تهران- ايرنا- رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: گفت و گوهاي فرهنگي گامي موثر در مسير تعميق روابط است.

ابوذر ابراهيمي تركمان هفته گذشته براي شركت در سمينار گفت وگوهاي فرهنگي ايران و هند و اولين دور گفت وگوهاي فرهنگي ايران و شبه قاره هند به دهلي نو سفر كرد.
وي با اشاره به نقش و جايگاه گفت وگوهاي فرهنگي به خبرنگار ايرنا گفت:‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به عنوان متولي اصلي فعاليت هاي فرهنگي نظام در عرصه بين الملل، حدود 30 سال تجربه در زمينه هاي مختلف فرهنگي در خارج از كشور را بر عهده دارد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با بيان اينكه در اين مسير اقدامات ارزشمندي صورت گرفته، به گفت وگوهاي ديني اشاره كرد كه به گفته وي در سالهاي اخير با جديت بيشتر و گسترده تر به انجام رسيده است.
وي افزود:در همين ارتباط از مدتي قبل، موضوع گفت وگوهاي فرهنگي با مناطق و كشورهاي مختلف توسط مركز مطالعات فرهنگي و بين المللي معاونت آموزش و پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي جدي در دستور كار قرار گرفت.
به گفته ابوذر تركمان، در سال 1395گفت وگوهاي فرهنگي ايران و اروپا در ايتاليا (آذرماه) و اولين دور گفت وگوهاي فرهنگي ايران و شبه قاره هند در دهلي نو (دي ماه) و گفت وگوهاي فرهنگي ايران و جهان عرب كه امروز برگزار شد كه مي تواند فصل جديدي در تعاملات فرهنگي ايران ايجاد كرده و زمينه را براي همكاري هاي بيشتر و توسعه و تعميق روابط در زمينه هاي مختلف فراهم كند.
وي به موضوع گفت وگوهاي فرهنگي ايران و شبه قاره هند با توجه به اهميت اين دو كشور به لحاظ سابقه تمدني و ارتباطات فراوان دو ملت هم پرداخت و گفت: ايران و هند داراي روابط بسيار تاريخي، تاثيرگذار و عميق هستند و در زمينه موضوعات فرهنگي و زباني نيز ريشه هاي عميق و بي نظيري ميان دو طرف برقرار است كه كماكان ادامه دارد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اضافه كرد: اهميت اين روابط، ضرورت توجه حداكثري را يادآوري مي كند كه البته با دامنه اين مهم به كشورهاي منطقه شبه قاره، اهميت آن مضاعف هم مي شود.
وي ادامه داد: چندي پيش با حضور روساي جمهور دو كشور ايران و هند، تفاهمنامه همكاري هاي سياسي، اقتصادي، علمي و فرهنگي در تهران به امضا رسيد كه بندهاي متنوعي براي تعميق روابط در حوزه هاي فرهنگي را به خود اختصاص داد.
عضو شوراي انقلاب فرهنگي گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با توجه به تجربه در اختيار، تلاش خود را براي تحقق موضوعات مربوطه به كار برد، اين گفت وگوها به شكل مهم و تاثير گذار با حضور معاون رئيس جمهور هند و دعوت رسمي و مشاركت شوراي روابط فرهنگي هند به انجام رسيد.
وي تصريح كرد: در مراسم افتتاحيه اينجانب پيشنهاد تاسيس دبيرخانه گفت وگوها را به منظور ادامه اين روند ارائه كردم كه مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد، دور بعدي گفت و گوها نيز در تهران باشد.

** تعامل مراكز و شخصيت هاي فرهنگي و علمي
ابراهيمي تركمان يكي از ويژگي هاي مهم اين برنامه ها را تعامل مراكز و شخصيت هاي فرهنگي و علمي فارغ از حضور مقامات و شخصيت هاي اجرايي دانست.
وي افزود: در تمام اين گفت وگوها از شخصيت هاي دانشگاهي و متخصص به منظور ارائه مقالات دعوت به عمل آمد.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي درباره گفت وگوهاي ديني يادآور شد: در ديدارهاي انجام شده، موضوع برگزاري گفت وگوهاي ديني اسلام و هندوئيزم نيز مطرح و مقرر شد، برنامه ريزي هاي لازم در اين زمينه انجام شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به برخي از ديدارها و برنامه هاي خود در بمبئي و دهلي نو ادامه داد: تنوع همكاري ها با هند مي تواند بسيار گسترده باشد كه دامنه اي از فعاليت هاي مربوط به نسخ خطي، زبان و ادبيات فارسي، فيلم و سينما، هفته هاي فرهنگي را شامل مي شود.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اراده جدي مسئولان عالي در ديدارها و بازديدهاي مختلف، تلاش شد تا نسبت به فعال سازي و يا توسعه بخشيدن به اين زمينه ها اقدام شود از اين رو اميدواريم با پيگيري ها و برنامه ريزي هاي آتي، ‌شاهد تحقق اين موضوعات باشيم.
فراهنگ**1880**1027** خبرنگار: پروين اروجي** انتشار دهنده: جواد دهقاني