اراك - ایرنا - رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت: ترمیم و بازسازی 100 زندان فرسوده در كشور به عنوان نیاز اساسی و اولویت جدی این بخش است.

به گزارش ایرنا، علی اصغر جهانگیر روز پنجشنبه در سفر به اراك در جریان دیدار با نماینده ولی فقیه استان مركزی افزود: وجود زندان های فرسوده از مهمترین چالش های پیش روست چرا كه زندان های فرسوده در نقاط مختلف تنگناهای امنیتی و هزینه های سربار مواجه اند.
وی تاكید كرد: ساخت زندان های جدید به معنی افزایش زندانیان نیست بلكه این امر ضرورتی است كه برای ارتقای سطح استانداردها و تعطیلی زندان های فرسوده صورت می گیرد.
رئیس سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی گفت: كاهش جمعیت كیفری و توسعه خدمات اصلاحی و تربیتی رویكرد اصلی دستگاه قضایی است و اقدامات موثری نیز در سال های قبل در این راستا انجام شده است.
جهانگیر افزود: خانواده های زندانیان در معرض انواع آسیب ها هستند كه اگر حمایت لازم از آنان صورت نگیرد زمینه ورودشان به چرخه ناهنجاری های اجتماعی فراهم می شود كه سازمان زندان ها برای مقابله با این پدیده كاهش جمعیت زندانیان را در دستور كار دارد.
وی، بهره گیری از ظرفیت های فقهی، قانونی، مدیریتی و اجتماعی را چهار محور فعالیت سازمان زندان ها عنوان كرد و گفت: توجه به حقوق و جلوگیری از بلاتكلیفی متهمان، تقویت محكومیت های جایگزین، آزادی مشروط و تعیین ترك تعقیب بر اساس این چهار محور انجام می شود.
نماینده ولی فقیه در استان مركزی نیز در این دیدار گفت: كاهش جمعیت كیفری و تقویت برنامه های فرهنگی و معنوی با هدف كاهش ضریب بازگشت به جرم در قانون مجازات اسلامی اولویت است.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی افزود: عبور جمعیت كیفری از ظرفیت در زندان ها، مشكلات متعددی را داخل زندان و در جامعه در پی دارد، بنابراین استفاده حداكثری از قوانین مجازات جایگزین و بازنگری در برخی قوانین كیفری باید در دستور كار قوه قضائیه باشد.
وی ادامه داد: قانون مجازات اسلامی كه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی علما و حقوقدانان برجسته كشور تدوین شد، نگاه ویژه ای به كاهش جمعیت زندانیان دارد.
آیت الله دری نجف آبادی بیان كرد: سازمان زندان ها در سطوح كشوری و استانی باید طبقه بندی زندانیان را اولویت قرار داده و مجرمانی را كه اصلاح پذیر هستند را از زندان آزاد و یا برای آنان از انواع محكومیت های جایگزین استفاده كنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، ایجاد كارگاه های حرفه آموزی در زندان ها را گامی اساسی در راستای اصلاح امور زندانیان دانست و گفت: اشتغال پس از پایان محكومیت نقش محوری در زندگی سالم فرد و عدم بازگشت به زندان دارد.
نماینده ولی فقیه در استان مركزی، برنامه ریزی برای ساماندهی و حمایت از خانواده های زندانیان را یكی دیگر از وظایف دستگاه قضا عنوان كرد و گفت: خانوارهای بی سرپرست بیشتر از سایر اقشار در معرض آسیب های اجتماعی هستند و دستگاه قضا باید نسبت به حمایت های مالی و معنوی از خانواده های زندانیان برنامه های ویژه تدوین كند.
امام جمعه اراك بیان كرد: دستگاه قضا پناهگاه و حافظ حقوق اقشار مختلف مردم است و كاركنان این نهاد باید با اخلاق نیكو و حسن نیت به امور مردم رسیدگی كنند.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: قوه قضائیه باید برای پاكسازی جامعه از وجود مفسدان، شروران و برهم زنندگان نظم اجتماعی برنامه های كاربردی داشته باشد چرا كه گام نخست در پیشرفت و توسعه هر جامعه برقراری امنیت و نظم اجتماعی است و این بزرگترین مطالبه مقام معظم رهبری است.
شركت در آیین تودیع و معارفه رئیس سازمان زندان های استان های مركزی از دیگر برنامه های رئیس سازمان زندان های كشور در سفر یك روزه به اراك است.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشار دهنده: مژگان حیدری