به گزارش ايرنا هوشنگ ناظري روز پنجشنبه در نشست شوراي اداري شهرستانهاي پنج گانه سيستان با حضور رئيس سازمان بهزيستي كشور در فرمانداري زابل اظهار داشت: 15 درصد از افراد بهبود يافته در بخش كارگري و سنگ تراشي در شهرستان زابل مشغول به كار شده اند.
وي افزود: براي بهبود يافتگي افراد كارتن خواب و گورخواب يك نسخه واحد تجويز نشده و تمام مسائل خانوادگي اين افراد در طول درمان درنظر گرفته شده است.
وي خاطر نشان كرد: اين افراد بعد از بهبود رها نشدند و به طور مداوم با آنان در ارتباط بوديم و خدمات مشاوره اي به آنان ارائه مي شده است.
فرماندار زابل ادامه داد: شرايط ازدواج افراد بهبود يافته را فراهم كرديم و با كمك خيران به آنها جهيزيه نيز اهدا شده است.
وي خاطر نشان كرد: معضل گورخوابي براي نخستين بار سه سال پيش در زابل وجود داشت كه اين افراد ساماندهي شدند.
وي گفت: در چند سال اخير اقدامات خوبي در جهت ساماندهي كارتن خواب ها و گورخواب ها در منطقه سيستان انجام شده است.
ناظري اظهار داست: با كمك استاندار سيستان و بلوچستان يك مركز در منطقه نياتك سيستان كه ويژه نگهداري اتباع خارجي بود براي نگهداري كارتن خواب ها و معتادان تجهيز شده است.
وي تصريح كرد: در سيستان فقط يك مركز كودكان زير 18 سال با ظرفيت 30 نفر وجود دارد كه نياز به گسترش آن است.
وي بيان كرد: تشكل هاي مردمي و خيران را در منطقه سيستان براي كمك به معتادان بهبود يافته فعال كرده ايم.
وي خاطر نشان كرد: در حال جمع آوري بانك اطلاعاتي از افراد معلول در سيستان هستيم تا اطلاعات اين افراد به روز شود.
فرماندار زابل گفت: محله هاي پرخطر از لحاظ اعتياد در اين شهرستان شناسايي شدند و در اين مناطق شوراي هاي محلات براي كنترل و مهار اعتياد تشكيل شده است.
ناظري اظهار داشت: به دنبال اين هستيم تا با روش هاي علمي و به روز در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي گام هاي موثري برداشته شود.
** 5 هزار نفر در سيستان مستمري بگير بهزيستي بهزيستي هستند
مديركل بهزيستي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست گفت: 5 هزار نفر در سيستان مستمري بگير اين اداره كل هستند و افراد زيادي نيز در پشت نوبت اند تا زير پوشش اين نهاد قرار گيرند.
محمد رضا سراواني اظهار داشت: در سيستان و بلوچستان 38 هزار نفر معلول وجود دارد كه سازمان بهزيستي به اين افراد خدمات ارايه مي كند.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه بيشتر ازدواج ها در سيستان فاميلي است نرخ معلولان در اين منطقه بالاست.
وي افزود: حدود 200 روستا مهد در سيستان وجود دارد كه افزون بر 405 هزار كودك از يك وعده غذاي گرم در اين مهدها برخوردار مي شوند.
وي خاطر نشان كرد: افزون بر 95 درصد كودكان زيرپوشش بهزيستي كودكان بد سرپرست هستند.
مديركل بهزيستي سيستان و بلوچستان گفت: سالانه 50 تا 60 نوزاد را در استان به صورت فرزند خواندگي به خانواده هاي واجد شرايط تحويل مي دهيم.
سراواني اظهار داشت: 2 مركز نگهداري كودكان معتاد در استان وجود دارد كه 95 درصد اين كودكان از حوزه سيستان هستند كه در زاهدان نگهداري مي شوند.
نماينده مردم زابل زهك هيرمند هامون و نيمروز در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين نشست گفت: براي كاهش آسيب هاي اجتماعي در منطقه سيستان بايد نسخه جديدي ارائه تا بتوان از اين آسيب ها جلوگيري كرد.
حبيب الله دهمرده اظهار داشت: با توجه به شرايط منطقه سيستان به سبب همجواري با قطب توليد موادمخدر جهان بايد اين منطقه به عنوان پايلوت كشوري انتخاب و يك طرح جامعي در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي آن تهيه و اجرا شود.
وي تصريح كرد: سيستان در طول تاريخ افتخارات بسيار بزرگي داشته اما اكنون متاسفانه با اين مشكلات دست و پنجه نرم مي كند.
وي افزود: امكانات ويژه اي بايد در اختيار اداره بهزيستي زابل قرار گيرد تا بتواند در جهت كاهش آسيب هاي اجتماعي قدم هاي موثري بردارد.
وي خاطر نشان كرد: فاقدين شناسنامه در سيستان از ديگر معضلات اين منطقه است كه هر چه سريعتر بايد مشكل شان برطرف شود.
نماينده مردم زابل، هيرمند، زهك، هامون و نيمروز در مجلس شوراي اسلامي گفت: بيكاري متاسفانه در سيستان غوغا مي كند و بايد نسبت به اين مساله توجه ويژه اي صورت گيرد.
دكتر دهمرده اظهار داشت: طرح 46 هزار هكتاري در سيستان بسته ي بسيار خوبي براي ايجاد شغل و كارگشايي در اين منطقه است.
وي افزود: سيستان از ظرفيت هاي بسيار زيادي برخوردار است مشروط براينكه در اين منطقه سرمايه گذاري انجام شود.
سيستان با پنج شهرستان زابل، هيرمند، زهك، نيمروز و هامون در شمال زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان واقع شده و با ولايات نيمروز و فراه افغانستان هم مرز است.
3213 **6081 خبرنگار: اكبر نوري ** انتشار دهنده: حيدر سراياني
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۰
زاهدان- ايرنا- معاون استاندار سيستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه زابل گفت: در پنج مرحله امسال 350 كارتن خواب و گورخواب از سطح منطقه سيستان جمع آوري كه 281 نفر آنان پس از ترك اعتياد ترخيص شدند و خوشبختانه 80 درصد اين افراد دوباره به اعتياد روي نياوردند.