تهران-ایرنا-رییس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برلزوم مقابله با سرطان معده به عنوان كشنده ترین سرطان تاكید كرد و گفت:حدود نیمی از مبتلایان به سرطان معده در سال اول تشخیص فوت می كنند.

دكتر محمداسماعیل اكبری روز شنبه به مناسبت هفته مبارزه با سرطان در گفت و گو با خبرنگارعلمی ایرنا افزود كه سرطان معده كشنده ترین سرطان در بین مردان و زنان ایرانی است و تقریبا در 20 سال گذشته روند ابتلا به سرطان در ایران عوض نشده است.
وی با اشاره به اینكه سرطان معده شایع ترین سرطان در بین مردان ایرانی هم است، ادامه داد كه تعداد اندكی از مبتلایان به سرطان معده حدود 5 سال عمر می كنند.
اكبری بیان كرد كه سرطان معده حدود 40 سال پیش شایع ترین سرطان در كشورهای غربی بود اما با رعایت بهداشت و تغذیه مناسب، این سرطان كنترل و از 10 سرطان شایع آن كشورها حذف شد.
وی بر لزوم كنترل عوامل خطر ابتلا به سرطان ها تاكید كرد و گفت: عوامل خطر مانند نمك، غذاهای چرب، استرس و چاقی هستند كه باید كنترل شوند تا شاهد كاهش سرطان از جمله معده در كشور باشیم.
رییس مركزتحقیقات سرطان اظهار كرد كه استعمال دخانیات به خصوص تریاك از عوامل بسیار مهم در ابتلا به سرطان دستگاه گوارش هستند كه مردم باید از مصرف آنها خودداری كنند.

** استرس های اجتماعی از عوامل موثر در ایجاد سرطان
وی اظهاركرد كه استرس های اجتماعی درابتلا به سرطان خیلی مهم هستند و ثابت شده كه استرس های منفی بیماری زا بوده و نه فقط در ابتلا به سرطان بلكه در بروز سایر بیماری ها هم موثر هستند.
اكبری تاكید كرد: گسترش امید، هم رنگی و همدلی در جامعه در كاهش بیماری ها از جمله سرطان و بیماری های قلب و عروق موثر بوده و باید این موارد را در جامعه ترویج كنیم
اكبری به تاثیر عوامل معنوی بر كاهش ابتلا به سرطان اشاره كرد و گفت: هر جامعه ای معناگرتر باشد و ارزش هایی مانند مهربانی، ایثار، گذشت، صبر و بخشش در آن نهادینه شود، احتمال بروز سرطان به ویژه دستگاه گوارش در آن جامعه كمتر می شود.
وی بیان كرد كه این موارد دارای استدلال های علمی و تجربیات غنی است و اگر این اتفاق بیافتد سرطان را می توان كنترل كرد.

** سرطان در ایران كمتر از كشورهای غربی است
رییس مركزتحقیقات سرطان اظهار كرد: هرچند روند سرطان در كشور روبه رشد است اما تعداد مبتلایان به سرطان در ایران خیلی كمتر از كشورهای غربی است.
وی ابتلا سرطان در ایران را حدود یك پنجم كشورهای غربی اعلام كرد و گفت: میانگین بروز سرطان در ایران حدود 125 نفر در هر صد هزار نفر است كه این رقم در كشورهای غربی بین 600 تا 700 نفر در هر صدهزار نفر است.
اكبری بیان كرد كه مشكل اصلی ما روبه رشد بودن سرطان است و سرعت رشد سرطان در ایران بیشتر از كشورهای غربی است كه باید برای آن چاره اساسی اندیشید.
علمی ** 1201 ** 1440
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور** انتشار: گلشن