگزار شود.
به گفته برگزار كنندگان این اجلاس، بیش از 400 نشست جداگانه با حضور مسؤلان دولتی كشورها از رؤسای جمهوری تا معاونین آنها و وزرای امور خارجه و رؤسای بانك های مركزی تنظیم شده است.
تغییرات آب و هوایی، مهاجرت، امنیت بین المللی و دسترسی به ذخایر و منابع انرژی از جمله موضوعاتی هستند كه طی روزهای آینده در چهل و هفتمین مجمع جهانی اقتصاد مورد بحث قرار خواهد گرفت.
براساس گزارش های منتشر شده؛ در نشست داووس سال جاری میلادی، در حدود 3 هزار نفر كه 20 درصدشان خانم هستند، شركت خواهند كرد كه بیش از 50 تن از آنها از رهبران سیاسی و یك هزار و 200 نفرشان از مقامات و مدیران اجرایی، نهادها، شركت ها و موسسات اقتصادی هستند.
انتظار می رود كه از جمهوری اسلامی ایران هیاتی در این نشست حضور یابد.
«ترزا می» نخست وزیر انگلیس نیز گفته است كه در این نشست حضور خواهد یافت.
این در حالی است كه به گزارش منابع خبری، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برنامه حضورش را در نشست داووس سوئیس لغو كرده است.
منابع مطبوعاتی اعلام كردند كه دلیل لغو سفر نتانیاهو به سوئیس عدم تمایل وی به رو در رو شدن با برخی مقامات جهان است و این تصمیم ارتباطی به تحقیقات درباره پرونده های فساد وی ندارد.
گفتنی است كه نتانیاهو به اتهام فساد مالی و دریافت رشوه و هدایای مالی گران بها از دو بازرگان صهیونیست و خارجی توسط پلیس رژیم صهیونیستی تحت بازجویی قرار گرفته است و این مساله بازتاب گسترده ای در محافل صهیونیستی و بین المللی به دنبال داشته است.
مجمع جهانی اقتصاد در حدود 46 سال پیش ( ژانویه 1971 میلادی ) از سوی ' كلاوس شواب'، اقتصاددان آلمانیالاصل و استاد دانشگاه ژنو سوئیس تشكیل و متعاقبا با حمایت كمیسیون اروپا (اتحادیه اروپا در آن دوره) و بسیاری از شركتهای صنعتی بزرگ روبرو شد.
هدف او از تشكیل این همایش، ارائه نظریه خود در حوزه مدیریت كسبوكار بود، مبنی بر اینكه مدیران بنگاههای اقتصادی باید در برابر سهامداران، كاركنان، مشتریان، حامیان مالی و جامعه مدنی پاسخگو باشد. او برای این كار از 44 مدیر در شركتها و صنایع اروپا دعوت كرده بود اما پس از مدتی در سال 1987 میلادی، مسئولان همایش تصمیم به گسترش حوزه آن به كل جهان گرفتند و نام آن را نیز به مجمع جهانی اقتصاد تغییر دادند. تعامل كشورهای درحال توسعه و توسعهیافته در كنار مبارزه با بیماریهایی چون مالاریا، از نخستین موضوعاتی بود كه در این دوره مطرح شد.
به تدریج، نشست داووس از اهمیت سیاسی نیز برخوردار شد. موافقتنامه یونان و تركیه در سال 1988 كه مانع از بروز جنگ میان این دو كشور شد، دیدار كلرك رئیسجمهور آفریقای جنوبی با نلسون ماندلا رهبر جنبش ضدآپارتاید در سال 1992 میلادی و ملاقات شیمون پرز وزیر وقت امور خارجه رژیم صهیونیستی با یاسر عرفات رئیس وقت سازمان آزادیبخش فلسطین در سال 1994 میلادی نمونههایی از محوریتیافتن داووس در سیاست جهانی است.
اروپام**4**ن**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۳
لندن - ایرنا - چهل و هفتمین نشست مجمع جهانی اقتصاد تحت عنوان «رهبری پاسخگو و مسئول»، از فردا سه شنبه به مدت 4 روز با حضور مقامات و رهبران ارشد سیاسی و اقتصادی كشورهای جهان در شهر داووس واقع در رشته كوه های آلپ سوئیس، گشایش می یابد.