به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اكبر ولایتی روز چهارشنبه پس از دیدار با نخست وزیر سوریه در جمع خبرنگاران این مطلب را در پاسخ به سوالی درمورد دیدگاه ایران نسبت به حضور آمریكا در نشست آستانه بیان كرد.
وی اظهارداشت: ما مخالف شركت آنهایی هستیم كه همچنان علیه دولت سوریه اقدام می كنند كه در راس آنها آمریكا است. آمریكایی ها نمی توانند در صحنه بین المللی، در سازمان ملل متحد، در تجهیز تروریست ها ، آموزش و اعزام آنها به خاك سوریه دخالت فعال داشته باشند و سر منشا این مشكلات برای دولت و ملت سوریه باشند و در عین حال در مذاكرات صلح نیز شركت كنند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: به ما اعلام شده بود كه آمریكاییها قرار است به عنوان ناظر در این اجلاس شركت كنند در حالی كه می دانیم اگر آنان شركت كنند به نظارت اكتفا نمیكنند و دیدگاه قاطع جمهوری اسلامی ایران حضور نیافتن آمریكا و حامیانش در اجلاس آستانه است.
ولایتی با بیان این كه مذاكرات صلح سوریه با شركت دوستان سوری به سر انجام می رسد، گفت: آنهایی كه در دفاع از تمامیت ارضی سوریه كمك كردند شایستگی دارند در مذاكرات صلح هم حضور یابند.
وی همچنین در پاسخ دیگری مبنی این كه آیا ایران با حضور عربستان و قطر در این اجلاس موافق است یا خیر؟، اظهارداشت: عربستان سعودی و قطر نقش اساسی در تخریب سوریه و همچنین تخریب زیربناهای این كشورداشتند و به دشمنی های خود ادامه می دهند.
وی یادآور شد: آنهایی كه نتواستند در میدان نظامی به خواسته های خود برسند، نمی توانند در میدان صلح به خواسته های خود جامه عمل بپوشانند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال كه اگر روسیه و تركیه موافق حضور آمریكا در مذاكرات آستانه باشند ایران چه واكنشی خواهد داشت،خاطرنشان كرد: دیدگاه اعلام شده ما در قبال حضور آمریكا در نشست آستانه دیدگاه اساسی جمهوری اسلامی ایران بوده كه توسط وزیر امور خارجه و من عنوان شد.
ولایتی ادامه داد: استدلال روسیه این است كه تركیه تضمین می كند كه گروه های معارض تروریستی كه علیه دولت و ملت سوریه می جنگند آتش بس را رعایت كنند.
وی اضافه كرد: نظر اساسی ایران این است كه همانطور كه ایران و روسیه در زمان بحران های طولانی و مخرب علیه سوریه به نفع دولت و ملت سوریه شركت و از آنها حمایت كردند در ادامه كار همین سه كشور مشكلات سوریه را در ایام صلح حل كنند.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: از نظر ما مذاكرات صلح با شركت دوستان سوریه به سر انجام می رسد. آنهایی كه در دفاع از تمامیت ارضی سوریه كمك كردند شایستگی دارند در مذاكرات صلح هم حضور یابند.
به گزارش ایرنا، نشست آستانه قرار است در روزهای چهارم و پنجم بهمن ماه جاری در قزاقستان تحت نظارت ایران،روسیه و تركیه برگزار شود.
این اجلاس با محوریت برگزاری گفتوگوهای سوری-سوری با مشاركت دولت و مسلحین سوریه وبا هدف فراهم كردن مقدمات حل سیاسی بحران در این كشور انجام میشود.
ولایتی همچنین در مورد دیدار امروز خود با نخست وزیر سوریه اظهارداشت: در این دیدار روابط دو جانبه بین ایران و سوریه در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی و همچنین اجلاس آستانه مورد بحث قرار گرفت.
وی ادامه داد: ایران و سوریه دو كشور دارای روابط استراتژیك و اعضای مهم خط مقاومت هستند و پیروزی اخیر این كشور به كمك حامیان و متحدینی كه از طریق آنها ایران و روسیه و حزبالله لبنان و عده ای دیگر از مبارزین راه آزادی از اسلام هستند در حلب صورت گرفت و امیداوریم پیروزی های بعدی نیز در پیش باشد.
رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: در هفته های اخیر مسئولان اصلی بخش سیاست خارجی، امنیتی و دفاعی سوریه به ایران سفر كردند و امروز نیز نخست وزیر و تعدادی از وزرا با حضور خود در ایران توافق نامه های بسیار مهمی درمورد سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران در حوزه های استخراج فسفات و استفاده از بنادر سوریه امضا كردند.
ولایتی امضا این توافق ها را باعث تقویت روابط دوجانبه دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران كمك هایی را به دولت سوریه كرده و دولت این كشور نیز متقابلا امتیازاتی را به جمهوری اسلامی ایران واگذار كرده كه این معاملات دو سویه به نفع دو ملت و كشور خواهد بود و امیدواریم با این سفر بسیار مهم و سازنده كه نخست وزیر سوریه به ایران داشت این توافقات از این پس جنبه های عملی پیدا خواهد كرد.
به گزارش ایرنا، عماد خمیس نخست وزیر سوریه به همراه وزرای اقتصاد، صنایع، بازرگانی خارجی، نفت و منابع معدنی، ارتباطات و فناوری و رییس بانك مركزی این كشور شامگاه دوشنبه وارد تهران شد.
وی تاكنون با حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، علی اكبر ولایتی رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و گفت و گو داشته است.
تداوم رایزنی های دو كشور و پیگیری توافق ها در حوزه های اقتصادی، سیاسی و امنیتی و بررسی راهكارهای حفظ و گسترش دستاوردهای اخیر در سوریه به ویژه آزادسازی شهر راهبردی حلب محورهای رایزنی های عماد خمیس و مقامات ایرانی است.
سیام ** 1058** 1336 خبرنگار: محمد افضلی**انتشار:مهرنوش خانزائی
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
تهران - ایرنا - رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاكید بر این كه دیدگاه قاطع ایران حضور نیافتن آمریكا و حامیانش در نشست آستانه است، گفت: به ما اعلام شده بود كه آمریكاییها قرار است به عنوان ناظر دراین نشست حضور یابند در حالی كه اگر آنان شركت كنند به نظارت اكتفا نمی كنند.