به گزارش ايرنا، محمد حسن طالبيان روز پنجشنبه در چهارمين كنگره تاريخ معماري و شهرسازي قم با اشاره به حفظ ميراث معنوي در سطح كشور گفت: ميراث معنوي و ناملموس كه برگرفته از ميراث فرهنگي است بايد در كشور مورد اهتمام ويژه قرار بگيرد.
وي افزود: بايد گردشگران خارجي، فرهنگ كشورمان را به عنوان سوغات معنوي هديه ببرند چراكه كشور ما داراي فرهنگ غني ايراني و اسلامي است.
وي در ادامه با بيان اين كه بافتهاي ارزشمند تاريخي قم بايد حفظ شود گفت: در اطراف حرم حضرت معصومه(س )بافتهاي ارزشمند تاريخي كه به عنوان ثروت ملي مي باشد در حال از بين رفتن است.
طالبيان افزود: در كشورهاي ديگر شاهد حفظ آثار تاريخي هستيم اين در حالي است كه ما آثار تاريخي را از بين مي بريم و به جاي آن ساختمان هاي بلند مي سازيم.
وي با اشاره به اين كه آثار تاريخي به عنوان هنر گذشتگان بايد براي الگو گيري مورد توجه قرار گيرد گفت: برداشت هاي غلطي در حوزه ميراث فرهنگي و معماري اسلامي ايجاد شده است كه نبايد از آنان تجربه كسب كرد بلكه بايد از ميراث گذشتگان به عنوان ثروتي عظيم بهره برد.
وي ادامه داد: مكان هاي تاريخي در كشورمان را بايد به عنوان كانون هاي گردشگري معرفي كنيم و به دنبال جذب گردشگر در اين اماكن باشيم.
طالبيان گزارشي از وضعيت چهارمين دوره برگزاري كنگره تاريخ معماري و شهرسازي ايران ارائه كرد و گفت: سه دوره گذشته اين كنگره در بم برگزار شد و ارديبهشت ماه سال آينده چهارمين دوره كنگره در بم برگزار مي شود كه پيش از آن كنگره هاي استاني در سراسر استان ها در حال برگزاري است.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور افزود: هدف از برگزاري كنگره هاي استاني شناخت و معرفي ميراث فرهنگي در معماري اسلامي و ايراني و الگو برداري از آن است.
طالبيان اضافه كرد: تا كنون شش استان كنگره استاني را برگزار كرده و اين هفته هشت استان اين كنگره را برگزار مي كنند كه در راستاي برگزاري اين كنگره ها، دستاوردهاي آن به صورت مكتوب به چاپ مي رسد.
وي هم چنين با اشاره به ضرورت رعايت زيرساخت هاي طبيعي گفت: در گذشته معماران و شهرسازان، نشانه هاي شهري و تاريخي مهم را رعايت مي كردند و زيرساخت ها را بر اساس آن مي ساختند.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور ادامه داد: معماري توسعه پايدار در گذشته داشت از اين رو دستگاه هاي مختلف مي توانند از ديد ميراث فرهنگي به شهرسازي ها اهميت دهند.
وي در پايان با بيان اين كه شهر قم قدمتي هفت هزار ساله دارد گفت: سابقه ميراث فرهنگي در قم بسيار غني است از اين رو مي توانيم از اين ظرفيت ها در ترويج فرهنگ و معماري اسلامي و ايراني بهره برد.
چهارمين كنگره استاني تاريخ معماري و شهرسازي قم در تالار مركزي شهر قم در 2 نوبت صبح و عصر با ارائه مقاله ها در حوزه شهرسازي در حال برگزاري است.
8138 / 1175 خبرنگار: فرزانه پيري ** انتشاردهنده: رضا عليمحمدي
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲
قم - ايرنا - معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور گفت: هويت و فرهنگ ملي بايد در گردشگري لحاظ شود و از ابعاد مختلف مورد توجه قرار گيرد.