به گزارش روز چهارشنبه پايگاه خبري مراه البحرين، كولفيل تصريح كرد بر اساس دو ماده 9 و 14 معاهده بين المللي در خصوص حقوق سياسي و مدني روشي كه دادگاه در اجراي محاكمه عادلانه استفاده كرده بود مشكوك است.
سازمان ملل روز گذشته همچنين با صدور بيانيه اي مطبوعاتي خواستار منع استفاده از مجازات اعدام و تصويب دومين پروتكل انتخابي معاهده بين المللي به هدف لغو نهايي مجازات اعدام شد.
رابرت كولفيل سخنگوي كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل گفت : از خبر اعدام سه بحريني در روز گذشته متاثر شديم اين در حالي است كه آنها متهم به انفجار در منامه در سال 2014 و كشتن سه نيروي پليس بودند.
وي افزود: متهمان پس از شكنجه وادار به اعتراف دروغ شدند و به وكلاي آنها حق آگاهي يافتن از دلايل ارائه شده عليه آنها و يا بازجويي از شاهدان عيني در جلسات دادگاه داده نشد.
كولفيل تاكيد كرد اعدام عباس وعلي السنكيس وسامي مشيمع اولين حكم اعدام در سال 2010 در بحرين در حالي صورت گرفت كه خانواده هاي آنها علي رغم مدتها بي اطلاعي از وضعيت آنها به زندان فرا خوانده شده و به آنها در خصوص اعدام فرزندانشان در روز بعد از آن چيزي گفته نشده بود.
دفترحقوق بشر سازمان ملل متحد روز گذشته درصفحه رسمي خود در شبكه اجتماعي توييتر با اعتراض شديد به اعدام سه جوان بحريني اعلام كرد : از اين اقدام رژيم بحرين شوك زده شديم.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار توييتي، نوشت: مجددا از دولت بحرين خواسته شده است تا نسبت به توقف اعدام ها در كشور اقدامات لازم را انجام دهد.
اين درحالي است كه 'يوسف المحافظه' رئيس مركز حقوق بشر بحرين با تاكيد بر اينكه اعتراض ها عليه رژيم ال خليفه در بحرين همچنان ادامه دارد، تاكيد كرد: 137 اعتراض در 40 منطقه بحرين تاكنون ثبت شده است كه مهم ترين آن ها در اعتراض به اعدام سه انقلابي انجام شده است.
رئيس مركز حقوق بشر بحرين درخصوص دادگاه هاي رژيم آل خليفه گفت: 20 زنداني در دادگاه هاي اوليه و استيناف در كل به 236 سال زندان و پرداخت جريمه محكوم شدند.
براساس گزارش هاي منتشره، احكام اعدام 'عباس السميع'، 'مشيمع'، 'ولي السنكيس' كه در سال 2015 از سوي دادگاه بحرين صادر شده بود، روز يكشنبه دركمتر از يك هفته از سوي دادستاني بحرين تاييد و اجراي احكام اعدام با شليك گلوله و با حضور قاضي و نمايندگان دادستاني و پزشك و واعظ بحرين انجام شد.
ده ها نفر از فعالان حقوق بشر و مردم كشورهاي مختلف عصر يكشنبه با تجمع در مقابل سفارت بحرين در لندن، خشم و انزجار خود را از اين اقدام رژيم آل خليفه ابراز داشتند.
بحرين كه يكي از متحدان راهبردي واشنگتن و لندن و ميزبان ناوگان پنجم دريايي آمريكا و پايگاه نيروي دريايي انگليس است، از سال 2011 تاكنون با بحران نارضايتي هاي مردمي و اعتراض هاي داخلي مواجه است.
خاورم** 1453 ** 1064
مترجم: آمنه دهقان ** انتشار دهنده: فرشاد محسن زاده
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶
تهران- ايرنا- رابرت كولفيل سخنگوي كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل با تاكيد بر ناعادلانه بودن روش محاكمه سه جوان بحريني اعدام شده از وجود شك هاي جدي طبق ماده 9 و14 حقوق سياسي ومدني معاهده بين المللي اين كشور خبر داد.