تهران- ایرنا- خسارت بیش از 1500میلیارد تومانی حادثه ساختمان پلاسكو، لغو تحریم شمار دیگری از شركت های مرتبط با صنعت نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا و اعلام رشد 42درصدی ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران در پسابرجام، از جمله مهمترین اخبار اقتصادی ایرنا در هفته گذشته است.

به گزارش ایرنا، اقتصاد كشور در هفته گذشته (منتهی به اول بهمن ماه)با رویدادهای مهمی همراه بود كه برخی از آنها را مرور می كنیم.

** 90 درصد ظرفیت های طبیعی كشور برای تامین آب مورد استفاده قرار گرفته است
معاون برنامه ریزی و اموراقتصادی وزارت نیرو بااشاره به استفاده دست كم 90 درصدازمنابع طبیعی موجود كشور برای تامین آب در بخش های مختلف، برلزوم صرف جویی درمصرف، استفاده بهینه از منابع، حركت به سمت استفاده از منابع جدید آبی و جلوگیری از توسعه سازه ای در بخش آب تاكید كرد.

** سازمان خصوصی سازی از فسخ قرارداد واگذاری سهام كنترلی مخابرات منصرف شد
سازمان خصوصی سازی در اطلاعیه ای با تایید تسویه بدهی های خریدار سهام كنترلی شركت مخابرات ایران، از انصراف این سازمان نسبت به فسخ قرارداد امضا شده واگذاری بلوك 50 درصد به علاوه یك سهم شركت خبر داد.

** طیب نیا: افزایش مالیات بیش از حد فعلی با منطق اقتصادی سازگار نیست
وزیرامور اقتصادی و دارایی می گوید، هرچند بازار بدهی با دو هدف كمك به تامین مالی بخش خصوصی و ساماندهی بدهی های دولت ایجاد شد اما محدودیت های شدید مالی دولت، كاهش قیمت نفت، اجرایی نشدن برخی بخش های برجام، استفاده نكردن از منابع مالی خارجی و تداوم تحریم ها دستیابی به اهداف را در مقطع فعلی محدود كرد.
وی همچنین گفت: تحریم ها و تكانه های شدید نرخ ارز شرایط را برای فعالیت بنگاه های اقتصادی كشور سخت كرده اما برای سرپا نگه داشتن آنها باید كمك ها به شكل منطقی باشد.

** پایان سوءاستفاده از كارت های بازرگانی یك بار مصرف
براساس اعلام گمرك، با توجه به بهره برداری از تازه ترین قابلیت های سامانه جامع امور گمركی و پنجره واحد تجارت فرامرزی، اعتبارسنجی هوشمند دارندگان كارت های بازرگانی و ذی نفعان گمرك با اتصال به سازمان امور مالیاتی فراهم شد.

** صندوق بین المللی پول و بانك جهانی: دولت یازدهم نگذاشت اقتصاد ایران مانند ونزوئلا شود
صندوق بین المللی پول و بانك جهانی در گزارش هایی نوشتند، امضای برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) در دولت یازدهم، نقطه پایانی بر سیر عقبگرد اقتصاد ایران و امیدبخش رشد آتی به شمار می رود.

** وزیر نفت پاكستان: قرارداد گازی با ایران به زودی اصلاح می شود
وزیر نفت پاكستان روز چهارشنبه با حضور در مجلس سنای این كشور اعلام كرد كه به زودی اصلاحاتی در قرارداد گازی ایران و پاكستان مربوط به توافقنامه خط لوله گاز ایران-پاكستان(آی-پی) انجام خواهد شد.

** اتحادیه اروپا تحریم شركت های نفتی ایران را لغو كرد
اتحادیه اروپا در سالگرد اجرای برجام، تحریم شماری از شركت های مرتبط با صنعت نفت ایران را لغو كرده است.

** بازگشت نفتكش های ایرانی به بنادر اروپا
مدیرعامل شركت ملی نفتكش ایران از آغاز تردد ناوگان نفتكش كشورمان به بنادر قاره سبز خبر داد و گفت: پس از رفع مشكلات بیمه، كلاس، پرچم و گواهینامه‎های بین‎المللی كشتی‏‎های ایرانی، شاهد دستاورد دیگر برجام در حوزه حمل و نقل دریایی كشور هستیم.

** قیمت گاز در ماه های سرد سال تصاعدی محاسبه می شود
مدیرعامل شركت ملی گاز ایران درباره چرایی افزایش قیمت گازبها در ماه های اخیر، گفت: در چهار ماه فصل سرد سال، قیمت گاز به طور تصاعدی محاسبه می شود و امسال هم همین روش مبنای محاسبه است و با پارسال تفاوتی ندارد.

** 29 میلیارد دلار درآمد نفتی در 9 ماه به دست آمد
معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: درآمد نفتی كشور در 9ماهه امسال پس از توافق برجام، ٢٩ میلیارد دلار شد كه با توجه به توافق آذرماه سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در آینده به طور چشمگیری افزایش می یابد.

** رشد 42 درصدی ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران پس از برجام
مدیرعامل شركت سپرده گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از رشد 42 درصدی ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران پس از برجام خبر داد.

** 5 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری خارجی پس از برجام در فرابورس جذب شد
مدیرعامل فرابورس می گوید، سرمایه گذاران خارجی پس از اجرای برجام، حدود پنج هزار میلیارد ریال سرمایه وارد فرابورس كردند كه نیمی از آن به بازار بدهی و نیم دیگر به بازار سهام اختصاص داشت.

** بازداشت مدیرعامل شركت كنتورسازی ایران
مدیرعامل و عضو هیات مدیره شركت كنتورسازی ایران (آكنتور) با حكم دادگاه و تعیین قرار وثیقه پنج هزار میلیارد ریالی بازداشت شد تا وعده روز چهارشنبه مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار به جمعی از سهامداران معترض این شركت كه روبروی سازمان بورس تجمع كرده بودند، تحقق یابد.

** 9.2 میلیون كد سهامداری صادر شد
مدیرعامل شركت سپرده گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از رشد 4برابری انتشار اوراق صكوك نسبت به پارسال خبر داد و گفت: تا پایان هفته سوم دی ماه شمار كدهای سهامداران بورسی به 9 میلیون و 200 هزار مورد رسید.

** واعظی: نادیده گرفتن دستاوردهای ملت در برجام كمك به مخالفان خارجی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستاوردهای بسیار اجرای برجام را متعلق به همه مردم ایران دانست و گفت: كسانی كه با اهداف و اغراض سیاسی، انتخاباتی و جناحی به این دستاوردها می تازند كمك به مخالفان خارجی كشور می كنند و این مسایل از نظر مردم دور نمی ماند.

** رییس سازمان فناوری اطلاعات:تعدد دستگاه های كارتخوان در واحدهای صنفی اتلاف منابع است
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به وجود یك میلیون و 200 هزار واحد صنفی در كشور، می گوید، وجود سه میلیون دستگاه كارتخوان(پوزPOS) در این تعداد واحد صنفی، اتلاف منابع است.

** خسارت 1500 میلیارد تومانی حادثه ساختمان پلاسكو
رئیس اتاق اصناف ایران، حادثه فروریختن ساختمان پلاسكو را یك زنگ خطر برای همه بخش های مدیریت شهری كشور دانست و برآورد خسارت این مجموعه را حدود 1500 میلیارد تومان اعلام كرد.
به گفته وی، 75 درصد از كسبه این ساختمان اقدامی برای بیمه واحد خود نكرده بودند.
همچنین اتحادیه صنف پوشاك تهران در اطلاعیه ای از تشكیل ستاد ویژه رسیدگی به حادثه ساختمان پلاسكو در این صنف برای حفظ ثبات در بازار پوشاك شب عید خبر داد.

** 40 شركت مجوز نمایندگی واردات خودرو را اخذ كردند
سرپرست معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد: تاكنون 40 شركت مجوز نمایندگی رسمی واردات خودرو را گرفته اند.

** آخوندی: 19میلیون ایرانی دربافت های میانی و حاشیه شهرها زندگی می كنند
به گفته وزیر راه و شهرسازی، در زمان حاضر 19 میلیون نفر از جمعیت شهرنشین كشور در حاشیه شهرهای بزرگ و در بافتهای میانی فرسوده زندگی می كنند.

** ممنوع الخروج بودن هواپیما در صنعت هوانوردی بی معناست
قائم مقام وزیر راه وشهرسازی در امور بین الملل با یادآوری انتشار برخی خبرها مبنی بر ممنوع الخروج بودن هواپیماهای جدید، گفت: در صنعت هوانوردی جهان طرح این مسایل بی معناست و افرادی كه این مسایل را مطرح می كنند، صداقت ندارند و از مسایل صنعت هوانوردی جهان نیز بی اطلاعند.

** برجام تردد كشتی ها باپرچم ایران را به بنادرجهان میسركرد/ تردد 17 لاینر به بنادر كشور
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به ایرنا گفت: زمانی كه هیچ كشتی حق نداشت با پرچم ایران به بنادر مهم جهان تردد كند؛ اجرایی شدن برجام و لغو تحریم ها این امكان را فراهم كرد همه كشتی های ایرانی با پرچم ایران بتوانند به بنادر آسیا، اروپا و امریكا تردد كنند.
هم اكنون 17 خط كشتیرانی بزرگ و معتبر دنیا كه به «خطوط لاینری» معروف هستند، برنامه هفتگی و ماهانه‌شان را برای تردد به بنادر ایران به خصوص بندر كانتینری شهیدرجایی از سر گرفتند.

** پیشرفت 45 درصدی قطعه یك آزادراه تهران-شمال دردولت یازدهم
مدیرعامل شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل به پیشرفت 77.5 درصدی قطعه یك آزاد راه تهران-شمال اشاره كرد و گفت: پیشرفت این قطعه از پروژه در امسال تنها 25 درصد بوده است. در مجموع در دولت یازدهم 45 درصد قطعه یك این پروزه پیشرفت داشته است.

** ایران و آلمان برای تولید 50 لوكوموتیو دیزلی توافق كردند
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد: در سفر وزیر حمل و نقل آلمان به تهران برای تولید 50 دستگاه لوكوموتیو دیزلی در شركت مپنا با همكاری زیمنس آلمان به توافق رسیدیم.

** رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد
رئیس جمهوری به پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی و در حكمی، مهندس 'فرج الله رجبی' را برای یك دوره سه ساله به عنوان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب كرد.

** افزایش تولید و جهش صادرات دامی در پسابرجام
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی گفت: اجرای برجام افزون بر توسعه روابط تجاری میان ایران و كشورهای پیشرفته باعث افزایش تولید و جهش صادرات در صنعت دام و طیور شد.

**سالیانه 7میلیون تن سبزی وصیفی ضایع می شود
رئیس پژوهشكده سبزی و صیفی وزارت جهاد كشاورزی اعلام كرد كه سالانه 7 میلیون تن از محصولات سبزی و صیفی كشور به ضایعات تبدیل می شود.

** تسهیل تجارت محصولات و نهاده های كشاورزی در پسابرجام
تسهیل تبادل پول در نظام بانكی به ویژه برای واردات نهاده های كشاورزی ، رونق همكاری های بین المللی در حوزه كشاورزی، دامپزشكی ، شیلات و دام از مهمترین دستاوردها و گشایش های اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) درحوزه كشاورزی به شمار می رود.

** افزایش 10 درصدی مستمری بیمه اجتماعی از دی ماه/ معوقات 9 ماه گذشته هم پرداخت می‌شود
مدیركل تعهدات قانونی صندوق بیمه اجتماعی كشاورزان، روستاییان و عشایر از افزایش 10 درصدی مستمری مستمری‌بگیران از دی ماه جاری خبر داد و گفت: همه معوقات 9 ماهه گذشته كه به واسطه این افزایش نرخ مستمری باید به مستمری‌بگیران پرداخت شود، به صورت یك‌جا در جریان پرداخت دی ماه به حساب مستمری بگیران واریز می‌شود.

** نوسازی 30 درصدناوگان ماشین آلات بخش كشاورزی در پسابرجام
به گفته رییس مركز مكانیزاسیون بخش كشاورزی، در دولت یازدهم و درنتیجه گشایش های برجام تاكنون بیش از 25 تا 30 درصد ناوگان ماشین های كشاورزی در كمتر از 3 سال نوسازی و بازسازی شد كه این امر تحولی در بخش كشاورزی كشور ایجاد كرده است.
اقتصام**2078** تنظیم كننده: محمدمهدی بهرامی /انتشار دهنده: لطیف نكوئی