به گزارش چهارشنبه خبرنگار ايرنا، حجت الاسلام سيد مصطفي ذوالقدر در نشست مديران ارشد شركت آب و فاضلاب شهري هرمزگان اظهار داشت: سفر اخير وزير نيرو به استان بسيار اميدوار كننده بود كه انتظار مي رود با تسريع در احداث آبشيرين كن بندرعباس، هر چه زودتر مشكل آب شهر ميناب را حل كنيد.
حجت الاسلام ذوالقدر همچنين از تلاش ها و پيگيري مديرعامل آبفاي استان در به ثمر رساندن طرح آبرساني جگين-جاسك و تامين آب شهر جاسك و 105 روستاي مسير، قدرداني كرد و گفت : اميد داريم به زودي مشكل كم آبي شهرستان سيريك نيز با بهره برداري از آبشيرين كن اين شهر به پايان برسد.
مديرعامل آبفاي هرمزگان نيز در اين نشست به وضعيت منابع آبي شهرهاي شرق استان اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 11 شهر با جمعيت بيش از 185 هزار نفر تحت پوشش آبرساني قراردارند كه 665 ليتر بر ثانيه نياز آبي اين شهرهاست و 71 ليتر بر ثانيه نيز كمبود آب داريم.
امين قصمي بيان داشت: هم اكنون چهار شهر سردشت، گوهران، سيريك و گروك با بحران كم آبي مواجه اند كه شركت آب و فاضلاب در راستاي مقابله با اين بحران؛ تسريع در اتمام آبشيرينكن در حال احداث شهر سيريك و احداث خط انتقال از سيريك تا گروك را به عنوان اولويت هاي خود در شرق استان در دست اجرا دارد.
وي با بيان اينكه در خصوص وقفه ايجاد شده در تكميل پروژه آبشيرين كن سيريك ، شرمنده مردم هستيم، دلايل اين وقفه را مشكلات فني و اعتباري عنوان كرد و گفت: اين پروژه تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد.
مديرعامل آبفاي استان هرمزگان همچنين با اشاره به وضعيت منابع آبي بندرعباس، گفت: در راستاي كاهش سهم منابع آبي اين شهر از شهرستان ميناب، فاز نخست آبشيرين كن بندرعباس با ظرفيت 20 هزار متر مكعب در شبانه روز تا پايان شهريور ماه 96 بهره برداري مي شود .
اقصمي خاطرنشان كرد: در همين رابطه احداث پروژه آبشيرين كن 50 هزار مترمكعبي بندرعباس نيز در مرحله مطالعه و اخذ مجوز است كه تلاش مي كنيم تا سال 98 سهم منابع آبي اين شهر از طريق شيرين سازي را از 14 به 66 درصد افزايش دهيم.
اين روزها كه بيشتر مناطق كشور شاهد بارش برف و باران هستند؛ هرمزگان در حسرت باران چشم به آسمان دوخته و منابع آبي آن به دليل تشنگي به كما فرو رفته است.
هرمزگان بيش از 17 سال است كه با پديده خشكسالي دست و پنجه نرم مي كند و با آنكه تابستان امسال را بدون تنش خاص آبي سپري كرده، اما انگار با گذشت زمان ، توان منابع آبي استان براي مقابله با اين پديده به تحليل رفته و اين روزها حال و روز خوشي ندارد.
نزديك به دو دهه خشكسالي و كم آبي درهرمزگان موجب خشك شدن 365حلقه چاه آب آشاميدني، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135 حلقه چاه بين 30 تا 70 درصد شده است.
بر اساس اطلاعات ايستگاههاي باران سنجي شركت مديريت منابع آب ايران، در ميان كمبارشترين استانهاي كشور، استان هرمزگان با 4 ميليمتر بارندگي در رتبه دوم قرار دارد.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامي آنها داراي بيلان منفي هستند و 38 دشت ممنوعه و مابقي دشت ها نيز شور است.
شهرستان ميناب در 90 كيلومتري شرق بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده كه بعد از مركز دومين شهرستان بزرگ هرمزگان است.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳
بندرعباس- ايرنا- نماينده مردم شرق هرمزگان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به وضعيت نامطلوب منابع آبي و دشت هاي ميناب، مشكل كم آبي در اين شهر را بسيار جدي ارزيابي كرد.