تهران- ايرنا- محققان باتري‌ جديدي حاوي ماده آتش‌خاموش‌كن طراحي كرده‌اند كه در صورت داغ شدن باتري، اين ماده فعال مي‌شود.

به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي بي بي سي ورلد، در روشي كه اين محققان ابداع كرده‌اند، تري‌فنيل فسفات (TPP) كه يك ماده بازدارنده آتش است، درون پوسته‌اي در ماده الكتروليت باتري ليتيوم-يون قرار مي‌گيرد. هنگامي كه دماي باتري تا 150 درجه سانتي‌گراد بالا رود، پوسته درون باتري ذوب مي‌شود و ماده آتش‌خاموش‌كن را آزاد مي‌كند.
در مرحله آزمايشي و تست‌هايي كه اين محققان روي باتري ليتيوم-يون انجام داده‌اند، آتش در عرض 0.4 ثانيه خاموش شده است.
باتري‌هاي ليتيوم-يون در بسياري از ابزارهاي الكترونيك مانند گوشي موبايل و دوربين ديجيتال كاربرد دارند، اما همچنين احتمال آتش‌سوزي در آنها بسيار بالاست.
اگر باتري‌ ليتيوم-يون سريع شارژ شود، يا ايرادهاي جزئي در مرحله ساخت داشته باشد، اتصال كوتاه داخل باتري ممكن است منجر به آتش‌سوزي شود.
انجمن ملي ايمني حمل و نقل در آمريكا، در اوايل سال 2016، باتري‌هاي ليتيوم-يون را 'منبع آتش‌سوزي و انفجار' توصيف كرد و در مورد بارگيري اين باتري‌ها در هواپيماها هشدار داد.
با اينكه شركت سامسونگ هنوز نتايج تحقيقات خود در مورد عامل آتش‌سوزي گوشي‌هاي هوشمند گالاكسي نوت 7 اين شركت را منتشر نكرده است، گزارش‌ها حاكي از آن است كه باتري اين گوشي‌ها باعث آتش‌سوزي بوده است. با اين حال شركت سامسونگ اين نتيجه را تاييد نكرده است.
تكنولوژي باتري‌ها به اندازه ابزارهايي كه از اين باتري‌ها استفاده مي‌كنند پيشرفت نكرده و اين يكي از دلايلي است كه رشد گوشي‌هاي هوشمند و ديگر ابزارها را كند مي‌كند.
علمي **1311**
دريافت كننده:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور