به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبارعلمي ايرنا از مديكال ساينس، مطالعات قبلي ارتباط رژيم غذايي حاوي مقادير زياد گوشت كبابي و افزايش احتمال ابتلا به سرطان سينه را تاييد كرده بود، مطالعات جديد محققان دانشگاه كاروليناي شمالي علاوه بر تاييد نتايج قبلي نشان مي دهد گوشت كبابي و دودي سبب كاهش عمر مبتلايان به سرطان سينه مي شود.
اين مطالعه 20 ساله با بررسي 1500 زني كه در سال هاي 1996 تا 1997 به سرطان سينه مبتلا شدند نشان مي دهد خطر مرگ زناني كه رژيم غذايي آنان قبل از تشخيص سرطان مملو از گوشت كبابي و دودي بوده، 23 درصد بيشتر از سايرين است.
نتايج نشان مي دهد كباب كردن و پختن گوشت در آتش و حرارت بالا سبب توليد هيدروكربن هاي سرطان زا در گوشت مي شود. اين مطالعه اولين گزارشي است كه ارتباط مصرف گوشت كبابي با افزايش نرخ مرگ و مير مبتلايان به سرطان سينه را نشان مي دهد.
به رشد كنترل نشده سلول هاي پوشش داخلي مجراي شيري يا لوبول، سرطان سينه گفته مي شود. هر سينه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكيل شده كه به صورت خوشه اي در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه اي از غدد شيري هستند. هر لوب از بخش هاي كوچكتري به نام لوبول تشكيل شده است. سرطاني كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار ناميده مي شود. سرطان سينه در زنان شايع تر است، گرچه احتمال ابتلاي مردان نيز به سرطان سينه وجود دارد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه National Cancer Institute منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم : سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳
تهران - ايرنا - مطالعات جديد نشان مي دهد مصرف گوشت دودي و گوشت كباب شده احتمال مرگ و مير ناشي از سرطان سينه را افزايش مي دهد.