تهران- ایرنا- گروه موسیقی لری سوربانگ چهارشنبه شب در سالن برج آزادی نوای شادیانه های لری را به ویژه با ساز سرنا سرداد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این گروه كه یكی از 10 گروه موسیقی نواحی حاضر در سی و دومین دوره جشنواره موسیقی فجر است؛ در حالی روی صحنه رفت كه علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تماشای بخش هایی از اجرا نشست.
اجرای گروه سوربانگ با تاخیری 15 دقیقه ای در برج آزادی آغاز شد و یكی از مسئولان بخش موسیقی نواحی در معرفی گروه و به طور كلی موسیقی لری گفت: این موسیقی با تنوع ریتم ها و نغمه های آن از نغمه های تند و شادیانه تا نغمه های محزون برای همه ایرانی ها آشناست.
وی سپس كلمه سوربانگ را اینچنین معرفی كرد كه سور به نام شادی و بانگ فریاد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از برج آزادی بعضی از اعضای این گروه كه توسط احسان عبدی پور نوازنده سرنا و دانش آموخته رشته موسیقی از دانشگاه اصفهان پایه گذاری شده در گذشته با نام گروه موسیقی نوای سیمره سه مقام برتر گروه نوازی را در جشنواره های ملی كسب كرده و برای هفتمین بار در جشنواره بین المللی موسیقی فجر شركت می كنند.
در ادامه گروه برنامه خود را با قطعه نسبتا آرام پاییز آغاز كرده و در دو بخش ادامه دادند.
علی مرادخانی كه كمی پس از آغاز اجرا به سالن آمده بود در بخش اول همراه حضار بود و پیش از آغاز بخش دوم از سالن خارج شد‌.
در بخش اول بیشتر آهنگ های بسیار شاد با همراهی مخاطبان اجرا شد و رقص دستمال های سفید در دستان حضار جالب بود. بعد از این مهران غضنفری ( خواننده و آهنگساز) گفت: به دلیل اینكه برنامه را كمی دیر آغاز كردیم؛ بدون استراحت بخش دوم را اجرا و كوك سازها را همینجا در حضور شما عوض می كنیم.
در بخش بعدی گروه سوربانگ قطعات آرام‌تر و جلوه دیگری از موسیقی لری را بیشتر با كمانچه به نمایش گذاشت كه همچنان تشویق حضار را در پی داشت.
یكی دیگر از نكات جالب توجه در این اجرا فضای صمیمی بین نوازندگان و خواننده در حین اجرا بود كه به تماشاگران نیز منتقل شد؛ بنابراین فضای سالن بین اجرای قطعات چندان آرام نبود. سوربانگ در این برنامه قطعات زخم تازه، هاوار، طلوع، دنگ، كبوتر، یار گیونی، چم‌مس، مشق پرواز، طعنه، بال، شیرین سوزی و گرجی را اجرا كرد كه همه قطعه ها باكلام بود.
شماری از اعضای تیم ملی كشتی و غلامرضا محمدی كشتی گیر سابق تیم‌ ملی نیز برای شنیدن آوازهای سرزمین مادری خود چهارشنبه شب به برج آزادی آمده بودند.
با آنكه مخاطبان از بیشتر قطعه ها بسیار استقبال می كردند؛ به یقین سرنا ساز اصلی قوم لر است و هر بار كه به صدا در می آمد سالن نیز با آن همراهی می كرد.
مختار زند سلیمانی (دف)، بابك شكری (تنبك‌و سازهای كوبه ای)، داود رضایی ( نوازنده كمانچه و تنظیم)، امیررضا ابراهیمی (سنتور)، مجید دولتشاهی (تار) اكبر خسروی (تار باس) به همراهی احسان عبدی پور سرپریت گروه و نوازنده سرنا‌ در این اجرا حضور داشتند.
سی ودومین دوره جشنواره بین المللی موسیقی فجر از 24 دی تا اول بهمن با حضور 10 گروه بین الملل، 10 گروه نواحی، 10 گروه دستگاهی، چهار گروه بانوان، 13 گروه اركسترال و كلاسیك غربی، 15 گروه پاپ و راك، هشت گروه تلفیقی و شش گروه كلاسیك ایرانی در تالارهای وحدت، رودكی، برج آزادی، میلاد، سالن میلاد نمایشگاه بین المللی، فرهنگساری نیاوران به دبیری حمیدرضا نوربخش برگزار می شود.
فراهنگ**9157**1823 خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: طاهره نبی اللهی